Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır’daki Patlamanın Ardından '12 Köylü Kayıp'

Diyarbakır’daki Patlamanın Ardından '12 Köylü Kayıp'

Deniz Gök
12.05.2016 - 22:41 Son Güncelleme: 13.05.2016 - 16:46

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü Köyü yakınlarında dün akşam  şiddetli bir patlama meydana geldi. Diyarbakır Valiliği, bugün yaptığı açıklamada teröristlerce hazırlanmış bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiğini, araçtan şüphelenen köylülerin aracı takip ettikleri sırada patlamanın gerçekleştiğini açıkladı. Patlama sonucu, kamyonu takip eden köylülerden 4 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. 12 köylüden ise haber alınamıyor. Valilik, kayıp köylülerle ilgili 'tahkikat başlatıldığını' açıkladı.

Patlamanın etkisiyle 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde bir çukur oluştu. Patlamanın yarattığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler oldu?

Neler oldu?

Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk

Diyarbakır halkı ve bölgede bulunan gazeteciler akşam saatlerinde çok şiddetli bir patlama gerçekleştiğini belirten tweetler attı.

Kentin bir çok noktasından duyulduğu belirtilen patlamanın Hani ilçesi yolunda Sarıkamış mevkii civarında gerçekleştiği belirtildi.

'Yaralılar sivil hastanelere gönderiliyor'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgeden ilk görüntüler

Anadolu Ajansı 'patlamanın, bir evde patlayıcı hazırlandığı sırada gerçekleştiğinin tahmin edildiğini' bildirmişti.

Görgü tanıklarına göre, olay nasıl gerçekleşti?

Al Jazeera muhabiri Abdülkadir Konuksever'e konuşan köydeki görgü tanıklarına göre olay şöyle gerçekleşti:

'Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Kamyondan uzun namlulu silahlar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. 

Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyonet Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'İlimiz Merkez Sur İlçesi Dürümlü Mezrası’nda 12.05.2016 Perşembe günü saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama olayı meydana gelmiştir.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış bomba yüklü damperli bir kamyonun Tanışık Mahallesi’nden geçmesi esnasında, kamyonu kullanan ve bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışması sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkiine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü damperli kamyonu infilak ettirdiği değerlendirilmektedir.

Meydana gelen patlama sonucunda kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4 kişi yaşamını kaybetmiş 23 kişi de yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlar ildeki hastanelere kaldırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Kayıp olduğu iddia edilen köylü vatandaşlarla ilgili olarak da gerekli tahkikata başlanmıştır.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede; patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl ili Genç İlçesi Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 09 Mayıs 2016 tarihinde gasp edildiği tespit edilmiştir.

Yaşanan patlama olayıyla ilgili çok yönlü olarak soruşturma başlatılmıştır.'

Mehmet Yaman patlamada oğlunu yitirdi, ne olduğunu bilmiyor...

Mehmet Yaman patlamada oğlunu yitirdi, ne olduğunu bilmiyor...

Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk

Sabah olay yerine giden Cumhuriyet Savcısı, köylülerin ifadelerini aldı. Patlamanın olduğu köyde yaşayanlar kayıp köylüler olduğunu ifade ediyor.

Al Jazeera 12 köylüden haber alınamadığını aktardı.

Tanışık köyü muhtarı Bayram Yaman kayıp kişilerin isimlerini şöyle sıralıyor.

“Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Temur Yakar, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman, Soyadı Yeşil olan biri.”

Valilik yapmış olduğu açıklamada, kayıp köylülerle ilgili 'tahkikat başlatıldığını' açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlamanın yarattığı tahribat DHA objektiflerine böyle yansıdı:

Patlamanın yarattığı tahribat DHA objektiflerine böyle yansıdı:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

aynı inceliği hakkariden de bekliyoruz :D askeri beklemeyin kendi kendinize patlayın böyle

Pasif Kullanıcı

sen dua et askerıye cıvarında patlatmamıslar mallar. yoksa yine gülerdın sen

Pasif Kullanıcı

akp sayesinde daglarda catisan pkk cozum sureci sayesinde silah birakma bahanesiyle sehirlere indirildiler, simdi sehirde her gun bomba, silahli catisma yasa... Devamını Gör

M CAN

Bombalı araç hazırlarken patlamış şerrefsizler. Bu gecenin en güzel haberiydi..