Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaşımıza Kadar İnanmasak da Hastalıklara Meydan Okuyan 9 Evde Tedavi Yöntemi

etiket Bu Yaşımıza Kadar İnanmasak da Hastalıklara Meydan Okuyan 9 Evde Tedavi Yöntemi

egeboi
10.12.2016 - 10:29 Son Güncelleme: 10.12.2016 - 21:02

Bi nane limon yapsam hemen geçer bak. İnanmazsınız ama gerçekten geçiyor. IFL Science üzerinde derlenen ve sizler için çevirdiğimiz bu 9 ev tedavisiyle yatağa düşmeden hastalıkları atlatacaksınız!

Yani herhangi biri size zencefil çok iyi gelir diyorsa 'hadi lan ordan' demeden önce bir daha düşünün! 😊

Kaynak: http://www.iflscience.com/editors-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boğazınız ağrıyor ve hasta olacağınızı mı düşünüyorsunuz? 😷

1. Boğazınız ağrıyor ve hasta olacağınızı mı düşünüyorsunuz? 😷

Su gargarasını deneyin! Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan 400 gönüllüyle yapılan araştırmada su gargarası yapanların üst solunum yolu enfeksiyonuna karşı çok daha dirençli olduğu gözlemlenmiş.

2. Virajlı olmasa da mide bulandıran yolculuklar… 😵

2. Virajlı olmasa da mide bulandıran yolculuklar… 😵

Aslında çözümü oldukça basit. Bir araştırmada iki farklı gruptan birine plasebo* diğerine ise zencefil içeren şekerler verilmiş. Deniz ve yol tutması durumlarında mide bulantısından şikayetçi olanlarda 1 gram zencefil yeterli olmuş. Northwestern University Feinberg School of Medicine’den Dr. Stephen Hanauer, zencefilin hazımsızlık problemine de iyi geldiğini vurguluyor.

Plasebo, farmakolojik olarak etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkarması olarak tanımlanıyor.

3. Annelerimiz haklıydı… 🍵

3. Annelerimiz haklıydı… 🍵

Araştırmalara göre tavuk çorbası nötrofillerin* hareketini yavaşlatarak soğuk algınlığı semptomlarını tetikleyen enfeksiyonun önüne geçiyor.

* Nötrofilnötrofil granülosit olarak da adlandırılan lökosit(akyuvar) hücresi olarak tanımlanıyor.

4. Kulak ağrısından uyuyamıyor musunuz? 🙉

4. Kulak ağrısından uyuyamıyor musunuz? 🙉

Öncelikle kulak zarınız patlamışsa bunu denememelisiniz. Sirke ve alkolü bir bardakta karıştırın sonrasında her kulağa bir çay kaşığı damlatın ve kulağınızdan kendi kendine çıkması için bekleyin. Dış kulak iltihabına neden olan bakterilerden kurtulmak için gerçekten etkili bir yol!

5. Daha beyaz dişler için! 😁

5. Daha beyaz dişler için! 😁

Taze meyve ve sebzeler dişlerinizin daha beyaz olmasını sağlıyor! Özellikle elma ve havuç yediğinizde çiğnediğiniz parçalar dişlerin dış yüzeyini ciddi anlamda temizliyor. Ayrıca elma ve çilekte bulunan malik asit diş minesinin beyazlamasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öksürük mü? Çözümü basit! 🤒

6. Öksürük mü? Çözümü basit! 🤒

Birçok insan gibi siz de öksürük şurubu tadından nefret ediyor olmalısınız. 2012’de yapılan bir araştırmada, uyku zamanı verilen 10 gram balla çocukların öksürüklerinin azaldığı ve daha rahat uyudukları keşfedilmiş.

7. Resmen beyniniz mi zonkluyor? 🤕

7. Resmen beyniniz mi zonkluyor? 🤕

Rahat vermeyen migren ağrılarınızı başınıza veya boynunuzun arkasına koyduğunuz buzla kesmek mümkün! Emin olun şakaklarınızın zonklaması bile kesilecek. 2013’te yapılan bir araştırmada migren ağrılarından şikayetçi olan 50 kişiye 30 dakika boyunca buz torbası tedavisi uygulanmış ve neredeyse hepsi ağrılarının ciddi anlamda azaldığını belirtmiş. Buz torbası alınınca ise ağrılar tekrar artmış.

8. Ayakkabınızı çıkardıktan sonra baygınlık mı geçiriyorsunuz? 💩

8. Ayakkabınızı çıkardıktan sonra baygınlık mı geçiriyorsunuz? 💩

Alkollü ıslak mendiliniz kalmadıysa votka kullanabilirsiniz. Bir beze votka döküp ayaklarınızı sildiğinizde antiseptik özelliğiyle kötü kokulara sebep olan bakteri ve mantarları öldürecektir.

9. Ya bu siğiller nasıl mı geçer? 👌

9. Ya bu siğiller nasıl mı geçer? 👌

Siğiller, insan papilloma virüsünün(HPV) sebep olduğu, deri üstünde çıkan kahverengi dokular olarak biliniyor. Siğiller zararsız olmakla birlikte fiziksel temas anında bulaşıcı bir özellik taşıyor. 2002’de yapılan bir araştırmaya göre koli bandı siğilleri havasız bırakarak yok ediyor. Siğil boyutundan büyük bir parça koli bandı kesip bulunan bölgeye yapıştırın ve siğiller yok olana kadar her gün bandı değiştirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
945
170
124
34
33
28
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Say

Votka buldum da ayağıma sürücem

OCREATUS

Kulagin icine sirke alkol karisimi dokmek tehlikeli bir tavsiye. Alkol derken etil alkol kasdediliyor fakat kolonya ispirto raki ne bulurlarsa kulagi agridig... Devamını Gör

Güzel 1 Şey

Hazırlayana teşekkür ederiz şu günlerde soğuk algınlığı ile ilgili olanlar daha da çok işe yarayacaktir