Görüş Bildir
Haberler
Cezaevinde Tecavüz Dehşetine Yayın Yasağı

Cezaevinde Tecavüz Dehşetine Yayın Yasağı

adem kara
07.05.2014 - 14:26 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 17:14

CEYHAN 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi, M Tipi Cezaevi’nde suç mağduru bir çocuğun günlerce koğuş arkadaşının tecavüze uğradığının sonradan anlaşıldığı olayla ilgili yayın yasağı getirdi. Ceyhan Başsavcılığı’nın, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme Komisyonu üyelerince cezaevine yapılan ziyaretten bir gün önce yaptığı başvuru, aynı gün karara bağlandı ve CHP heyetinin inceleme yaptığı saatlerde taraflara tebliğ edildi.

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 15 yaşındaki F.O’nun, 17 Şubat’tan itibaren defalarca koğuş arkadaşı M.A’nın tecavüzüne uğradığı ortaya çıkmış ve F.O’nun koğuşunu değiştirmek için yaptığı başvuruların cezaevi yönetimince kabul edilmediği iddia edilmişti. Son olayda F.O’nun çığlık atması üzerine cezaevi yönetiminin cinsel saldırıyı tespit ettiği kamuoyuna yansımıştı. 

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre karar şöyle:

AZAMİ DERECEDE GİZLİ

“Dosya kapsamında fail ve mağdur olarak bulunan kişilerin çocuk olması nedeniyle soruşturmanın CMK 157/1 maddesi gereğince azami derecede gizlilikle yürüttüğü, çocuk yaşta bulunan fail ve mağdur açısından ileride telafisi güç ve imkansız zararların doğabileceği, ayrıca olayın henüz soruşturma aşamasında olması da dikkate alındığında suça sürüklenen çocuk açısından Anayasa ve yasalarla teminat altına alınan masumiyet ilkesinin gözetilmediği değerlendirilmektedir.

HER TÜRLÜ HABER

Soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belge, görüntü ve diğer içeriklerin yazılı, görsel ve internet medyasında yayınlanması halinde bu dosya içerisinde şüpheli olarak bulunan kişiler hakkında adil yargılanma haklarını etkileyecek hususların ortaya çıkma ihtimalinin bulunduğu, yine bu dosya içerisinde bulunan görüntü kayıtları ve diğer bilgilerin açıklanması halinde suça sürüklenen çocuğun ve mağdurun özel hayatlarının gizliliğinin ihlal edilme durumunun ortaya çıkacağı, suça sürüklenen çocuk ve mağdur açasından ileride telafisi güç zararların ortaya çıkabileceği anlaşılmakla Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebinin kabulüne dair hükmün tesisi yoluna gidilmiştir. Soruşturma dosyası içerisindeki bilgi ve belgeleri kapsar şekilde yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj ve yayın hakkında soruşturma tamamlanana kadar yayın yasağı konulmasına karar verildi.”

Haber: Bülent Sarıoğlu 

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/263...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
0
0
0
0