Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Anayasa Çağrısına Ret

CHP'den Anayasa Çağrısına Ret

Batuhan
02.03.2016 - 11:49 Son Güncelleme: 02.03.2016 - 17:20

CHP, Meclis Başkanı'nın 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na geri dönün' çağrısına olumsuz yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, 'Başkanlığa kapı açan çalışmanın parçası olmayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na dönme çağrısına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yazdığı mektupta '26'ncı dönem Parlamentosu'nda temsil edilen Adalet ve Kalkınma Partisi dışında üç partinin Parlamenter sistemden yana olduğu görülmektedir. Bu durumda hükümet sistemi tercihini 'Başkanlık' olarak ortaya koyan Adalet ve Kalkınma Partisi ile yürütülecek bir çalışmanın sonuç getirmeyeceği de açıktır' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun mektubunu CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK TBMM'de düzenlediği basın toplantısında okudu. Levent Gök, Kılıçdaroğlu'nun mektupta Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından başlatılan 'Başkanlık Sistemi' kampanyasının, çalışmalarına yeni başlamış komisyonu gölgelemeye dönük bir faaliyet olarak öne çıktığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun yazdığı Levent Gök'ün okuduğu mektup şu şekilde:

Kılıçdaroğlu'nun yazdığı Levent Gök'ün okuduğu mektup şu şekilde:
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Heyeti, Başkanlık Sistemi' tartışmaları nedeniyle 3. toplantıda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan ayrılmıştı.

Bu gelişmenin ardından Kahraman da Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi parti liderine, 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na geri dönün' çağrısı yapan mektup göndermişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
16
13
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

akpnin derdinin demokrasi olduğunu düşünen kaldımı?