Görüş Bildir
Haberler
Beynin Daha Çok Dişi mi, Erkek mi?

etiket Beynin Daha Çok Dişi mi, Erkek mi?

Osman Avcı
30.01.2015 - 11:47 Son Güncelleme: 15.06.2018 - 19:31

Beynin cinsiyeti aslında biyolojik cinsiyetten farklı bir oluşum sürecine sahiptir. Birisini tamamen hormonlar belirlerken, diğerini daha çok yaşantılarla hormonların bileşkesinde oluşuyor. 

Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Simon Baron-Cohen'ın iddiasına göre iki tür beyin vardır: Diğer insanların nasıl düşündüğü ve hissettiği ile benzer hissedebilen, düşünebilen empatikler (dişi) ile sistemleri analiz etmekle parçalarına ayırmakla ilgilenenler (erkek). 

Peki senin beyninde hangisi daha baskın? Öğrenmenin yolu: Bu test!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ne sıklıkta maziyi hatırlayıp, geçmişte yaptığın hataları düşünüyorsun?

2. Çok basamaklı sayıları kafandan toplayabilir misin?

3. Senin için uzun süre boş boş oturmak zor mudur?

4. Yılda ortalama kaç kitap okursun?

5. Ne tür filmlerden hoşlanırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sen lider ruhlu musun?

7. Çocuğun olsun istiyor musun?

8. Hangisi senin için daha önemli?

9. iPhone mu Android mi?

9. iPhone mu Android mi?

10. Eğer başarılı bir kariyere sahip olmak ve mükemmel bir aile kurmak arasında seçim yapmak zorunda olsaydın hangisini seçerdin?

10. Eğer başarılı bir kariyere sahip olmak ve mükemmel bir aile kurmak arasında seçim yapmak zorunda olsaydın hangisini seçerdin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hangi eti tercih edersin?

12. İnsanlarla iletişim halinde olmayı sever misin?

13. Açık havada mı yoksa kapalı alanda mı vakit geçirmeyi seversin?

14. Peki denizde mi yüzmeyi seversin yoksa havuzda mı?

15. Son soru çok ama çok önemli: Gerçek aşka inanır mısın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

%25 Dişi, %75 Erkek!

%25 Dişi, %75 Erkek!

Senin beyninde erkek tarafı daha baskın. Ancak yine de bir kısmı dişi olarak kendini muhafaza etmiş. Öncelikle şunu demek gerekir ki, hayat senin için hiçbir zaman kolay olmadı (şarkıda dediği gibi 'Hayat sana oyun oynuyor olabilir). Yani hayal kırıklıkları, yenilgiler, mücadeleler sana uzak kavramlar değil; fakat tüm bu kalp kırıklıklarına rağmen, içinde hep bir umut oldu. Bu yüzden sana bir nevi başlangıçların insanı demek yerinde olur. Son olarak, beyninin bilime karşı bariz bir yeteneğinin olduğunu da söylemek gerek; analitik ve çözümlemeci birisin çünkü: Tam bir bilim insanı mayası yani!

%80 Dişi, %20 Erkek!

%80 Dişi, %20 Erkek!

Senin beyninin çoğu dişi, ancak bir yerlerinde küçük de olsa bir erkek yatıyor. Beyninin %80'inin kadın olması demek, senin bir alışveriş-makyaj-kıyafet manyağı olduğun anlamına gelmiyor asla, bir kalem geçelim o zırva klişeleri. Bunun anlamı aslında, senin bu dünyada nereye ait olduğunu çok iyi bildiğin, kendini ve potansiyelini çok iyi tanımlayabildiğin anlamına gelir. Senin yaratıcı, sezgisel, pozitif ve imgesel bir beynin var. Soyut kavramları çok iyi algılayabiliyorsun bir yandan da. Son olarak, miskin miskin oturmak yerine, yerinden kalkıp YAPMAK tam sana göre!

%10 Dişi, %90 Erkek!

%10 Dişi, %90 Erkek!

Senin beynin çoğunlukla erkek, ancak çok küçük bir tarafı dişi. Seni bir kelimeyle tanımlayacak olsak, bu kuşkusuz hırslı olurdu. Senin bu hayatta hangi yoldan gideceğine dair kafanda en ufacık bir bulanıklık yok. Çok netsin, amacın belli, karakterin oturmuş. Ayrıca dominant-baskın-alfa bir kişiliksin. Bir ortamda olduğunda diğerleri senin ağırlığından neredeyse eziliyor. Rekabetçi bir yapının olduğunu da söylemek gerek. Üzerinde baskı ve sorumluluk varsa daha çok başarılı oluyorsun. Enteresansın vesselam :)

%50 Dişi, %50 Erkek!

%50 Dişi, %50 Erkek!

Senin istikrarlı, sağlam ve dengeli bir beynin var. Aynen öyle de, senin bu hayattaki tüm eylemlerinde bir denge gözlemlemek mümkün. Ölçülüsün ve dengesizliğe asla gelemiyorsun; çünkü bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterirken, ayarsız saat hiçbir zaman göstermez. Konuşmadan ve yapmadan önceyse iki defa düşünürsün; ancak bu özelliğinin hayatına yön vermesine de izin vermezsin. Planlısın; ancak bunun yanında doğaçlamaya da inanırsın. İdeal insansın kısaca, okullarda ders olarak okutulmalısın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2230
931
652
493
288
212
176
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?