Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'a Haciz Baskını

Beşiktaş'a Haciz Baskını

Batuhan
15.04.2015 - 12:14 Son Güncelleme: 15.04.2015 - 14:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemde yaptığı özellikle futbolculara yaptığı ödemelerle rahat bir nefes alan Beşiktaş Yönetimi güne büyük bir şokla başladı.

Haciz memurları, 8 milyon dolarlık alacak için siyah-beyazlı kulübün Akaretler'deki kulüp binasına gitti. Haciz memurlarının kulüp binasına gelmesinin ardından siyah-beyazlı kulübün avukatları rotasını Akaretler'e çevirdi.

YILDIRIM DEMİRÖREN DÖNEMİNDEN KALAN BORÇ

Akaretler'de haciz işlemlerinin yapıldığını dile getiren Mehmet Dedeoğlu; 'Şu anda büromuzun avukatları Akaretler'de haciz işlemleri yapıyorlar. Son derece üzgünüz. Çünkü 2006 yılından bu yana devam eden bir alacak. Geçmiş dönem yönetimlerinden bugüne kadar ötelenmişti. En son sayın Fikret Orman tarafından protokole bağlamıştık. Vadeler çerçevesinde ödemeler yapılacaktı. Maalesef bunlara uyulmadı. Aşağı yukarı 1 yıldır tüm kanalları zorluyoruz. Artık ümidimiz kalmadığı için son çare olarak haciz işlemlerine başladık' dedi.

MAL VARLIKLARINI KAÇIRIYORLAR

Beşiktaş Kulübü'nün mal varlıklarını kaçırma yöntemi izlediğini belirten Dedeoğlu; 'Bunu Beşiktaş Kulübü değerlendirecek. Biz bankalar dahil tüm mal varlıklarına haciz işlemlerini uyguladık. Onlar bir takım iktisadi teşekküller kurarak mal varlıklarını kaçırma yöntemini izliyorlar. Ödemelerini bu iktisadi teşekküller üzerinden yaparak hacizden kurtulmaya çalışıyorlar. Ancak kanun bu tür davranışları korumaz. Hukukun üzerinde hiçbir şey yok. Şu anda SPK'ya bile bildirsek çok büyük ceza alırlar. Çünkü Beşiktaş borsaya bağlı bir şirket. Ödemelerini başka bir şirkete kaçırarak yapamaz. Aslında yatırımcıdan dahi bazı şeyleri gizliyorlar. Dolayısıyla bunlar SPK tarafından incelenip görülmesi gereken şeyler. Çok fazla bu konulara girmek istemiyorum' dedi.

TELEFONLARIMIZI AÇMIYORLAR

Beşiktaş Kulübü'nün telefonlara cevap vermediğini vurgulayan Dedeoğlu; 'Son 6 aydır tüm kanalları zorladık. Hiç kimse telefonlarımıza çıkmadı ve bize yanıt vermedi' diyerek sözlerini tamamladı.

Söz konusu haciz işlemi ile ilgili, Dedeoğlu Hukuk Bürosu'ndan basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada şu detaylara yer verildi:

Açıklamada şu detaylara yer verildi:

KULÜP BİNASINDAN MALLAR ÇIKARTILMADI

Beşiktaş’ta bu sabah başlayan haciz şoku 12 saatlik bekleyiş ve işlemlerin ardından sona erdi.

Kulüp binasından mutlaka malları çıkarmak isteyen avukatlara haciz memuru, toplumsal intihal yaratır gerekçesiyle izin vermedi. Ancak, Spor A.Ş. katında bulunan bütün mal varlıklarının tek tek tutanak altına alınması ve kulüp avukatlarından birinin üzerine zimmetlenmesi vasıtasıyla haciz işlemleri gerçekleştirilmiş oldu. Böylelikle bu işlemden sonra kulüp önünde bekleyen kamyonlar Akaretler’i terketti.

Beşiktaş Kulübü’nden fiili olarak mal çıkışı olmadan, zimmetleme vasıtasıyla haciz işlemleri tamamlanmış oldu.

TARAFTAR, YÖNETİMİ PROTESTO ETTİ

Bu arada kulüp önüne gelen taraftarlar, Başkan Fikret Orman ve yönetimi protesto ederek istifaya davet etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0