Görüş Bildir
Haberler
Kilis'e 4 Ayda 'Düşen' Roketlerin Acı Bilançosu: 15 Can Kaybı, 30'dan Fazla Yaralı

Kilis'e 4 Ayda 'Düşen' Roketlerin Acı Bilançosu: 15 Can Kaybı, 30'dan Fazla Yaralı

ATKN
21.04.2016 - 17:10 Son Güncelleme: 23.04.2016 - 00:26

Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgeden ateşlenen roket mermileri Kilis'i vurmaya devam ediyor. Öğlen saatlerinde boş araziye isabet eden roketin ardından akşam saatlerinde de kente roket mermileri isabet etti. Kilis Valiliği kente 4 roketin 'düştüğünü' ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ağır yaralanan 14 yaşında bir çocuğunda ertesi sabah hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Böylelikle Kilis'e 4 ayda isabet eden roket sayısı 30'u aşarken can kaybı da 15'e yükseldi.

Valilik ayrıca Suriyeli mültecilere yönelik provokasyon amaçlı protesto gösterisi düzenlemek isteyen kişi ve gruplar olduğunu belirterek ildeki her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşü 30 gün süreyle yasaklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen roket mermileri, Kilis'te yaşayan vatandaşlar için tehdit oluşturmaya devam ediyor. 

Bugün saat 14.35'te Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki boş araziye bir roket mermisinin isabet ettiği haberi gelmiş, yaralanan kimsenin bulunmadığı belirtilmişti.

Aynı gün içinde ikinci kez

Kente saat 19.00 sıralarında da roket mermilerinin isabet ettiği açıklandı. Roket mermilerinden birinin Kilis Adliyesinin arkasındaki boş araziye, birinin de Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki Acıbadem Sokak'a isabet ettiği öğrenildi. 

Valilik: 2 kişi öldü

Kilis Valiliği internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada kente 4 roketin 'düştüğü' 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

'Kilis şehir merkezinizdeki muhtelif yerlere 22.04.2016 tarihinde 14.30-19.05 saatleri arasında Suriye’den atıldığı tespit edilen 4 roket düşmüştür.

Olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3 vatandaşımız ve 1 Suriye vatandaşı ise yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.'

Ağır yaralı bir çocuk daha hayatını kaybetti

Patlamaların ertesi günü hastanede tedavisi devam eden 14 yaşındaki Mahmut Emre Aslan’ın da yaşam mücadelesini kaybettiği açıklandı.

30 gün boyunca her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşe yasak

Valilik bir açıklama daha yaparak kentteki açık alanlarda düzenlenecek her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşün 30 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Gerekçe olarak da sosyal ağlarda bazı kişi ve grupların Suriyelilere yönelik tepkisel eylem çağrıları ve hazırlıkları gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugüne dek 30 roket isabet etti

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre bu yıl ocak ve nisan ayları arasında IŞİD kontrolündeki bölgelerden Kilis’e toplam 30 adet roket isabet etti.

4 Ayda 30'dan fazla roketin 'düştüğü' Kilis'te 15 can kaybı, 30'dan fazla yaralı

4 Ayda 30'dan fazla roketin 'düştüğü' Kilis'te 15 can kaybı, 30'dan fazla yaralı

Roket mermileri okul bahçesi, cami kubbesi ve evlere isabet etti...

74 yaşındaki Abbas Çelik bugün yaşam mücadelesini kaybetmişti...

11 Nisan'da yaralanan bir kişi daha bugün öğlen saatlerinde kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş, böylelikle can kaybı 12'ye çıkmıştı. 

Akşam saatlerinde Kilis Valiliği'nin 2 kişinin daha öldüğünü açıklamasıyla bu sayı 14'e yükseldi.

Roketler, okul bahçesi, cami kubbesi ve evlere de isabet etti

Çatı katına isabet eden mermi binanın birinci katına kadar düştü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kent genelinde önemli derecede maddi hasar ve tahribat meydana geldi

Kent genelinde önemli derecede maddi hasar ve tahribat meydana geldi

Çoğu boş arazi ve tarlalara düşen roketler nedeniyle kentte önemli derecede maddi hasar ve tahribat da meydana geldi.

Son olarak 18 Nisan tarihinde ateşlenen roket mermileri 4'ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

İHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
southredd

ve ülkenin haberi yok bundan. Güney de savaş doğu da savaş. Ama sorun yok sanki. Her şey güllük gülistanlık. Survivor daha önemli tabi. Maydonoz beyinliler.

hopi popi

Gözünüzü bazı şeylere yumarsanız sonucu bu olur. Daha ne felaketler gelecek başımıza dur bakalım. Kilis %60larda akp liderliği ile akıllara zarar bir memleke... Devamını Gör

ceyda

Bir insan bir partiyi destekliyor diye ölümü ya da terörü hak etmez. Sizin bu düşünceniz "Doğu Anadolu'da insanlar HDP ye oy verdi bu insanlar orada terörü h... Devamını Gör

MoonChild

isabet etti ne demek yaa.. bildiğin vuruyorlar işte! neyin kafası bu ben anlamadım. nerde bu devlet!!