Görüş Bildir
İsimlerini Dünyaca Ünlü Bilim İnsanlarından Alan 13 Ciddi Hastalık
Bir hastalığa adınızın verilmesi kesinlikle karışık bir durumdur. Bir yandan bilimsel gelişmeleriniz sonsuza dek anılır. Öte yandan, hiçbir hastanın adınızı duyduğunda mutlu olmayacağı bilgisiyle baş başa kalırsınız. Peki, en ünlü hastalıklarımızın ve durumlarımızın arkasındaki bilim insanları ve doktorlar kimler? Hadi hep birlikte öğrenelim...👇
Reklam
Cinsel İşlev Bozukluklarının Tedavisinde Psikonöroimmünoloji
etiket
Psikonöroimmünoloji (PNI), zihin, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi arasındaki etkileşimleri inceleyen disiplinler arası bir bilim dalıdır. Bu alan, psikolojik süreçlerin ve stresin bağışıklık sistemini nasıl etkilediğini ve bağışıklık sistemi ile sinir sistemi arasındaki çift yönlü iletişimin sağlığa nasıl katkıda bulunduğunu araştırır.PNI, biyoloji, psikoloji, immünoloji, nöroloji ve endokrinoloji gibi çeşitli bilim dallarını birleştirir. Psikonöroimmünolojinin kökleri, 20. yüzyılın ortalarına kadar uzanır. 1970'lerde yapılan araştırmalar, stresin bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini göstermeye başlamıştır. Robert Ader ve Nicholas Cohen gibi öncü araştırmacılar, farelerde koşullanmış immünosupresyon (bağışıklık sisteminin baskılanması) deneyleri ile PNI'nin temellerini atmışlardır. Bu çalışmalar, zihin ve beden arasındaki bağlantının çok daha derin ve karmaşık olduğunu ortaya koymuştur. 
Reklam
Gen Tedavileri ile Gerçek Genom Çağı Resmen Başladı
etiket
Gen tedavileri resmen onandı1953 yılında James D. Watson ve F. Crick’in DNA’nın yapısının keşfi ile başlayan modern genetik dönemi en sonunda meyvelerini gerçek anlamda vermeye başladı. Yaklaşık 70 yılda adım adım muazzam keşifler, buluşlar ve moleküler yaklaşımlar yapıldı. Ancak 2050’li yıllarda uygulanması planlanan “Gen Tedavilerine” daha önce erişim sağlandı. FDA önemli bir uygulama için onayı verdi.
Hangi Durumda Nasıl Beslenilmeli?: Tüm Detaylarıyla Beslenme Çeşitlerini İnceliyoruz!
etiket
Vücudumuzun biyolojik devamlılığını sürdürebilmesi sağlıklı beslenmeye bağlıdır. Ancak beslenme hem kişiden kişiye hem de özel gereksinimlere göre değişiklik gösterir. Peki hangi durumlarda beslenmemize daha çok dikkat etmeliyiz?İşte yaşam tarzına, sağlık durumlarına ve kişisel ihtiyaçlara göre farklılaşan beslenme çeşitleri!Dikkat: Bu içerik sadece genel bilgi amaçlıdır. Herhangi bir sağlık probleminiz varsa, tanı ve tedavi için uzman bir doktora danışmanız önerilir.
Reklam
Reklam
Zenin Well ve Cinsel Wellness
etiket
“Zenin Well”, modern wellness (sağlıklı yaşam) ve Zen felsefesinin harmanlandığı bir “yaşam tarzı yaklaşımı”dır. Zenin Well, yedi beden yani fiziksel, zihinsel, duygusal, eterik, sosyal, ilişkisel ve ruhsal sağlık üzerinde derin etkiler yaratmayı amaçlayan bir “bütünsel wellness konsepti”dir. 
Reklam
Longevity Sekste Bütüncül ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanlığı
etiket
Beslenme, yaşamın temel bir unsuru olarak sağlığın korunması ve iyileştirilmesi için kritik bir rol oynar. Son yıllarda, geleneksel beslenme yaklaşımlarının ötesine geçerek bireylerin tüm yaşam tarzını ve biyolojik ihtiyaçlarını dikkate alan bütüncül ve fonksiyonel beslenme yöntemleri popülerlik kazanmıştır.
Gözlerimiz Kapatınca Gördüğümüz Renkli Spiral ve Zikzak Benzeri Desenlerin Gizemi Çözüldü!
Bilim insanları, gözlerinizi kapattığınızda neden renkli ışıklı 'girdap' ve 'dalga' benzeri desenler gördüğümüzü açıkladı. Queensland Teknoloji Üniversitesi doçenti Katrina Schmid'in konuya ilişkin yaptığı açıklamalar Unilad'ta yer aldı. Peki, gözümüzü kapattığımızda gördüğümüz, Disney'in Fantasia filmindeki bir sahne gibi renkli spiral ve zikzakların gizemi neydi? İşte, detaylar...
Reklam