Görüş Bildir
Haberler
Gökten Yağarak Haberlere Konu Olmuş En İlginç 11 Şey

Gökten Yağarak Haberlere Konu Olmuş En İlginç 11 Şey

Gökhan A.
16.03.2015 - 10:21 Son Güncelleme: 16.03.2015 - 14:52

Alıştığımız doğa olayların aksine gökten yağan veya düşen bu ilginç şeylerin bazılarının açıklamaları mevcut olsa da bazılarının sebebi hala gizemini koruyor.

Kaynak: http://www.oddee.com/item_97047.aspx
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Örümcek Yağmuru

1. Örümcek Yağmuru

6 nisan 2007'de Arjantin'in Salta eyaletine gökten örümcek yağdı. Christian Oneto Faona ve arkadaşları Paskalya tatilinde Salta eyaletine gitmeye karar verdiler. San Bernardo dağına tırmanmaya başlayan arkadaşlar 2 saat sonra toprağın üzerinde farklı renkte ve çeşitlikte örümceklerle karşılaştılar. Akabinde gözlerini göğe çeviren arkadaşlar örümceklerin gökyüzünden yağdığını gördüler ve kameraya kaydettiler.

2. Gökten Düşen İnek

2. Gökten Düşen İnek

1997'de tekneleri batan Japon balıkçılar Japon denizinden kurtarıldılar. İddialarına göre gökten düşen bir inek teknelerinin batmasına neden oldu. Bu açıklamalarına inanılmayan Japon balıkçılar hapishaneye gönderildi. Bu olaydan 2 hafta sonra Rus Hava Kuvvetleri Japon yetkililerine, kargo uçaklarındaki bir mürettebatın inek çaldığını ve kayıtsız uçağa bindirilen ineğin ağırlığı uçak ve mürettebat için tehlike yaratınca 30,000 feet yükseklikten aşağı atıldığını bildirilmiş.

3. Kan Yağmuru

3. Kan Yağmuru

2008 yılında, Kolombiya'daki Choco La Sierra adlı bir bölgeye gökten kan yağdı ve bir yerel bakteriyolog tarafından onaylanan bu olayda yağan sıvıdan örnek alınıp incelenmek üzere en yakın kasaba olan Bagado’ya götürüldü. Bölgenin rahibi bunun insanların günahkar tavırlarını değiştirmeleri için tanrıdan bir işaret olduğunu belirtti.

4. Jöle Yağmuru

4. Jöle Yağmuru

2009 senesinde İskoçya'da havadan jöle yağdı. Tam olarak ne olduğunu anlaşılamayan jöle kıvamındaki nesne National Geographic görevlileri tarafından test edildiğinde her hangi bir DNA izine rastlayamadılar. Jöle kıvamındaki bu nesnenin ne olabileceği hakkındaki teorilerden en yakını şahin veya balıkçıl kuşların sindiremediği kurbağa ve kurbağa yumurtalıklarını kustukları yönünde.

5. Solucan Yağmuru

5. Solucan Yağmuru

Polis departmanı çalışanı Eleanor Beal işe gitmek için karşıdan karşıya geçerken caddeye gökten bir şey düştü. Yağmur yağmuyordu. Kadının dediğine göre gökten kümeler halinde solucanlar yağıyordu. Nereden geldikleri bir gizem olan solucanların en mantıklı açıklaması aynı anda 5 mil ileride deniz üzerinde gerçekleşen hortum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Farklı renklerde yağan kar

6. Farklı renklerde yağan kar

2007'de Rusya'nın Omsk bölgesinde gerçekleşen olayda kokusu portakal gibi olan sarı ve yeşil renklerinde kar yağdı. Geçtiğimiz şubat ayında Rusya'nın Saratow şehrinde yine gerçekleşen olayın videsu için Tıklayınız

7. Balık Yağmuru

7. Balık Yağmuru

Lajamanu, Avustralya'daki Tanami çölünün sınırında bulunan bir çöl kasabası. Bu kasabanın üzerine 2004'te ve 2010'da  olmak üzere iki kere balık yağdı. Garip olan bu çöl kasabası, Argyle ve Elliott göllerinden yüzlerce kilometre uzaklıkta ve yakınlarında başka su kaynağı yok.

8. Para Yağmuru

8. Para Yağmuru

2007'de kadın bir Alman sürücü dikiz aynasından baktığında gökte uçan paralar fark etti. Bunun üzerine aracını kenara çekip paraları toplamaya çalışan sürücü ardından toplama işini yarıda bırakıp polise gidip durumu bildirmiş. Polisle geri döndüklerinde toplayamadığı paraların orada olmadığını görmüşler. Paraların nereden geldiği bilinmiyor.

9. Ölü Sığırcık Kuşları

9. Ölü Sığırcık Kuşları

İngiltere'nin Someret kasabasında yaşayan Julie Knight'ın bahçesine ölü olarak yüzlerce sığırcık kuşu düştü. Nedeni bilinmeyen olay hala gizemini koruyor.

10. Taze Et Yağmuru

10. Taze Et Yağmuru

Eski tarihli bir gazete haberine göre 9 Mart 1876 tarihinde Olympian Springs yakınlarında oturan Allen Crouch’un evinin yakınlarına gökten taze et yağdı. Bir futbol sahası büyüklüğündeki bir alanı kaplayan et parçaları kadının söylediğine göre büyük kar tanesi boyutunda yağmış. 2 adamın test ettiğine göre yağan etin tadı ne koyun ne de geyik etine benziyormuş. Haber kupürü için Tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kurbağa Yağmuru

Bilindiği üzere Manolya filminde böyle bir sahne mevcuttur. Ve bu geçmişte de bir çok örneklerinin görüldüğü bir olaydır. Son olarak Japonya'nın Ishikawa bölgesindeki bazı kentlerde gökten ölü kurbağa yağdı. Ölü kurbağa yağmurunun 48 saat sonra Hakusan kentinde de görüldüğü yetkililerce bildirildi. 

Bilimadamları, şiddetli fırtına ve deniz hortumlarının kurbağa ve balık gibi hayvanları alıp başka bir yere yağdırabileceği açıklamasını getirirken, Kanazawa Meteoroloji Gözlemevi yetkilileri, bölgede şiddetli bir rüzgar kaydedilmediğinden kurbağaların nasıl geldiğini anlayamadıklarını belirttiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
19
17
15
14
14
13