Görüş Bildir
Haberler
Eski Futbolculardan Yoksullukla Mücadeleye Destek

Eski Futbolculardan Yoksullukla Mücadeleye Destek

Fatih
04.03.2014 - 21:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski Futbolculardan Yoksullukla Mücadeleye Destek

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, Filipinler’deki Haiyan Tayfunu mağdurlarına yardım için düzenlenen “Yoksullukla Mücadele Maçı”nda birçok eski futbolcu forma giyecek.

Bu yıl 11′incisi düzenlenen “Yoksullukla Mücadele Maçı” öncesinde yapılan basın toplantısında konuşan UNDP İyi Niyet Elçisi ve Brezilyalı eski futbolcu Luis Nazario de Lima Ronaldo, böyle bir maçta yer almaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Maçta oynamayı kabul eden pek çok futbolcu olduğunu ve onlara teşekkür ettiğini belirten Ronaldo, yapılan maçların temel amacının yoksulluğu azaltmak olduğunu kaydetti.

UNDP İyi Niyet Elçisi ve Fransız eski futbolcu Zinedine Zidane ise maçların devam etmesinin önemine işaret ederek “Bazen kendimizi değil de başkalarını düşünmemiz lazım” dedi.

Futbolun insanları etkileme gücüne değinen Zidane, “Futbol bize çok şey verdi. Biz de futbol sayesinde insanlara bir şey verebiliyoruz” diye konuştu.

Maçta forma giyecek tek bayan futbolcu ve UNDP İyi Niyet Elçisi Brezilyalı futbolcu Marta Vieira da Silva ise bu tür maçlarda yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Ronaldo ve Zidane’ın tarafında olmak güzel” ifadesini kullandı.

Ronaldo ve Zidane’ın dünyaca tanınmış futbolculardan kurduğu ve İsviçre’nin başkent ekibi Young Boys ile karşılaşacak takımda, İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, eski futbolcular Portekizli Luis Figo, İtalyan Fabio Cannavaro ve Çek Pavel Nedved de yer alacak.

Karşılaşmayı, eski İtalyan hakem Pierluigi Collina yönetecek.

Bilet satışlarından elde edilecek gelir, tarihin en yıkıcı doğal afetlerinden birinin yaşandığı Filipinler’deki Haiyan Tayfunu’nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacak.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/03/04/eski-fu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın