Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte Bu Mesleklerden Birini Seçen Yaşadı: 10 Yıl İçinde Daha da Değerlenecek Meslek Grupları

Gelecekte Bu Mesleklerden Birini Seçen Yaşadı: 10 Yıl İçinde Daha da Değerlenecek Meslek Grupları

Önümüzdeki 10 yıl içinde hangi işlere talep olacağını merak ediyor musunuz? Bu içerikte, gelecekte en hızlı büyüyen ve en yüksek ücretli mesleklerden bazılarını bulacaksınız. Yakın gelecekte ciddi bir büyüme sağlayacak 10 yüksek ücretli işe gelin birlikte bakalım.

Kaynak: https://valentinorivaldo.medium.com/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sigorta uzmanı

1. Sigorta uzmanı

Genellikle sigorta şirketleri için çalışır ve riski değerlendirmekten sorumludur. Potansiyel bir müşteriye poliçe düzenlenmesi gerekip gerekmediğini ve bir poliçe düzenlenmesi gerektiğine karar verirlerse primin ne olması gerektiğini belirlemek için matematik, veri ve istatistikleri kullanır.

2. Veri bilimci

2. Veri bilimci

Veri bilimcileri, şirketlerin verileri toplamasına, düzenlemesine ve analiz etmesine olanak sağlayan çerçeveler oluşturur. Veri bilimi oldukça teknik bilgiler içerir. Bu nedenle bilgisayar bilimi, mühendislik, istatistik, matematik, mühendislik veya ilgili bir alanda lisans derecesine sahip olmak gereklidir.

3. Bilgi sistemleri müdürü

3. Bilgi sistemleri müdürü

Bilgi sistemleri yöneticileri, bir organizma içindeki bilgi sistemlerini tasarlamaktan ve yönetmekten sorumludur. Genellikle bir şirketin bilgi teknolojisi departmanında üst düzey bir rol üstlenirler. Donanımdan yazılıma ve güvenliğe kadar her konuda planlarını ve önerilerini uygulamak için bir ekibi denetlerler.

4. Finans müdürü

4. Finans müdürü

Finansal yöneticiler bir kuruluşun finansmanını yönetmekten sorumludur. Finans müdürü finansal zayıflıkları veya riskleri belirlemek de dahil olmak üzere finansla ilgili çeşitli görevlerden sorumlu olabilir. Bu zayıflıkları veya riskleri ortadan kaldırmak için çözümler geliştirmek, finansal araştırma yapmak, finansal projeksiyonlar ve raporlar oluşturmak görevleri arasındadır.

5. Lisanslı hemşire

5. Lisanslı hemşire

En fazla sağlık çalışanı lisanslı hemşirelerden oluşmaktadır. Lisanslı bir hemşire, hastalar için hasta bakımı, hasta yakınları için sağlık eğitimi ve duygusal destek sağlamaktadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yazılımcı

6. Yazılımcı

Sorunları çözmek, yazılım geliştirmenin ana odak noktasıdır. Görevleri otomatikleştirmenin ve insanların teknolojiyle etkileşimini geliştirmenin yollarını bulmak, günlük görevlerinin bir parçasıdır. Diplomasız rahat bir yaşam süren birçok başarılı yazılım geliştiricisi var. Teknoloji hızla büyümeye devam edecek bu yüzden bir yazılımcı olmayı düşünebilirsiniz.

7. Doktorlar ve cerrahlar

7. Doktorlar ve cerrahlar

Yüksek ücret alma garantili bir meslek olsa da gerekli nitelikleri, deneyimi ve becerileri elde etmek için hayatınızın neredeyse on yılını harcamanız gerekecek.

8. Pazarlama müdürü

8. Pazarlama müdürü

Bazı pazarlama yöneticileri genel pazarlama konusunda çalışır. Diğerleri ise tek bir pazarlama türünde uzmanlaşır (içerik pazarlaması, e-posta pazarlaması, sosyal medya pazarlaması, e-ticaret veya arama motoru optimizasyonu ve pazarlaması gibi).Strateji geliştirme, uygulama ve optimize etme sorumluluğunu üstlenir. Müşterilerle bağlantı kurar ve satışları artırmak için kampanyalar hazırlar.

9. Halkla ilişkiler müdürü

9. Halkla ilişkiler müdürü

Halkla ilişkiler yöneticileri, yeni bir ürün lansmanını duyurmak, yeni bir kitap için basında yer almak veya bir marka oluşturmak için bir kişinin, şirketin veya ürünün halk tarafından algılanma şeklini şekillendirmek için çalışır. Halkla ilişkiler yöneticileri, medya ilişkileri kurmak ve sürdürmek, basın bültenleri yazmak ve olumsuz haberlerin etkisini en aza indirmek için “zarar kontrolü” yürütmek dahil olmak üzere çeşitli stratejiler kullanarak çalışmalarını yürütür.

10. Optometrist

10. Optometrist

Bu mesleğe sahip kişiler, insanların daha iyi görmelerine yardımcı olmakla ilgilenirler. Bir optometrist, görme problemlerini ve göz hastalıklarını teşhis etmek için bir hastanın gözlerini veya görme sisteminin diğer kısımlarını muayene eder.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
9
4
3
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın