Görüş Bildir
Haberler
Beyin Yakan 10 Teori

Beyin Yakan 10 Teori

Sude Taşkın
31.10.2014 - 18:33 Son Güncelleme: 01.11.2014 - 20:53

Gerçekler, bizim düşündüğümüz kadar açık ve basit değil elbet. Bazen de herkesin doğru olarak kabul ettiği şeyler mutlak yanlıştır. Bilim adamları ve filozoflar bu konudaki algılarımızı değiştirebilmek için çok çaba sarfettiler. Ne demek istediğimi aşağıda verdiğim on örneği inceleyince anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük Buzullaşma

Büyük Buzullaşma

Büyük buzullaşma, evrenimizin geleceği son durum hakkındaki teorilerden birisi. Evren sınırlı bir enerji kaynağına sahip. Bu teoriye göre, enerji bittiğinde evren tamamiyle donacaktır. Parçacıkların hareketi tarafından üretilen ısı enerjisi, ısı kaybı gibi evrenin tüm doğal yasaları bir gün yavaş yavaş sona erecek.

Tekbencilik

Tekbencilik

Tekbencilik (solipsizm), bireyin bilinci dışında hiçbir şekilde varolmadığını iddia eden felsefi bir teoridir.

İdealist Felsefe

İdealist Felsefe

George Berkeley, idealizmin babası, her şeyin insanların zihninde bir fikir olarak var olduğunu savundu. Fakat Berkley, bazı arkadaşlarının bu düşüncesini aptalca bulduğunu keşfetti.

Platon ve Kusursuz Formlar

Platon ve Kusursuz Formlar

Herkes Plato'yu duymuştur. O, dünyadaki en popüler filozoflardandır. Her filozof gibi, o da gerçeklik hakkında bir şeyler iddia etmiştir. Platon'un iddiasına göre, bizim algılarımızın ötesinde olan 'kusursuz' formlar dünyası vardır. Bizim gördüğümüz her şey gerçekte olanların gölgesinden ibarettir.

Şimdicilik

Şimdicilik

Zaman elbetteki algılayabildiğimiz bir kavram, ama onu görebiliyor olsaydık geçmişi ve geleceği avcumuzun içine alabilirdik. Şimdicilik şunu savunuyor ki; sadece şimdi vardır. Geçmiş ve gelecek hayali kavramdan başka bir şey değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enternalizm

Enternalizm

Enternalizm, şimdicilik kavramının tam tersidir. Bu düşünceye göre zaman, çok katmanlıdır. Tüm zamanlar aynı anda vardır, fakat ölçüm bir gözlemci tarafından belirlenir.

Kavanozun İçindeki Beyin

Kavanozun İçindeki Beyin

'Kavanozun içindeki beyin' bilim adamları tarafından tartışılan bir sorudur. Bu inanca göre, insanın gerçeklik algısı tamamen subjektif düşüncelerine bağlıdır.

Çoklu Evren ya da Paralel Evren

Çoklu Evren ya da Paralel Evren

Bu teori, gerçekliklerin sonsuz bir sayıda var olabileceğini düşünür.

Kurgusal Gerçeklik

Kurgusal Gerçeklik

Kurgusal gerçeklik, çoklu evren teorisinin en büyüleyici parçasıdır şüphesiz ki. Superman gerçek. Belki Harry Potter da gerçek olabilir!

Fenomelizm

Fenomelizm

Herkes, kendisinin görmediği yerlerde neler olduğunu düşünmüş ve bu konuda fikirler üretmiştir. Bazı bilim adamları da bu soruyu yanıtlamaya çalışmışlar ve demişler ki, kaybolular. Fenomelist filozofların inancına göre, nesneler sadece biz onları algıladığımızda vardırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
17
15
9
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın