Görüş Bildir
Haberler
Hangi Hint Tanrısısın?

etiket Hangi Hint Tanrısısın?

diazepam
29.06.2015 - 02:58 Son Güncelleme: 29.06.2015 - 12:34

Hangi Hint Tanrısının özelliklerini taşıdığını birazdan öğreneceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hindistan denince aklına ilk gelen şey nedir?

2. İçinde yanan bir ateş var, neyin ateşi bu?

3. Bir desen seç.

4. Hindistan'ı en iyi anlatan fotoğraf sence hangisi?

5. Cinsiyetini önemsemeden, doğaya ait bir isim seçecek olsan bu hangisi olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir hayvan seç.

7. Yaşamın sırrını buldun, sence ne?

8. Hindistan'da yer alan tapınaklardan birini seç.

9. En yakın arkadaşının öne çıkan özelliği hangisi?

10. Aşağıdaki insanlardan hangisi sende olumlu hisler uyandırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen Varuna'sın.

Sen Varuna'sın.

Varuna, her yerden görülebilir, her şeyi bilir, b in gözlüdür, hiçbir şey ondan gizlenmez, o her şeyi görür. Varuna, gökler ülkesinin yöneticisi, kozmik ve ahlaksal düzenin koruyucusudur. Varuna'nın özelliklerini bünyesinde toplamış olan sen de her konuda kendini göstermek istiyorsun, etrafındaki dünyayı keşfetmek ve yeni şeyler yaşamak, yeni insanlar tanımak, onların hayatında izler bırakmak senin tutkun. Sürekli olarak yenilenmek tabiri caiz ise yeniden doğmak arzusundasın bu da sana sonsuz bir güven ve cesaret veriyor. Senin içinde yanan bu ateş, bu dinamizm sana yorulmak bilmeyen, kararsız bir yapı ve değişiklik ihtiyacı veriyor. Son derece iddialı birisin ve bulunduğun ortamda hemen dikkat çekiyorsun. İnsanların senin eksantrik kişiliğinden öğreneceği çok şey olduğu aşikar. Seninle birlikte olan, senin etrafında bulunan insanlar son derece şanslı çünkü sende insanları hiç durmadan ileriye ittiren bir enerji var.

Sen Vişnu'sun.

Sen Vişnu'sun.

Vişnu'nun doğum ve yeniden doğumu yönettiğine ve koruyucu olduğuna inanılır. Ayrıca dünyayı kötü güçlerden korumak için çok defa dünyaya geldiğine dair bir inanış da vardır. Sen bir adım atmadan önce o adımın yaratacağı sonuçları zaten kafanın içinde hazır ediyorsun, amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlıyorsun, düşünerek hareket ediyor ve hiçbir zaman acele etmiyorsun. Seni motive eden ana unsur maddi şeylerden çok toplum içinde tanınmak, bir yer edinmektir. Sen yaptığın işlerden dolayı saygı görmek isteyen birisin, imzanı attığın her işi en iyi şekilde yapmak, herkesi memnun edecek şekilde sonuçlandırmak istiyorsun. Bu noktada kendini yaptığın işe adıyorsun desek yalan söylemiş olmayız. Hattsa öyle ki sen lider olabileceğin, isim yapabileceğin ve senin tanınmanı salayacak işlerde çalışmayı çok istiyorsun. Mesela sen çok daha fazla para kazanmak yerine, maaşı daha düşük olmasına karşın gösterişli bir yöneticilik pozisyonunu kabul etme eğilimindesin. Elbette ki bu senin planlı hareket etmenin getirdiği bir şey çünkü böyle bir sorumluluğu alarak bugün olmasa bile ileriki bir zamanda daha çok para kazanacağının hesabını yapıyorsun. Tıpkı insanların Vişnu'nun bir gün dünyaya inip bu defa dünyaya kesin bir adalet ve barış getireceği inancına sahip olması gibi son derece adaletli, arabulucu ve sakin birisin. Küs birileri mi var? Sen halledersin.

Sen Krişna'sın

Sen Krişna'sın

Hint geleneğine göre Krişna, Vişnu'nun sekizinci avatarıdır ve ona Vişnu'nun bir avatarı olarak tapılır. Ancak belli bir kesim Krişna'ya, Yüce Tanrı yani en önemli ve yüksek tanrı olarak tapar. Sanki senin bu dünyadaki görevin senin ve diğer insanların duygularını güçlendirmek ve kalıcı hale getirmektedir. Belki farkında değilsin ama yaptığın eylemler, söylediğin sözler, verdiğin akıllar ile senin asıl amacın çevrendekilerin bir karara varmasını, bu kararda kalmasını ve ilerlemesini sağlamak. Kişiler arası ilişkilerde, satış işlerinde, arabuluculukta çok iyisin. İçinde bir kor gibi yanan kontrol etme isteği yüzünden kıskanç ve sahiplenici olman asla yadırganacak bir şey değil. Senin yakından tanıyan insanlar senin içinde sonsuz bir enerji kaynağı olduğunu düşünüyor. Senin fikrini değiştirmek neredeyse imkansız, son derece inatçı birisin. Yine bu özelliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlısın, ailene, arkadaşlarına ve dostlarına oldukça düşkünsün. Bünyende barındırdığın yoğun duygulardan dolayı fena halde etkileyici, büyüleyici ve çekici olduğunu da ekleyelim.

Sen Şiva'sın.

Sen Şiva'sın.

Hint inanışında yıkım, yeniden doğuş ve değişim tanrısıdır Şiva. Şiva aynı zamanda dansın da  efendisidir  Şiva'nın dansı hareketi ifade eder. Sen çevrende arkadaş canlısı, uyumlu, ama her an ne yapacağı belli olmayan biri olarak tanınıyor olabilir misin? Bizce öylesin. Senin derinlerine inildiğinde içinde zıtlıklarla, çelişkilerle dolu bir dünya olduğunu görmek son derece olası, senin diğer insanlar gibi tepki vermeni beklemek bir hata, sen değişim, yenilik ve macera peşinde birisin. Her ne kadar dengeli bir kişiliğe sahip olsan da olayların akışı senin dengeni çok çabuk bozabiliyor. Dünyanın mevcut durumu, yaşadığın şeyler, hayatın senin hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundasın sen. Senin abartılı, aşırı duygulardan korkan bir kişiliğin var. Akılla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçıyorsun. Aşk, senin için esas ideallerinden, önceliklerinden sonra geliyor.Son olarak seni şöyle özetleyelim sen bir şeyi görmek istemezsen, görmezsin.

Sen Brahma'sın.

Sen Brahma'sın.

Hindu dininde Brahma, ilk yaratılan ve her şeyin yaratıcısı anlamına gelir. Klasik Hindu dininin kabul ettiği sonsuz varoluş çevrimlerinin her birinin başlangıcında, Brahma dünyanın yaratıcısıdır. Sen, kişiliğinde canlılığı, yaşam gücünü, ihtirası, yiğitliği ve asaleti temsil ediyorsun. Çevrende canlı hareketlerin, sıcaklığın, sağlam ve sakin görünüşün ile tanınıyorsun. Seni çok iyi tanıyanlar biliyor ki sen, asla kendinden şüpheye düşürmeyecek güçlü bir yapıya sahipsin ve son derece sıcak kalpli birisin. Doğallığın, caziben ve gözlerinde parıldayan yaşam sevinci sayesinde seninle yeni tanışan insanlar üzerinde bile karşı konulamaz bir etki bırakıyorsun. Asalet, cesaret, doğruluk, azim, sevme yeteneği, iyilik gerçekten çok az kişide bir araya böylesine dengeli ve eksiksiz bir şekilde bir araya gelebilir ve sen onlardan birisin. Şaşırtıcı bir şekilde büyük sorunları, derin krizleri, çözülemez denilen problemleri çözerken bile sakinliğini, soğukkanlılığını asla kaybetmiyorsun. Sevdiğin ve seni seven arkadaşlarını kesinlikle ortada bırakmıyorsun. Kendini feda etme derecesine varabilen iyi bir kalbe sahipsin sen. Sen, genellikle çok aktif ve dinamik birisin, ancak tembellik yapmak istediğinde bunu senden iyi kimse bilemez.

Sen Lakşmi'sin

Sen Lakşmi'sin

Lakşmi, zenginlik, iyi şans ve güzellik tanrıçasıdır. Senin ayakların daima sımsıkı yere basıyor. Bazı insanların aklını başından alan ve imkansız olduğu düşünülen durumlar, seni şaşkına çevirmiyor. Verilmesi gereken kararları, neredeyse bir bilgisayar kadar güvenilir ve doğru şekilde verebilmenle meşhursun. Duygusal anlarda nadiren tepki göstermen seni yeni tanıyan biri için 'ne kadar soğuk' değerlendirmesi yapmasına sebep olabilir, ama öyle değildir. Sen kesinlikle güvenilir, çalışkan, dikkatli, akıllı ve temelci bir insansın. Ailenle, arkadaşlarınla ve dostlarınla ilgilenmeyi, onlarla zaman geçirmeyi çok seviyorsun. Sen yanına yaklaşılması kolay birisin, eşyaları dikkatli kullanmayı iyi biliyorsun. Sen büyük hayaller ve gerçekler arasındaki çelişkiyi hemen fark eden bir yapıya sahipsin. Gerçekleri insanların yüzüne vurman insanları biraz üzüyorsa da ileride bunun faydasını göreceklerini düşünüyorsun. Sen her olayı çok ciddiye alıyorsun ve belki bu sebeple senin gerçekten sakin ve keyifli olduğu anlar çok nadir. Ufak bir alay, kaba bir söz, vb. karşısında köşene çekiliyor ve içine kapanıyorsun. Zayıf noktalarına rağmen senin ölçülü ve güvenilir bir karakterin var. Ama lütfen etraflarına koruyucu bir duvar örüp kendini onun içine hapsetme.

Sen Durga'sın.

Sen Durga'sın.

Durga, bir ulu tanrıça formudur. Bir aslanı süren ve birçok kolunda silahlar taşıyan, elleri mudra şeklinde bir kadın olarak tasvir edilir. Tanrıçanın bu formu dişil ve yaratıcı enerjinin vücut bulmasıdır. Sen, mantığından çok duyguları tarafından yönetilen birisin. Bu nedenle tahminen okulda ezber yapılması gereken derslerde sınıf arkadaşlarına yetişmek için bir hayli zorluk çekmiştin. Büyük başarıları, sadece kendini bir şeye duygusal olarak bağlı hissettiğinde kazanıyorsun. Bu duygu eksik olursa, konuya olan ilgin de hemen dağılıyor. Belki sen de fark etmişsindir, senin çocukluktan beri her zaman sevgiye ve aşırı ilgiye ihtiyacın var. Bu durum büyüyüp, yetişkin olduğun zaman bile bastıramadığın bir duygudur. Bu karşı cinse olan ilgi ve alakan için de geçerlidir, onlar seni etkiler, çeker, ama yine de ilk adımı atan bir türlü sen olmazsın. Sen genelde sabit fikirli birisin ve hayatı değişmez bir siyah beyaz resim gibi görüyorsun. Siyah ve beyazın yanı sıra gri tonlarında olduğunu görmeye çalışman, ara sıra pes etmeyi öğrenmen inan senin yararına olacaktır. Bütün bunun yanında 'dayanıklılık' ve 'sabır' seni çok iyi özetleyen iki kelime,.

Sen Saravasti'sin.

Sen Saravasti'sin.

Sarasvati, bilgi, müzik, sanat, bilgelik ve öğrenme tanrıçasıdır. Seni tek kelimeyle özetleyecek olsak sanırız bu kelime 'gizem' olurdu. Kimsenin senin sahip olduğun kadar zıtlığa sahip olduğunu sanmıyoruz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve taşkınlık, vb. hepsi sende bolca mevcut. Senin en büyük özelliğin, ruhsal olarak kendinle barışık olmandır. Bunu kazanmak, korumak ve kimsenin yıkmasına izin vermemek için her şeyini ortaya koyuyorsun. Sorunlara ancak senin varlığını tehdit edecek ve hareketlerini kısıtlayacak hale geldiğinde el atma eğilimindesin. Olaylar karşısındaki tutumun hemen öne atılmaktan ziyade önce birkaç adım geriye gitmek, taktikler geliştirmek, gözüne kestirmek ve sonunda işini bitirmek için şimşek gibi üstüne atılmak şeklindedir. Beklenmeyen bir durumdan korunmak için tüm dikkatini ona yöneltmek ve o soruna odaklanmak senin tipik yaklaşım biçimindir. Her ne kadar 'para sokaktan toplanmıyor' diye düşünsen de sana bir şeyler ifade eden insanlar ve ailen için her şeyini feda etmeye daima istekli ve hazırsın. Diğer insanların sıkıntıları seni ciddi ciddi üzer ve eğer bu üzüntüyü giderecek birileri yoksa kurtarıcı olarak ortaya çıkmaktan asla çekinmezsin.

Sen Ganeşa'sın.

Sen Ganeşa'sın.

Ganeşa, Hint inanışında bereket, zenginlik ve şans getirdiğine inanılan tanrıdır. Kişilerin önündeki engelleri kaldırdığına inanılır. Ayrıca başlangıçların tanrısı olduğu için tanrılara yapılan dualar öncelikle Ganeşa ile başlar. Hintlilerin en sevdikleri ve dahi en saydıkları, en inandıkları tanrıdır Ganeşa. Senin kadar hayatını tutkuyla yaşayan çok az insan vardır. Bu nedenle seni en iyi ifade eden kelime 'arzu'dur. Seni hiçbir şeyi yarım bırakmayan, gücü gözlerinden okunan, hislerini bakışlarıyla anlatabilen birisin. Genel olarak aklınla hareket etmeye gayret gösterirsin çünkü bilirsin ki duygularına kapılırsan tehlikeli olabilirsin. Asla ama asla ukala ve kendini beğenmiş insanlara tahammül edemez, gördüğün her yerde sonuna kadar giderek hadlerini bildirmek istersin. Kendi bildiğini okuyan, aşırı kuşkucu, kolay kolay inanmayan, ama inandığın bir şeyi de sonuna kadar inatla savunan birisin. İşlerini sabırla ve özenle yaparken, gösterişten uzak olmaya da dikkat edersin. Bütün bunların yanı sıra sen iyi niyetli, yumuşak ve çok merhametli birisin. İnanılmayacak kadar renkli bir iç dünyan var. Senin sezgilerin çok güçlü. Yaşamın güzel şeylerinden, renklerden, müzikten, sanattan zevk almasını biliyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
749
369
223
146
81
76
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deimos d

Desenler nenemin don modelleri bu arada

Esooo

Hindistan diyince aklıma ilk Aamir Khan geliyo :D

jjbcoffee

millet ne meraklıymış hint tanrısı olmaya!

Darwinator

hiç!