Görüş Bildir
Haberler
Eylemin Kendisi Hazırlığından Daha Kısa Sürdüğü İçin Harcadığınız Zamana Üzüldüğünüz 10 Durum

Eylemin Kendisi Hazırlığından Daha Kısa Sürdüğü İçin Harcadığınız Zamana Üzüldüğünüz 10 Durum

BolBol
09.12.2014 - 14:09 Son Güncelleme: 13.12.2014 - 14:40

Bir şeye hazırlık varsa orada emek de vardır. Keyfi uzun sürecek ama hazırlık sürecine tur bindirecek eylemler gün içinde yer yer isyan etmenize neden olur. Bir de hazırlık sürecinde verdiğiniz emeğin karşılığını alamıyorsanız vay halinize! Emeğin karşılığını ne kadar alsanız da, her şey bitip kendinizle kaldığınızda üzerinize bir hüzün çöker!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Nikah & düğün

Bazı düğünlerin hazırlığı tam 12 ay önceden başlıyor. Mekan seçiminden düğünde çalacak şarkılara, damat çorabından gelin tacına kadar binlerce karar alınıyor. Hazırlıklara başlandığı zaman da unutulanlar ortaya çıkıyor. Bir de aksilikler mutlaka yaşanıyor! En sonunda düğün anına geliniyor ve aylardır yarın yokmuş gibi hazırlandığınız düğün maksimum üç saat sürüyor. Halay başı olsan ne olur, düğün sonrası havuza atlasan ne? Hoşça kal!

2- Yaprak sarmak ve yemek

2- Yaprak sarmak ve yemek

Bu annelerin en büyük derdidir: “Tek tak sar, bütün gün uğraş, yemesi 5 dakika!”… Maalesef öyle. Bir de insan başladı mı durduramıyor kendini, en fenası o. Yaprak sarmayla doyma hissi yaşamak için en az bir tencere yemek lazım. O his de olmayınca durdurabilene aşk olsun!

3- Domino taşı dizmek ve devirmek

Domino bir sanat olarak dünya tarafından kabul gördü ama mantığımızda yer alabildi mi orası büyük muamma. 50 kişi, 50 kilometre domino taşı dizmekle uğraşıyor. Hatta portreden, dünya haritasına kadar şekiller yapıyorlar. Her domino taşını milimetrik olarak yerleştiriyorlar. Sonra herkes yerini alıyor, biri ilk domino taşını deviriyor ve saniyeler içinde günler süren serüven tık tık tık diyerek sona eriyor. Bu sanatın nefes darlığı yarattığı yer yer görülüyor. Hayır, insan hakikaten üzülüyor!

4- Kitap yazmak & kitap okumak

Kitap yazma süreci yazarlara göre farklılık gösterebiliyor ama ortalama bir okuyucunun kitabı bitireceği süre her zaman belli. 600 sayfa bir kitabı, bir yılda yazıp tamamladıktan sonra, kontrol etmek için okumanız gereken süre minimum üç günle başlıyor. İnsanın içi daralır ya!

5- Film çekmek & izlemek

Film çekme sürecine bakalım; senaryo yazılıyor, yapımcı bulunuyor, oyuncular için cast ajansı çalışmaya başlıyor, senaryolar ezberleniyor, mekanlar kiralanıyor ve çekim sürecine bir şekilde başlanıyor. Bir de tek sahneyi 12 farklı kamerayla çekme kısmı var ki düşününce insanın gözleri doluyor. Bir yönetmen filmin son “Kestik!” anonsunu yapınca üzerinden bir yük kalkıyor. Sonra işin içine belki de aylar süren montaj giriyor. Tüm bu insanların oturup filmi izlemesi 3 saat sürüyor.  İnsan nasıl bir boşluğa düşer, düşünmek bile ağrı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Evi temizlemek ve kirletmek

Önce alışverişe çıkar deterjandır, çamaşır suyudur, süngerdir, bezdir eksik ne varsa alır gelirsiniz. Sonra dip köşe saatlerce temizlersiniz. Banyoyu ovar, her bir bibloyu tek tek silersiniz. Perdeler yıkanır, koltuklar silinir derken ev çiçek gibi olur. Tabii ailenin diğer üyeleri içeri girene kadar! Mutfaktan elinde sandviçle çıkıp ısıra ısıra odasına giden bir ergen evlat olsa sevilmez!

7- İftar sofrası kurmak & yemek

7- İftar sofrası kurmak & yemek
7- İftar sofrası kurmak & yemek

Ramazan ayında insan sabah kalktığı an iftara hazırlanıyor. Sabah saatlerinde gözünüzün önüne dizilen poğaçalar, öğlene doğru yerini kebaplara, akşam da nefis ev yemeklerine bırakıyor. Fakat sofraya oturup doymak en fazla 15 dakika sürüyor. Sabah tekrar başlayacak olan hazırlık öncesi, oruçlu bünyeler hüzünle uyumaya doğru yol alıyor.

8- Para kazanmak & para harcamak

8- Para kazanmak & para harcamak

Maaşlar yattı mı sorusunun cevabını “Evet” olarak aldıktan 10 dakika sonra parayı harcama potansiyelimiz var. Bizi A noktasından başlayıp dilediğimiz yere götürecek olan halayı mı çekelim?

9- Sınav öncesi & sınav sonrası

9- Sınav öncesi & sınav sonrası

Sınav hazırlığı sancılı bir süreç! Ders çalışmak genel olarak sevilen bir eylem de değil ama hayat denen yolda vaktimizin çoğunu alıyor. Sınav süresi ise 40 dakika! 40 dakika yaşanacak olan dayanılmaz stres için haftalarca kafa patlatıyorsunuz. Sınav çok iyi geçse bile bu hazırlık sürecinde harcadığınız vakit kadar başarılı olacağınıza inanmazsınız. Bu durumda da sınav açıklanana kadar hüzünlere gark eder, üstünüzde garip bir endişe taşırsınız.

10- Yemek seçmek ve yemek

Yemek seçip de siparişi verene kadar bin kere daha acıkıyoruz. Bir de sürekli yemek isimleri okumaktan ve dile getirmekten karnımızdaki açlık dev bir kratere dönüşüyor. Her gün aynı şeyi yemeyi kafanıza koysanız bile yemeğin gelmesi ve tüketmek ise 10 dakika sürüyor. Böyle adalet olmaz olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

BolBol ile yemek yemek kadar karar vermek de hızlı! Çünkü BolBol size zevklerinize göre önerilerde bulunuyor ve karar vermenizi kolaylaştırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0