Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ressam Senin Ruh İkizin?

etiket Hangi Ressam Senin Ruh İkizin?

Osman Avcı
03.06.2014 - 11:40 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 18:28

Duygularını dışavurup Dali mi olacaksın, yoksa Rönesans'a gidip mükemmel uyumu mu yakalayacaksın. Hangi ressam senin ruh ikizin diyoruz yani. Testi çöz, rengin hangi üstadıyla aynı kafa yapısına sahip olduğunu öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Son bir 100 liran kaldı diyelim, bununla ne yapardın?

1. Son bir 100 liran kaldı diyelim, bununla ne yapardın?

2. Ruhun ne kadar karanlık?

3. Favori Nejat İşler'ini seç!

4. Hangi tatil gününü daha çok seversin?

5. Osmanlı Dönemi'nde yaşasaydın, hangi minyatürü çizerdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangisi "daha güçlü" bir duygudur?

7. Paletinde hangi renk kalmazsa, çıldırırsın?

8. İnsanlar senin resimlerine bakınca onların nasıl hissetmesini isterdin?

9. Şunu bir şeye ya da kavrama benzet!

9. Şunu bir şeye ya da kavrama benzet!

10. Son olarak... Çocukken en sevdiğin el işiyle alakalı şey neydi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Leonardo Da Vinci" çıktı!

"Leonardo Da Vinci" çıktı!

Sen dengenin ve uyumun insanısın. O kadar dengeli bir insansın, terazin asla şaşmaz, kantarının topuzu da kaçmaz. Bunun yanında oldukça gizemli bir insansın, sırrına erişilemez. Bu yüzden çevrendekilerin, arkadaşlarının en önemli gündem maddesi sensin: Gülüşünde, bakışında ve sıradan sözlerinin altında bile gizli bir anlam yatar. Son olarak, 10 elinde 10 marifet olduğunu bilmem söylememe gerek var mı?

"Edward Munch" çıktı!

"Edward Munch" çıktı!

Evet bu dünya iyi bir nane değil: Birçok yalan dolan, haysiyetsizlik kol geziyor. Evet, insan denilen varlığın hamuru kötü yoğrulmuş. Ve evet, öylesine yoruldun ki bunlarla uğraşmaktan, yabancılaşmaktan. Evet, bunlara hepsine evet; fakat cidden, samimice dünya bunları takmaya değmez, en azından sana değmez. Seni sen yapan bunlara karşı attığın sessiz büyük 'Çığlık'lar; fakat dediğimiz üzere cidden değmez. Dünyaya yuvarlak diyorlar, ancak bir sen biliyorsun yamuk olduğunu, resimlerinde olduğu gibi!

"Michelangelo" çıktı!

"Michelangelo" çıktı!

Senin en başta çıplaklığı sevdiğini söylemek gerek. Sakın yanlış anlama, bu çıplaklık; fiziksel bir çıplaklık asla değil: Mecazi anlamından bahsediyoruz. Yalansız, sade ve yalın bir hayat tasarlıyorsun kendin için, ilişkilerinde de bunu beklemenden doğal bir şey yok. Ayrıca insanların bunun tam da aksini yapması, üstüne endişe kumaşından yapılma yalan kazakları giymeleri, mideni bulandırıyor. Çıplaklık iyidir iyi, çünkü fazla kilolar asla yalan söylemez :)

"Vincent van Gogh" çıktı!

"Vincent van Gogh" çıktı!

Öncelikle, senin zamanının ötesinde olan insanlardan olduğunu söylemek gerek. Bu türden insanların hep başına gelen, arka planda kalma ve dikkat çekememe gibi durumlar senin de başında. Ancak sen bunları takacak türden de bir insan asla değilsin. Ayrıca duyguların insanısın sen. Yaşayıp, taa derinlerinde hissetmediğin hiçbir duygu yok gibi. Hani görmedik diyenleri, ayrıntılarınla döversin sen. Son olarak aman ha kulağa dikkat :)

"Frida Kahlo" çıktı!

"Frida Kahlo" çıktı!

Şu dünyada binlerce dil ve binlerce bilge insan var: Hepsinin ağız birliği edip dediği bir şey var: Kendini bil! Sense kendini bilmenin 'portre'sisin. Sakın yanlış anlama, sana benmerkezci ya da bencil demiyoruz. Sadece kendini iyi tanıdığını ve çözümlerin de, cevapların da kendi içinde olduğunu bildiğini söylüyoruz. 'Nosce te ipsum' özetle!

"Bob Ross" çıktı!

"Bob Ross" çıktı!

Şu dünyada herkesin belli bir amacı vardır, benim bir amacım yok diyenlerin bile! Senin şu evren üzerine gelme amacınsa insanları eğlendirmek ve bu yolla bir şeyler öğrenmelerine sağlamak. Ayrıca oldukça pratik ve yetenekli bir insansın. Ne iş yaparsan yap, o işin senin elinden kurtulma ihtimali, eşittir sıfır! İllaki her işin altından kalkarsın, başlarda birazcık sallanmaksa adettendir, sonuca bakalım dünyanın en harika bonus kafalısı :)

"Pablo Picasso" çıktı!

"Pablo Picasso" çıktı!

Her şeyden önce sen tam bir dehasın. Fizikle uğraşsaydın Einstein, edebiyatla uğraşsaydın Dostoyevski, basketbolla uğraşsaydın Jordan olurdun kuşkusuz. Seçimlerinle alakalı olarak, o işin en iyisi olmak gibi gibi bir huyun var ki, seçilmiş olabilirsin. Ecnebi buna 'gifted' der, armağansın insanlığa yani. Seni anlayamansa çok. Zaten herkesin de anlamasına gerek yok. Son olarak, tüm dehalar da olduğu gibi güzele karşı zaafın var. Zaten 'çapkın' kelimesi, öyle olamayanlar tarafından çıkarılmış bir pislik atma aparatıdır. Sen olabilenlerdensin bay/bayan deha!

"Salvador Dali" çıktı!

"Salvador Dali" çıktı!

Nev-i şahsına münhasır demek sen demek basitçe. Düşüncen, hareketlerin, konuşman hepsi numunelik. Sıradanlığa tepki olarak doğmuşsun kısaca. Ancak ne bunu farklı olmak için yapıyorsun, ki öyle olsan hiç olmaz, ne de senin üstünde garip duruyor. Çoğu kişi senin gibi numuneliklerden ya korkar, ya da onlarla alay eder. Ama senin öyle bir üstüne yapışmış ki bu haller, sanki sıradan bir insan olamayacakmışın gibi!

"Claude Monet" çıktı!

"Claude Monet" çıktı!

Sen sınırların insanısın: Akşamı ya da sabahı sevmezsin mesela, ya tan vaktini ya da gurup vaktini seversin bu yüzden. Yani her şey yerindeyken, düzen varken, para varken herkes iyidir. Bir de onları geçiş vakitlerinde tanımak lazım gelir. Ayrıca estetik algın çok üst seviyede. Müziğin iyisi, kıyafetin iyisi, yemeğin iyisi, kadının/erkeğin iyisi sendedir. Zaten 'zevkler ve renkler tartışılmaz' klişesi zavksizlerin uydurduğu bir yalan değilidir de nedir. 'Yok yaee' diyenlere kendini göstermen yeterli bay/bayan güzel mıknatısı :)

"Caravaggio" çıktı!

"Caravaggio" çıktı!

Şunu söyleyelim en başta, tüyler ürperten bir karaktersin sen. Seni mimari bir döneme benzetecek olsak, gotik dönem; tarihi bir devre benzetecek olsak o da ortaçağ olurdu. Siyah ya da cansız renklerin en soluk tonları ruh halini anlatır senin. Zaten dünya hiç de öyle üstünde davul-zurna çalınıp, halaya durulacak bir yer değil. Gerekeni yapıyorsun kısaca ve şunu da söylemek gerekir ki bunlar sana bir gizem ve karizma katıyor :) Pardon gülmemek gerekiyordu senin yanında!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
125
49
26
25
19
10