Görüş Bildir
Haberler
Eğleniyor muyuz Gençler? Geçmişten Günümüze "Ne Manaysa" Dedirten 17 Tuhaf İnternet Akımı

etiket Eğleniyor muyuz Gençler? Geçmişten Günümüze "Ne Manaysa" Dedirten 17 Tuhaf İnternet Akımı

Borgen
05.12.2016 - 16:56

İnternet icat olalı onlarca yıl geçmiş olsa da birbirinden tuhaf akımların bir anda ortaya çıkıp peşinden büyük kitleleri anlam verilemeyen bir şekilde sürüklemesi oldukça yeni sayılır. Neden tuttuğu, nasıl bu denli bir karşılık bulduğu gibi soruların cevapsız kaldığı internet akımları, insanların sonsuz eğlence arayışının bir sonucu. Herhangi bir şeyin moda olması hangi dinamiklere bağlı bunu çözmek zor olsa da insanların üzerinden eğlence türetemeyeceği herhangi bir kavram ya da nesne yok gibi gözüküyor. Hemen hepsi çok hızlı bir şekilde tüketilip yerine yenisinin geçtiği bu akımların en göze çarpıp kalabalık bir takipçi kitlesi edinmiş olanlarını hatırlatalım istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Harlem Shake

ABD'li DJ Baauer'in aynı isimli şarkısı eşliğinde ortamda tek bir kişi saçmasapan hareketlerle dans ederken bir anda herkesin ona katılıp son derece ciddi bir biçimde aynı saçma hareketleri tekrar etmesiyle can bulmuş en meşhur internet akımlarından birisi olur kendisi. 'Ne yapıyor bu DEĞİŞİKLER' diyerek az izlemedik zamanında.

2. Mannequin Challenge

ABD'deki bir liseden çıkmış olan bu en güncel akım, ortamdaki herkesin kıpırdamadan durarak adeta o esnada zaman durmuş hissi yaratması ile hayat buluyor. Birazdan görecekleriniz arasında en masum kalan ve oldukça eğlenceli görüntüler verenler arasında.

3. Planking

3. Planking

Olabilecek en tuhaf yerlerde, eller vücudun her iki yanında bitişik halde ve hareketsiz bir şekilde yüzüstü uzanarak poz vermek oluyor kendisi. Sebebine anlam veremesek de bir zamanlar çok modaydı.

4. Owling

4. Owling

Baykuşa benzer biçimde çömelerek, bir yere tünemiş gibi poz verme olayı. Planking kadar tutmasa da az ekmeği yenmedi.

5. Breading Cat

5. Breading Cat

Kedilerin kafasına tost ekmeği geçirerek fotoğraflarını çekme akımı. Akımların en anlamsızı olduğunu, kedilerin; 'Allah akıl fikir versin kardeş' bakışlarından da anlamak mümkün...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. PPAP - Pen Pineapple Apple Pen

Sözleri elma, kalem ve ananastan müteşekkil olan dünyanın en saçma şarkısını söyleme akımı. Şarkıya tahammül etmek bir yana bir de bunu söyleyerek kendini videoya çekmek... İnsan ne diyeceğini bilemiyor gerçekten de.

7. One Finger Selfie

7. One Finger Selfie

Bu listedeki akımların en yenisi. Ayna karşısına geçip doğru açıyı bularak gerekli yerlerinizi kapatıyor ve selfie çekiyorsunuz. Bizim için hava hoş çekin tabii ama insan sormadan da edemiyor: NEDEN?

8. Tuvalet Selfieleri

8. Tuvalet Selfieleri

Tuvalette afedersiniz kakalarını yapan kadınların kendilerini fotoğraflaması akımı, akımların en beyin yakanı.

9. Vadering

9. Vadering

Darth Vader'in force kullanarak yaptığı havaya kaldırma hareketini taklit eden bu akım eğlenceli görüntüler vermedi değil. Japonların Hadoukening (bildiğimiz ismiyle aduketing) akımına yanıt olarak geldi.

10. Teapotting

10. Teapotting

Olay çaydanlık şeklinde durup poz vermekten ibaret. Hakkında tek kelime dahi etmeyip yorumu size bırakıyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ice Bucket Challenge

ALS hastaları için insanları bağış yapmaya teşvik etmek adına, onun da aynısını yapması için bir başkasına meydan okuyarak kafadan aşağıya buzlu su döktürme olayı. Zamanında çok fazla tartışmaya konu olsa da tüm bu akımlar içinde anlamlı bir sebebi olan tek akım Ice Bucket Challenge.

12. After Sex Selfie

12. After Sex Selfie

Adı üstünde, seks sonrası selfisi. Seksini yapıyor, daha teriniz soğumadan partnerinizle fotoğrafınızı çekip internete koyuyorsunuz. İnsan yine 'Niye' diye sormaktan kendini alamıyor.

13. Baguetting

13. Baguetting

Nimetle şaka olmaz demeyin, yapan yapıyor. Bildiğimiz baget ekmeğini her türlü başka alet edevatın yerine kullanarak fotoğraf çekme olayı olan baugetting, eğlenceli fotoğraflarıyla diğer akımların arasından bir nebze olsun sıyrılanlardan...

14. Be Like Bill

14. Be Like Bill

Biz onu 'Ahmad kimi ol' kepsleriyle tanıdık ama orijinali Bill Gibi Ol. Her millet kendine uyarlayarak bu format üzerinden espriler üretti yakın zamanda. Bu da yine tuhaf internet akımları listesinin görece iyileri arasında sayılabilir.

15. Blair Witching

15. Blair Witching

Bir zamanların efsane korku filmi The Blair Witch Project'ten ilham alan bu akım bir köşeye geçip yüzü duvara dönerek hareketsiz bir biçimde durmak olarak tanımlanabilir. Bu da manasızlıkta üst sıralara oynayanlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bed Jumping

16. Bed Jumping

Yatağa zıplıyor ve bu esnada poz veriyorsunuz, birisi de sizi havada fotoğraflıyor. İnsan bunu arkadaşından rica ederken utanır, ben ne yapıyorum ulan diye kendini sorgular diyeceğim ama nerdeeee... Bu da bir hışımla gelip geçen ve mala davara faydası olmayan akımlardan.

17. Salt and Ice Challenge

Tamam çoğu anlamsız ve tuhaf ama bu akım cidden başka bir seviyede. Çünkü sonunda kendine ciddi fiziksel zarar verme durumu var. Derinize tuz döküyor üzerine de buzu basıp dayanabildiğiniz en uzun süre bekliyorsunuz. Buzun etkisini artıran tuz -28 dereceye varan bir donma ve akabinde yanma hissi veriyor. Eğer süreyi abartırsanız da nur topu gibi 2. ya da 3. derece yanığınız oluyor. Akıl, fikir, izan, mantık, öngörü ve benzerlerini dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden, ne diyelim...

BONUS: Condom Snorting

İşte akımların şahı, anlam vermenin ayrı zor, seyretmenin ayrı eziyet, 'hay sizin yapacağınız işi...' diyerek küfür etmeden durmanın ayrı meziyet olduğu bu akımda bir adet prezervatifi alıp burun deliğinizden sokuyor ve burnunuzdan derin nefes alıp içeriye doğru çekerek ağzınızdan çıkarmaya çalışıyorsunuz. İşte kelimelerin kifayetsiz kaldığı yer, işte internetin dibi, işte Alan Turing'in görse 'bilgisayar bilimi keşke hiç hayat bulmasaydı' diyeceği ŞEY. Biz de ancak 'Yazık kimin çocuğuysa' diyerek bu akımın takipçi ve uygulayıcılarına selam ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
816
365
219
140
89
68
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın