Görüş Bildir
Haberler
İlkokulun Zil Sesi ‘Salavat Duası’

İlkokulun Zil Sesi ‘Salavat Duası’

ATKN
14.04.2015 - 14:54 Son Güncelleme: 14.04.2015 - 15:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Ümraniye’de bulunan Ticaret Odası İlkokulunun zil sesi salavat duası olarak değiştirildi. Veliler ve eğitimciler duruma tepki gösterdi.

Evrensel'den Tolga Alp Turgut'un haberine göre Ümraniye Ticaret Odası İlkokulu öğrencileri derslere salavat duasıyla girip çıkıyor. Okula giriş-çıkış ve teneffüs zilinin Kutlu Doğum Haftası sebebiyle değiştirildiği öne sürülürken Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yayımlanan 2011/22 no’lu genelgeyi aşan uygulama eğitimcilerin ve velilerin tepkisine yol açtı. Okulun velileri “Biz çocuğumuzu nereye gönderiyoruz? Böyle zil sesi mi olur?” derken, eğitimciler ise okul zil sesinin hiçbir şekilde sözlü olamayacağını söylüyor.

‘İDEOLOJİNİN BİR PARÇASI’

Evrensel’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir uygulama yer almıyor” dedi.

Afiş, şiir ve kompozisyon yarışmalarının Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapıldığını aktaran Aydoğdu, “Burası herhangi bir cemaatin okulu değil, burası devlet okulu. Ticaret Odası İlkokulu müdürü açıkça eğitimde laiklik ilkesini çiğniyor” dedi. “6,7,8 ve 9 yaşındaki öğrencilere ideolojik baskı yapılıyor” diyen Aydoğdu, “Burada yapılan dayatmadır. Sünni İslam anlayışında olmayan öğrenciler ne yapacak? Velilere sormadan, eğitimcilere sormadan keyfi yapılmış bir uygulamayla karşı karşıyayız. İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüşerek konunun takipçisi olacağız. Öğrencilerimizin laik, bilimsel ve demokratik bir eğitim alması için çaba gösteriyoruz. Çağ dışı uygulamalarla eğitimin gericileştirilmesine müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0