Görüş Bildir
Haberler
Charlie Chaplin’in Cesedini Kim Çaldı?

Charlie Chaplin’in Cesedini Kim Çaldı?

Ulkede Sanat
14.06.2016 - 13:07

Charlie Chaplin’in Cesedini Kim Çaldı?

Charlie Chaplin'in komedisini inkar edebilir misiniz? Sinemaya katkılarını. İşte bunlar kadar inkar edemeyeceğiniz bilgilerle karşınızdayız! Chaplin neden haftalarca banyo yapmayı reddeder? Tamam, hepsini anlatıcaz!

Kaynak: http://www.ulkedesanat.com/charlie-ch...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollywood’un sinema tekniklerini geliştiren ve çektiği kısa filmler ile; alkolden ölen babasının, akıl hastanesinde yatan annesinin ardından yırttığı yetiştirme yurtlarından kurtuluşunun hakkını veren Charles Chaplin şüphesiz döneminin en büyük isimlerinden.

Peki ya Charles Chaplin hakkında yanılıyorsak?

Sinema dünyasının vazgeçilmez ustalarından Chaplin’in kendinden genç hanımlara duyduğu ilgi sanırım tartışmaya kapalı bir konu.

İki kez yaşları yaklaşık 16 yaşında hanımlarla yaptığı evlilikleri tartışamadığımız Chaplin’in, ölümünün ardından alkolik olan ve bunun sebebinin ‘Evlilik süresince üzerindeki aşırı baskıya’ bağlanan Oona O’Neill’in de Chaplin ile evlendiğinde 17 yaşlarına yakın olduğundan bahsedemeyeceğiz demektir. Peki.

Gelelim Chaplin’in ilk iki evliliğini bitiren ‘çocuk’ skandalına. İlkinde, hamile zannettiği bir kadınla biir yıl evli kalan Chaplin, ikincisinde ise kendisinden hamile kalan eşine çocuğu aldırması için baskı yapmıştır.

Ailenin tehditleriyle çocuk dünyaya gelmiş, çift birbirlerine ağır hakaretlerle boşanmıştır. Bir de üstüne Komünizm yanlısı görüşlerini açıklayan Charles, kendini bir anda İsviçre’de buluvermiş, ‘İsa başkan olsa Amerika’ya bir daha dönmem’ sözlerini sarf etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tamam, hepsini söylemedik sayalım ve fakat Chales Chaplin’in plastik korkusundan bahsetmezsek, kondom kullanmadığı için biten iki evliliği anlamamız biraz zor olur. Bunun üzerine bir de ‘Beni öldürecekler’ kaygısının aşırı dozunu söylememiz gerekir.

Öyle ki, Hollywood Bulvarı’nda kendi adına yıldız yerleştirilirken bir kare fotoğraf çektirmeye dahi gitmemiştir.

Fakat belki de Chaplin, öldürülmekten değil de öldükten sonra başına gelebileceklerden daha çok endişe etmeliydi. Mart 1978’de mezar hırsızları, Chaplin’in Vevey, İsviçre’de gömülmüş olan cesedinin çıkararak 400.000 pound fidye talep etti.

İsviçre polisinin mezar hırsızlarını yakalaması yaklaşık üç ay sürdü, bu sırada etrafta işlenen suça dair nahoş söylentiler dolaşmaya başladı.

Sonunda zanlıların meteliksiz kalan ve Chaplin’in cesedini kendileri için bir fırsat olarak gören işsiz Bulgar araba tamircileri oldukları ortaya çıktı.

Tutuklanan hırsızlar gasba teşebbüs ve ölünün huzurunu bozmakla suçlandı. Elebaşları dört buçuk yıl hapis ve ağır iş cezasına çarptırıldı.

Polisler beceriksiz hırsızların nereye gizlediklerini unuttukları Chaplin’in tabutunu bulmak için mayın dedektörü kullanmak zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chaplin’in naaşı, Mayıs ayında çimento kaplanmış yüksek güvenlikli bir mezara tekrardan gömüldü.

Bu tüyler ürpertici hırsızlık hakkındaki en yerinde yorum Chaplin’in dul eşi Oona’dan geldi: “Charlie bütün bu olanı çok saçma bulurdu”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın