Görüş Bildir
Haberler
TV
İçindeki Saf Romantizmle Kalbimizi Çalan 5 Anime Film

İçindeki Saf Romantizmle Kalbimizi Çalan 5 Anime Film

Bigheartgirl
22.05.2017 - 00:53

Yıllardır gelişen anime sektörü ve Japonya... Her ne kadar shoujolarındaki kız karakterleri Asya kültüründen ötürü güçlü kadınlar olmasalar da, aralarında kalbimizi çalanlar var. 

Ve tabii ki aşkın ve sevginin cinsiyetler arasında ayrımı olmadığını da gösterebilen animeler de...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hotarubi No Mori e

Hotaru küçük bir kızken hakkında ilginç efsaneler üretilmiş Yamagami Ormanı'nın içinde kaybolmuştur. Tam çaresizce ağlarken Ginu adında bir genci görür ve umutla ona doğru atlır, Ancak Ginu, küçük kızın ona dokunmaması için herşeyi yapar.

 Çünkü kendisi bir ruhtur ve bir insanın ona dokunması onu sonsuza dek yok edecektir.

Uzun yıllar boyunca Hotaru, yaz tatillerinde Ginu ile birlikte vakit geçirir.

IMDB: 8.0

Not: Mendilleri hazırlayın, o mendiller gelecek T.T

Kimi No Na Wa/ Your Name

Mitsuha kırsal kesimde yaşayan ve en büyük hayali Tokyo'daki şehir hayatının içinde bulunmak olan bir genç kızdır. Taki ise Tokyo'nun karmaşası içinde kaybolmuş bir gençtir. Bir gün bir de bu karmaşa yetmezmiş gibi kendisini bir kızın bedeninde bulur ve o kızla zaman zaman rüyalarında vücutlarını değiştirdiklerini fark ederler. 

IMDB: 8.6

Doukyuusei/ Sınıf Arkadaşları

Sajou öğrenim hayatında oldukça başarılıdır. Kusakabe ise bir rock grubunda gitaristtir. Bir gün müzik öğretmenleri okulu bir koro festivaline dahil eder. Sajou'yu tekrar ederken gören Kusakabe koro için ona yardım teklif eder ve herşey böyle başlar...

IMDB: 7.9

Not: Yalnızca heteroseksüel ilişkilerin normal olmadığını, sevginin hep sevgi olarak kalacağını en güzel şekilde ifade edebilmiştir.

Koe No Katachi/ A Silent Voice

Nishimiya Shoko duyma engeli bir kızdır. Ortaokulda yeni bir okula transfer olur ve sözsel/ fiziksel şiddete maruz kalır. En çok ona zarar veren kişi ise Ishida Shouya'dır. Ancak Ishıda artık liseye geçmiştir ve geçmişte yaptığı birçok şeyden pişmanlık duymaktadır, işaret dili öğrenmiştir.

Koridorların birinden geçerken tanıdık bir yüze rastlar, bu Nishimiya'dır.

Zamanla geçmişte yaptıklarından pişman olan arkadaşlar toplanır.

IMDB: 8.3

(Daha Türkçe'si olmayabilir ama ingilizcesi mevcut.)

The Garden Of Words/ Kelimelerin Bahçesi

15 yaşında bir genç olan Takao, bir ayakkabı tasarımcısı olmayı istemektedir ve ne zaman yağmur yağarsa okulunu asıp Japon bahçesine giderek burada tek başına zaman geçirip çizim yapar. Yağmurlu günlerden birinde bahçeye gittiğinde bahçedeki kamelyanın boş olmadığını görür.

 Bir kadın, elinde birasıyla düşünceli bir halde oturmaktadır. Artık ne zaman yağmur yağsa Takao okulunu, Yukino ise işini asarak bahçeye gidecektir.

IMDB: 7.6

Not: Çizimlerini incelemek için arada durdurup ekrana boş boş bakacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın