Görüş Bildir
Haberler
Valilikten Can Yücel Oyununa Yasak

Valilikten Can Yücel Oyununa Yasak

Deniz Gök
07.05.2015 - 23:55 Son Güncelleme: 08.05.2015 - 16:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne Valiliği usta şair Can Yücel’in şiirlerinden uyarlanan “CAN” isimli tiyatro oyununu 'uygun görülmediği' gerekçesiyle yasakladı.

OdaTV’de yer alan habere göre, Genco Erkal’ın Can Yücel şiirlerinden uyarladığı ve 4 yıldır Kemal Kocatürk tarafından sahnelenen tek kişilik oyuna Edirne Valiliği, 'uygun görülmediği' gerekçesiyle yasak koydu.

Valiliğin yasak kararını OdaTV'ye değerlendiren oyunun yönetmeni ve oyuncusu Kemal Kocatürk: “Bizden oyunun metnini elimizde olsun diye istediler. Böyle bir şey 12 Eylül dönemlerinde olurdu. Valilik oyun metnini ne yapacak. Ben aynı oyunu 2 yıl önce de Edirne’de oynadım, hiçbir sorun çıkmadı, şimdi yasaklıyorlar” dedi. 

Konuyla ilgili Valiliğe itiraz edeceklerini söyleyen Kocatürk, “Şu an yoldayım. Oyunu Uşak’ta oynadık, dönüyoruz. Yasağa karşı girişimde bulunacağız” dedi. 

  • Uygun görülmemiş

Valilik ise yasaklama gerekçesinde şöyle dedi: “20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Müdürlüğünüz Mimar Kemalettin Kültür ve Tiyatro Salonu’nda Edirne Gençlik Kültür Evi tarafından sergilenmek istenen “CAN” isimli tiyatronun metni incelenmiş olup, sergilenmesi uygun görülmemiştir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enda

neresini begenmediniz kuzum? neresinden makaslayalım!

Gordy ThreeOFive

kendi şovunu yapabileceği bir şey olsaydı kesinlikle onay verir, uygun görürdü. trakya'da, bizim topraklarımızda böyle kısıtlamalara taviz verilmez. edirne h... Devamını Gör

Anne Terliği

Bak sen "Yeni Türkiye" ye... Bir yandan güncellenmiş ak troller saldırı yapar, diğer yerden oyunlar yasaklanır... Nasıl bir korkudur bu arkadaş ya?