Görüş Bildir
Haberler
Gel Gidelim Batum'a! Karadeniz'in Göz Bebeği Batum'a Gitmek İçin 13 Neden

Gel Gidelim Batum'a! Karadeniz'in Göz Bebeği Batum'a Gitmek İçin 13 Neden

Visit Batumi
30.05.2016 - 16:12

Şarkılara, türkülere konu olan cennet... Sınırımızın dışında bizden bir parça Batum. Gidenin hep orada kalmak istediği; dönenin de hasretini bir türlü gideremediği memleket. İşte; Karadeniz'in göz bebeği Batum'a gitmek için 13 neden:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Pek çok etnik kökenden izler taşımakta bu yüzden tarihi olarak muhteşem bir seyahat olanağı sağlıyor.

Medea Heykeli, Alfabe Kulesi, Botanik Bahçesi, Ali ve Nino Heykeli görülebilecek muhteşem yapılardan sadece birkaç tanesi.

2. Medea Heykeli

Avrupa Meydanı'nın ortasında bulunan bu heykel Batum şehrini yürüyerek gezen herkesin görebileceği bir konumda. Yunan mitolojisindeki mitlere de konu olan ve elinde, Iason'a vermek için altın postu taşıyan Medea Heykeli;  ihtişamı, zenginliği ve iktidarı temsil eder.

3. Alfabe Kulesi

Dünya üzerindeki yaşayan en eski dillerden biri olan Gürcüce, halen kullanılan 14 alfabeden birisi. Gürcü Alfabesinin 33 harfinin yazılı olduğu, yaklaşık 130 metre yüksekliğindeki Alfabe Kulesi de bu yüzden şehrin simgelerinden biri haline gelmiş.

4. Botanik Bahçesi

Batum Botanik Bahçesi, dünyanın en büyük 2. botanik bahçesi olarak anılıyor. Karadeniz'in hemen kıyısında bulunan bu bahçede beş binden fazla bitki türü bulunmakta. Bahçe Batum'un oksijen kaynağı olarak geçiyor. İçinde dolaştığınızda doğallığına kendinizi kaptırıp oradan hiç çıkmak istemeyebilirsiniz.

5. Ali ve Nino Heykeli

Tamara Kvesitadze’nin, Azeri yazar Kurban Said’in, Azerbaycanlı genç ile Gürcü kız arasındaki aşkı anlattığı “Ali ve Nino” öyküsünden esinlenerek yaptığı heykel, müzik eşliğinde dönerek pozisyon değiştiren bir kadın ve bir erkek figüründen oluşuyor. 7 metre yüksekliğindeki metal heykeller, birbirlerine doğru hareket ederek her 10 dakikada birleşiyorlar. Sırf Batum'un simgelerinden biri olan bu heykelleri görmek için bile dünyanın her yerinden ziyaretçiler Batum'a geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karadeniz'de olmasına rağmen iklimi ve hava koşulları oldukça müthiş. Deniz'e girmek için oldukça ideal bir tatil bölgesi.

Karadeniz'in hırçın yapısı Batum'a bir kıyak geçip sakin bir havaya bürünmüştür. Batum'un sahil şeridi boyunca denize girilebilir.

7. Gece ve gündüz boyunca sürekli yaşayan bir şehir. Hayat hiçbir zaman durmuyor.

Batum, hem ailesiyle akşamüstü ışık ve su gösterileri eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler için hem de tek başına gece hayatında eğlenmek isteyenler için uygun. Şansını denemek isteyenler için kumarhaneler yasal. Her tarza hitap ediyor.

8. Yiyecek bakımından oldukça zengin. Yerel lezzetleri adeta parmak yedirir cinsten.

Fast food kültürünün işgaline uğramamış henüz. 'Haçapuri', 'Hinkal', 'Elarci' ve 'Badricani' en çok tercih edilen yerel lezzetlerinden.

9. Ayrıca şarap kültürü açısından da oldukça gelişmiş. Şarapçılık tarihi 8000 yıl öncesine kadar uzanıyor.

Bölgede yaklaşık 600 çeşit üzüm var. En bilindik üzümleri 'Saparavi'. Hal böyle olunca da şarap üretimi tüm dünya tarafından oldukça beğeniliyor.

10. Batum, alışveriş yapmak isteyenler için deyim yerindeyse "Tam bir cennet".

Şehrin merkezindeki Batumi Plaza elektronik ürünlere merakı olanlar için gidilmesi gereken bir yer. Amerika çıkışlı elektronik ürünlere rağbet oldukça yüksek. Ayrıca Türkiye'de özel tüketim olarak geçen ürünlerinin fiyatları da oldukça uygun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Batum'un Türkiye'yi aratmayan bir diğer özelliği de tıpkı bizimkilere benzeyen çarşıları, pazarları.

Neredeyse bütün satıcılar Türkçe konuşabiliyorlar. Halk oldukça sıcakkanlı. Gelen misafirlere oldukça sevecen yaklaşıyorlar. Fiyatlar da hiç pahalı değil.

12. Ünlü ya da ünsüz pek çok sokak müzisyenini Batum'un merkezinde bulunan Piazza Meydanı'nda dinleyebilirsiniz.

Batum'un merkezi olarak adlandırılabilecek bu meydan, İtalyan tarzına göre dizayn edilmiş. Kafeleri, yaşayan sokak kültürüyle hiç ayrılmak istemeyeceğiniz meydanlardan birisi Piazza Meydanı.

Ayrıca bu yaz; festivaller ve konserler sayesinde Batum seyahati yapanlar karnaval tadında bir tatil geçirecek diyebiliriz.

Gelen ünlü sanatçılar ve gruplardan birkaçı ise şöyle;

15 - 24 Temmuz arası düzenlenecek Jazz festivaline katılan sanatçılar ve gruplar:

  • Quincy Jones & The Global Gumbo All Stars

  • Miles Electric Band

  • Ms. Lauryn Hill

  • The Prodigy

  • Renegade Brass Band / Jamie Cullum

  • Nik West / Chris Brown

  • Macy Gray

Ayrıca 7 Haziran'da da Maroon 5 konseri var.  😊

13. Eski ile yeni iç içe. Şehir hem geçmişin izini taşıyor hem de geleceğin hızını...

Bir yandan eskiyi yâd ederken, tarihi kokan sokaklarda geziyorsunuz, bir yandan da eğlenip tatilinizin tadını çıkarabiliyorsunuz. Batum o yüzden her zamanın bir anda yaşandığı şehir.

Siz de vakit kaybetmeden muhteşem bir tatil için Karadeniz'in gözbebeği Batum'a gelin!

Siz de vakit kaybetmeden muhteşem bir tatil için Karadeniz'in gözbebeği Batum'a gelin!

Gezimanya da size bu ziyaretinizde eşlik etsin. 😌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsmail'in yeri

Batum'u beğenmedim diyen arkadaşlar yalovaya gidip orda tatil yapsın :)) fazla geldi heralde onlara

Ayşe

ahahahahahahahhahahahah

Buğra

geçen hafta oradaydım bir tatil ancak bu kadar güzel olabilirdi. insanlar sevecen, yaşanabilir bir yer, tarih, doğa, sanat var. git ve gör pişman olmayacaksı... Devamını Gör

BEŞİKTAŞLI ABİ

ucuz fuhuşa gidiyor türkler...