Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunuz Eğitim Hayatına Başlarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Konu

Çocuğunuz Eğitim Hayatına Başlarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Konu

1- Yaratıcı yönlerini destekleyin ki zekâsını nasıl kullanacağını öğrenebilsin.

Özellikle 5 ila 10 yaşları arasında çocukların hayal gücü biz büyüklerden kat kat yüksektir. Ancak bu durum yaş ilerledikçe dış etkiler ve müdahaleler sebebiyle geriler. Evet, hayatın gerçeklerini öğrenmek ve durulmak olağan bir süreç. Dünyanın, yetenekleri körelmemiş ve yaratıcılığıyla hayata değer katacak bireylere hiç olmadığı kadar ihtiyacı var.

2- Çocuğunuzu başkalarıyla karşılaştırmayın ki özgüveni zedelenmesin.

Anne ve babaların en sık başvurduğu yöntemlerden biri olmasına karşın, çocukları akrabalarıyla ya da arkadaşlarıyla karşılaştırmak büyük bir hata. “Ayşe sınıf birincisi olabiliyor da sen neden olamıyorsun” gibi cümleler, ister 5 yaşında olsun ister 20 yaşında, her bireyin yaptığı işe olan inancını azaltır ve hevesini kırar. Unutmayın ki inanmak başarının ilk koşuludur.

3- Kayıt yaptırdığınız okulu iyi seçin ki akran zorbalığı gibi sıkıntılar yüzünden okulundan soğumasın.

Akran zorbalığı, bir ya da birkaç insanın ötekine yaptığı psikolojik ve fiziksel şiddet olarak tanımlanabilir. Masum görünen lakaplardan tutun da oyunlara kabul etmemeye ve hatta okul çıkışında toplanıp tartaklamaya kadar pek çok şekilde uygulanan bu davranışların oldukça önemli sonuçları vardır. Maruz kalan çocuklarda öz saygının yitirilmesi, okuldan ve eğitimden kalıcı olarak uzaklaşma ve hatta aynı davranışları sergileme gibi eğilimler görülür. Bu konuda eğitimli ve

deneyimli öğretim görevlileri bulunan okulları araştırmakta ve tercih etmekte

fayda var.

4- Çocuğunuzla düzenli olarak dersleri hakkında konuşun ki iletişiminiz bir noktada kopmasın.

Eğitim ailede başlar; bunu hepimiz biliyoruz. Ancak unutmamak gerekir ki, çocuklar okula başladıktan sonra dahi aile içinde aldıkları eğitim uzun yıllar devam eder. Tüm günü okulda geçiren bir çocuk özellikle ilk zamanlarda, öğrendiği her şeyi ailesi ile paylaşmak ister. Bu oldukça normaldir. Okuldan sonra çocuğunuzla yapacağınız kısa bir sohbet, heyecanını paylaşmanız ve ona destek olduğunuzu göstermeniz açısından oldukça önemlidir.

5- Garanti Emeklilik Eğitim Sigortası yaptırın ki çocuğunuzun eğitimi #YarımKalmasın.

Çocuğunuz için her zaman en iyisini düşünür, geleceğini garanti altına almak istersiniz. Ama hayatın karşınıza neler çıkaracağını önceden tahmin edemezsiniz. Garanti Emeklilik Eğitim Sigortası ile çocuğunuzun eğitimi beklenmeyen sürprizlerle yarım kalmaz. Üstelik şimdi online başvuru yaparak, çocuğunuzun eğitimini %10 indirimle güvence altına alabilirsiniz. İhtiyacınız olan Eğitim Sigortası prim tutarını hesaplamak ve hemen başvurmak için: https://www.garantiemeklilik.com.tr/egitim-sigorta.aspx

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın