Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Musul'da Binlerce Yıllık Heykelleri Parçaladı

IŞİD, Musul'da Binlerce Yıllık Heykelleri Parçaladı

ATKN
26.02.2015 - 15:52 Son Güncelleme: 27.02.2015 - 01:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Irak'taki Nineveh Arkeoloji Müzesi’ni yerle bir etti. 

Yayımladığı katliam görüntüleriyle bütün dünyayı dehşet içinde bırakan kanlı terör örgütü IŞİD, kültürel mirasları yok etmeye devam ediyor. IŞİD militanları, Irak’ta Musul’un da içinde bulunduğu Ninova Eyaleti'nde bulunan bir arkeoloji müzesini yerle bir etti.

IŞİD, daha önce de Musul’da 10 binden fazla kitabın, en az 700 adet nadir el yazması eserin bulunduğu Musul Kütüphanesi’ni yakmıştı.

IŞİD militanlarının, Ninova’daki Nineveh Arkeoloji Müzesi’ndeki heykel yıkma görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, IŞİD militanlarınının heykelleri, ellerindeki çekiç, balyoz ve elektrikli matkaplarla heykel, kabartma ve diğer eserleri kırıp, parçaladığı görülüyor. Yaptıklarını kameraya kaydeden IŞİD, bu görüntüleri de yayınladı. Paha biçilmez kültürel değere sahip binlerce yıllık heykelleri, 'put' olduğu gerekçesiyle yıkan IŞİD, Irak'taki antik medeniyetlere ait kalıntıları bir bir yok ediyor.

'CAHİLİYE DEVRİNE AİT, ŞERİATA AYKIRI'

'CAHİLİYE DEVRİNE AİT, ŞERİATA AYKIRI'

Görüntüde konuşan IŞİD militanı, Asurlulardan kalma eserlerin ‘cahiliye devrine' ait olduğunu savundu. Söz konusu eserlerin, şeriata aykırı olduğunu iddia eden militan, Musul'da buna benzer tüm eserleri yıkacaklarını ifade etti.

‘BİZİ ORTAÇAĞ'A GÖTÜRMEK İSTİYORLAR'

‘BİZİ ORTAÇAĞ'A GÖTÜRMEK İSTİYORLAR'

Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ise 22 Şuba'taki açıklamasında, 'Bana gelen bilgilere göre IŞİD, Musul Kütüphanesi'ndeki 8 bin matbuat ve değerli kitabı yaktı. Bunlar, herkesi hedef alan korkunç teröristlerdir. Bizi Ortaçağ'a götürmek istiyorlar' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'100 BİNDEN FAZLA KİTAP VE EL YAZMASINI YOK ETTİLER'

'100 BİNDEN FAZLA KİTAP VE EL YAZMASINI YOK ETTİLER'

Irak'ın Anbar vilayetindeki meclis üyesi Amal Fahadway'in verdiği bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti toplamda 100 binden fazla kitap ve nadir el yazmasını yok etti.

İleriHaber ve Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
1
0
0