Görüş Bildir
Haberler
Kolay Muhallebi Nasıl Yapılır? İşte lezzetli Kolay Muhallebi Tarifi…

Kolay Muhallebi Nasıl Yapılır? İşte lezzetli Kolay Muhallebi Tarifi…

Şebnem Sucu
23.02.2022 - 10:00 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:00

Muhallebi, hoş ve sade lezzeti ile birçok tatlıda yer almaktadır. Ancak tek başına bile tatlı krizlerini yatıştırmak için kolay muhallebi tarifi imdadınıza yetişebilir. Kısa sürede hazırlama imkanı sunan muhallebiyi; çikolata, kuruyemiş ve meyve soslarıyla süsleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Sütlü tatlılardan vazgeçemeyenlerin tutkusu haline gelen kolay muhallebi yapımında bazı püf noktalara dikkat ederek kendinize ya da misafirlerinize lezzetli muhallebiler hazırlayabilirsiniz. Peki, kolay muhallebi nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla kolay muhallebi tarifi…

Hafif bir tatlı ile şeker ihtiyacınızı gidermek istiyorsanız kolay muhallebi tarifi tam size göre bir lezzet. Yapım aşaması yalnızca 10 dakika sürse de muhallebi yapımında püf noktalara dikkat edilmesi gerekir. Süt, şeker, un ve nişasta ile hazırlanan muhallebiyi kaselere doldurduktan sonra üzerinde bir tabaka oluşmasını engellemek için streç filme kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz. Ayrıca topaklanmayı engellemek için sürekli karıştırarak pişirmenizde fayda bulunur. Kolay muhallebi tarifinde en zevkli anlardan biri de kendi isteğinize göre süsleme kısmıdır. Süslerken kuruyemişlerden ve mevsim meyvelerinden yararlanarak muhallebinin tadına tat katabilirsiniz. Peki, kolay muhallebi nasıl yapılır? İşte lezzetli kolay muhallebi tarifi…

Malzemeler

Malzemeler

- 1 litre süt

- 1 su bardağı un

- 2 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday)

- 1 su bardağı toz şeker

- Yarım yemek kaşığı tereyağı

Kolay Muhallebi Yapılışı

Kolay Muhallebi Yapılışı

- Muhallebi yaparken öncelikle yağ haricinde malzemelerin tümünü bir tencereye alıp tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Ocağın altını yaktıktan sonra devamlı karıştırılarak koyu kıvam almasını sağlayın. Kaynayan muhallebiye tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.

- Oda sıcaklığında soğumaya aldığınız muhallebinin blender yardımıyla tamamen pürüzsüz olmasını sağlayın. Ardından buzdolabına kaldırmak üzere servis kaselerine alın. Son olarak dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Muhallebi Kaç Kaloridir?

Muhallebi Kaç Kaloridir?

Sütlü sade olarak hazırlanan muhallebinin 100 gramı 122 kaloridir.  Ancak üzerine ekleyeceğiniz kuruyemiş ya da meyvelerle muhallebinin kalori oranı doğal olarak artmaktadır. Ek gıdaya geçen bebeklerin de severek tükettiği muhallebi şeker içerdiğinden dolayı kontrollü bir şekilde tüketilmelidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın