Görüş Bildir
Haberler
İşini Seven İyi Elemanları İstifaya Sürükleyen 9 Durum

etiket İşini Seven İyi Elemanları İstifaya Sürükleyen 9 Durum

Dolores Haze
04.03.2016 - 10:43 Son Güncelleme: 23.01.2023 - 11:00

İyi elemanların işi bırakma sebepleri genellikle patronların yaptığı hatalara dayanıyor. Bu durumun önüne geçilmesi için, yöneticilerin ekstra çaba harcaması gerekiyor. İşte, iyi elemanların istifa etmesine yol açan 9 nahoş durum:

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/dr-trav...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok fazla çalıştırılmak

1. Çok fazla çalıştırılmak

Yöneticiler, genellikle iyi elemanlarını daha fazla çalıştırmak gibi bir hataya düşüyorlar. Bu da çalışanların iyi performansları yüzünden 'cezalandırıldıkları' hissine kapılmalarına yol açıyor. Stanford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, haftalık çalışma saati 50'yi aştığında, verimlilik gittikçe düşüyor; 55 saati aştığında ise çalışmak ile çalışmamak arasında verimlilik açısından neredeyse hiçbir fark kalmıyor. 

Eğer iyi çalışanlarınızın daha fazla iş yapması gerektiğini düşünüyorsanız, onların statüsünü de artırmalısınız. İyi elemanlar, çok fazla bunaldıkları takdirde işten ayrılmayı düşüneceklerdir. Zam, terfi ve yeni ünvanlar, elemanlarınızı teşvik etmenizi sağlayacaktır. İyi bir elemana yeni hiçbir şey önermeden daha fazla iş verirseniz, hak ettiği şeyleri kendisine sunacak yeni bir iş aramaya girişecektir.

2. Takdir edilmemek

2. Takdir edilmemek

Övgü, herkesin hoşuna gider; hele de çok çalışıp, her şeyini ortaya koyanlar üstlerinden teşvik edici sözler duymaya daha da çok ihtiyaç duyarlar. Yöneticiler, çalışanları ile iletişim kurarak neyin onlara iyi geleceğini öğrenmeli ve onları ödüllendirmelidir.

3. Önemsenmemek

3. Önemsenmemek

İşinden ayrılan insanların yarısından fazlası, patronları ile olan ilişkileri yüzünden böyle bir karar alıyor. İşinin ehli firmalar, yöneticilere insan olmak ile profesyonel olmak arasındaki dengeyi nasıl kurabileceklerini öğretiyor. Bu tip yöneticiler, çalışanlarının başarısını ödüllendirmeyi ve zor günlerden geçen elemanlarla empati kurmayı biliyorlar. Sizi gerçekten önemsemediğini hissettiğiniz biri için günde 8 saat veya daha fala çalışmak gerçekten zor olabilir.

4. Verilen vaatlerin yerine getirilmemesi

4. Verilen vaatlerin yerine getirilmemesi

Bir işveren, çalışanlara çeşitli vaatlerde bulunurken çok dikkatli olmalıdır; çünkü verdiği sözleri yerine getirmediğinde bir patron olarak güvenilirliği sarsılır ve çalışanları artık ona saygı duymaz. Ve eğer patron tuttuğu sözleri yerine getirmiyorsa, çalışanlar da sözlerini tutmak için bir zorunluluk hissetmezler.

5. Yanlış kişilerin işe alınıp, terfi ettirilmesi

5. Yanlış kişilerin işe alınıp, terfi ettirilmesi

İyi ve çalışkan elemanlar, kendileri gibi iş arkadaşlarıyla çalışmak isterler. İşverenler, eleman alırken özenli davranmadıklarında, iyi çalışanların motivasyonu düşebilir. Daha da kötüsü, yanlış insanların terfi ettirilmesidir. Çok çalışan siz olmanıza rağmen, başka biri terfi ettirildiğinde işten ayrılmayı düşünmeniz kaçınılmazdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tutkularının peşinden gitmelerine izin verilmemesi

6. Tutkularının peşinden gitmelerine izin verilmemesi

İyi çalışanlara tutkularının peşinden gitmeleri için fırsat tanımak, verimliliklerini artıracaktır. Ancak pek çok işveren, çalışanlarını küçük bir kutunun içine hapsediyor ve eğer tutkularını izlemelerine izin verilirse verimliliğin düşeceğine inanıyorlar. Bu korku, oldukça yersiz. Yapılan araştırmalara göre, tutkularının peşinden gitmelerine izin verilen insanların verimliliği 5 kat artıyor.

7. İşverenin insan ilişkilerinin zayıf olması

7. İşverenin insan ilişkilerinin zayıf olması

Yöneticiler, çalışanlarla yeterince ilişki kurmadıkları konusunda suçlandıklarında, otorite kurmaları gerektiği için böyle davrandıklarını öne sürerler. Ancak, aslında iyi yöneticiler iyi birer dinleyici olmalı ve mutlaka geri bildirim vermelidir.

İyi bir elemanınız olduğunda, onun kendini geliştirebileceği alanları saptamak sizin görevinizdir. Bu nedenle geri bildiriminiz onlar için büyük önem taşır. Bunu yapmazsanız sıkılır ve ilgisiz davranırlar.

8. Yaratıcılığın kısıtlanması

8. Yaratıcılığın kısıtlanması

En iyi elemanlar, dokundukları her şeyi geliştirmeye uğraşırlar. Eğer statükoyu korumak adına onların bazı şeyleri değiştirme ve geliştirme fırsatlarını ellerinden alırsanız, işlerinden nefret etmeye başlarlar. Doğuştan gelen bu isteklerini kısıtlamak, sadece onları değil sizi de sınırlandırır.

9. Teşvik edilmemek

9. Teşvik edilmemek

İyi patronlar, çalışanlarına sıradan görevler vermek yerine, insanları iyi bir şekilde teşvik edecek ve içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarını sağlayacak zorlu görevler verirler. Bunu yaparken, çalışanlarının başarılı olması için gereken yardımı yapmaktan da geri kalmazlar. Yetenekli ve zeki insanlar çok kolay ya da sıkıcı işler yapmaktan bunalıp başka bir iş aramaya girişebilirler.

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1917
121
53
48
46
46
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aytek Muhtemel

problem iş verenlerin büyük kısmının vasıfsız olması, büyük çoğunluğu miras yiyenler, vizyonsuz insanlar en büyük handikapları da başarıyı para kazanmakla do... Devamını Gör

elif_yelken

Bir de yeni iş hayatına atılacak arkadaşlara tavsiyem sakın para kazanmaya başladık diye kazandığınızdan fazlasını harcamayın...nasıl olsa öderim diye kart b... Devamını Gör

Hakan Bayram

Haftalık çalışma saati 50 demiş :)))) Bizimki 60 saat biz ölelim o zamn :D İş kanununa göre haftalık çalışma 45 saati geçemez :) bu ülkede orman kanunları g... Devamını Gör