Görüş Bildir
Haberler
Diyanet, 700 Milyon Lira Ek Ödenek İsteyecekmiş

Diyanet, 700 Milyon Lira Ek Ödenek İsteyecekmiş

ATKN
17.08.2015 - 13:20 Son Güncelleme: 17.08.2015 - 15:48

'2015 Kurumsal Mali durum ve Beklentiler Raporu'na göre bütçesi 11 bakanlığı geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisine ayrılan 5.7 milyar liralık bütçe dışında 700 milyon TL daha ek ödeme isteyeceği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker bugün yayımlanan ‘2015 Kurumsal Mali durum ve Beklentiler Raporu’na dayandırdığı yazısında, Diyanet’in Maliye Bakanlığı’ndan ek ödenek isteyeceğini duyurdu.

Raporda ek masrafın gerekçeleri dini yayınlar, bazı merkezlerin inşası ve seminerler olarak gösterildi.

Çiğdem Toker'in bugünkü (17 Ağustos 2015) yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

'DİB her zaman dolaylı anlatımı seçmiyor. Mesela geçenlerde yayımlanan “2015 Kurumsal Mali durum ve Beklentiler Raporu”ndan öğreniyoruz ki, Diyanet, Maliye’den yedek ödenek isteyecekmiş. 

Çünkü bütçeden ayrılan 5.7 milyar TL yetmeyecekmiş. 

Zaten raporun son sayfasındaki tabloda, bu yıl harcamaların 6.4 milyar TL’ye ulaşacağı tahmini kayda geçiyor. Diyanet, bütçeden aktarılan başlangıçtaki paradan 700 milyon TL daha fazla harcayacağını tahmin ediyor ve bunu açıklıyor.

Raporda kamuoyuyla paylaşılan birkaç harcama kalemini aktaralım: 

- Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü’nün bastırdığı eserler için ocak-haziran döneminde 10 milyon 783 bin TL harcanmış. Temmuz-aralık döneminde ise 9 milyon 620 bin TL harcanacakmış. (Not: Listedeki eserlerin 20 bin adedini Kürtçe Kuran-ı Kerim oluşturuyor) 

- Diyarbakır’daki Dini Yüksek İhtisas Merkezi inşaatına 5 milyon TL, Yozgat Eğitim Merkezi’ne 7 milyon TL, Başkanlık Kütüphanesi’nin onarımı için 2 milyon TL, 29 Kuran kursu için 2 milyon TL, yatılı Kuran kurslarına iaşe bedeli için toplam 19 milyon TL gönderilmiş veya gönderilecek. 

Raporda sıralanan faaliyetler arasında bir de Rize ve Trabzon müftülüklerinde düzenlenen Aile Okulu Seminerleri var. Seminerlerde, “çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlar ile çocuklara mahremiyet bilincinin kazandırılması” gibi konular işlenmiş.'

Tamamı için buraya tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0