Görüş Bildir
Haberler
İnsana Bangır Bangır 'Yeter Be Arkadaş Ayrıl Artık Şundan' Sinyali Veren 15 Durum

etiket İnsana Bangır Bangır 'Yeter Be Arkadaş Ayrıl Artık Şundan' Sinyali Veren 15 Durum

Bazen ne yapsanız olmaz. O yüzden şartları kabullenip ve yola devam etmekte fayda vardır. Eskiler boşuna, 'Zararın neresinden dönersen kârdır' diye söylememişler. Öyle değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir mesaj için bin dereden su mu getiriyor?

Tamam, herkes her an müsait olmayabilir. Kabul ediyoruz. Fakat yeryüzündeki yegane 7/24 meşgul insan da sevgiliniz olamaz, öyle değil mi? Mesaj attığınızda cevaplar çok geç geliyorsa ya da hiç gelmiyorsa, peşini bırakın efendim. Demek ki gönlü yok. Boşuna kendinizi yıpratmayın. İsteyen insan bir yolunu bulur arar veyahut mesaj atar. Ama bir şey mutlaka yapar. Gerisi de külliyen palavradır!

2. Kaçma kovalama hali bir türlü bitmiyor mu?

Bir gün dünyanın en tatlı sevgilisi oluveriyor, ilgisi alakası fevkalade. Ancak hemen ertesi gün karşınızdaki kişiyi tanıyamıyor musunuz?  Şayet vaziyet buysa, hiç uzatmadan söyleyelim. Boş verin. Hatta arkanıza bakmadan uzaklaşın. Çünkü bu tipler asla iflah olmazlar. Beynimiz, ilişkide olduğumuz kişileri tanımlamak, konumlandırmak ister. Yapamadığında ise kendimizi bu tür insanlara aşık olmuş halde buluruz. Sonrası da malum...

3. Hakkınızı aradığınız zaman saldırganlaşıyor ya da tamamen kayıtsız mı görünüyor?

Açıklamaya hiç gerek yok. Derhal uzaklaşın! Belli ki emdiğiniz sütü burnunuzdan getirecek. Ayrıca hayatınıza alacağınız insan, tutarlı ve vicdanlı olmalı.

4. Etrafınızda insanlar varken, size kötü mü davranıyor?

Size karşı kaba veya ilgisizse ve bu durum sık sık tekrarlanıyorsa... Dahası bir de uyarmışsanız... O halde vakit tamam. Yolları ayırabilirsiniz.

5. İdeallerinize ve inançlarınıza değer vermiyor mu?

Nesiniz siz? Köle mi?Kendinize saygınız hiç mi yok?  Böyle bir insanla birlikte olmanız için başınıza silah dayamadılar herhalde! Düşüncelerinize değer vermiyor mu? Kapıyı gösterirsiniz olur biter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zor bir anınızda yanınızda olacağından emin misiniz?

Hayat bu. İnsanın başına her şey gelebiliyor. Hayatınızda birinin olup olmadığı da, yine böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Zor bir anınızda şayet yanınızda değilse ve öne sürdüğü gerekçeler sizi tatmin etmiyorsa... Ne yapacağınızı biliyorsunuz.

7. Sizi halen kendi arkadaşlarıyla tanıştırmadı mı?

Bir süredir hayatınızda biri var. Ama onunla ilgili her şey muamma. Ne dostlarını ne iş arkadaşlarını tanıyorsunuz. Üstelik bunun için bir çaba da sarf etmiyor. Ya da sürekli kaçınıyor... Şimdi oturup bir düşünün ve kendinize şu soruyu sorun: 

'Bu durum normal mi?'

Elbette değil. Zaten karşınızdaki kişi de sevgiliniz değil...

8. Söylediğiniz şeyleri sürekli yanlış anlıyor ve bu yüzden kendinizi hep bir açıklama halinde mi buluyorsunuz?

Uyuşmuyorsunuz işte. Zorlamayın. Zaten dünyadaki zamanınız kısıtlı. Bu yüzden nefesinizi boşuna tüketmeyin. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Yanlış anlaşılmalar pek tabii olacaktır. Ama sürekli olmaz! Zaten olay bu...

9. Her seferinde "özür dilerim" deyip geçiştiriyor mu?

Bazıları için özür dilemek mekanik bir eylemdir. Söyler geçer. Ancak duyguyu geçiremezler. Yani ne hissederler, ne de hissettirirler. Üstelik bu tip insanlar, aynı hataları yapmaya da devam ederler. İyisi mi, siz bunlardan da uzak durun.

10. Hayatınız hiç bitmeyen bir sınava mı dönüştü?

Karşınızda, sözlerinizi, eylemlerinizi sürekli irdeleyen birinin olması, çekilmez çiledir. O sorguya çeker. Siz de sürekli kendinizi açıklar durursunuz. Aslına bakarsanız, bu bir döngüdür ve kırılmaz. Bu yüzden, halen akıl sağlığınız yerindeyken vedalaşın bitsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cinsellik her seferinde romatizme üstün mü geliyor?

Tensel uyum bir birlikteliğin olmazsa olmazıdır. Katılıyoruz. Tutkuyu besleyen faktörler olması ve bunların süreklilik arz etmesi güzel şey. Fakat içinde romantizm olmayan bir ilişkiyi de normal ya da sağlıklı olarak kabul etmemiz zor. Kısacası her şeyin bir dengesi vardır. Ya da 'olmalıdır' diyebiliriz.

12. Sizinle hep hafta içi görüşüyor ve hafta sonları ortadan kayıp mı oluyor?

Sebebi çok belli değil mi?

13. Başlardaki düşünceli tavırlar, giderek sabun köpüğü gibi erimeye mi başladı?

İnsan neyse odur. Kimse durup dururken huy değiştirmez.  İlk tanıştığınız zamanlarda, onunla ilgili olumsuz sinyaller aldınız mı diye geçmişe dönüp bir bakın. Mutlaka bir şeyleri görmezden geldiğinizi fark edeceksiniz.

14. Her zaman "önce ben" mi diyor?

Kendi ihtiyaçlarını başka her şeyin üstüne koyan bir insandan, bırakın sevgiliyi, arkadaş bile olmaz. Bilmiyoruz anlatabildik mi?

15. Yüzünüzden gözyaşları eksik olmuyor mu?

Şayet, bu dünyadaki nihai amacınız, çile çekmek ve mutluluk kırıntılarıyla yetinmek ise, yolunuza bildiğiniz şekilde devam edin. Şimdi kalkıp 'kim böyle yaşamak ister ki? diye sormanın da bir gereği yok. İstemeyen yaşamaz, net!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
483
195
36
31
17
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın