Görüş Bildir
Haberler
BBC, CNN ve Bloomberg Rusya'daki Yayınlarını Durdurdu

BBC, CNN ve Bloomberg Rusya'daki Yayınlarını Durdurdu

BBC, CNN ve Bloomberg gibi uluslararası medya kuruluşları, Putin'in Ukrayna’daki savaşa ilişkin 'sahte bilgi yayanlara' 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından bu ülkedeki faaliyetlerini askıya aldıklarını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC, CNN ve Bloomberg gibi büyük haber kurumları, Putin'in Ukrayna’daki savaşa ilişkin 'sahte bilgi yayanlara' 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya'daki faaliyetleri askıya aldıklarını duyurdu.

BBC İcra Kurulu Başkanı Tim Davies, yaptığı açıklamada, Rusya'nın söz konusu kararının, bağımsız gazetecilik sürecini suç haline getirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Bu istenmeyen gelişmenin tüm sonuçlarını değerlendirirken, bu, bize tüm BBC gazetecilerinin ve Rusya'daki destek personelinin çalışmalarını geçici olarak askıya almaktan başka seçenek bırakmıyor. BBC Rusça servisimiz, Rusya dışından çalışmaya devam edecek. Personelimizin güvenliği her şeyden önemlidir ve sadece işlerini yaptıkları için onları cezai kovuşturma riskine maruz bırakmaya hazır değiliz. Cesaretleri, kararlılıkları ve profesyonellikleri için hepsini takdir etmek istiyorum.'

"Rusya'da normal gazetecilik yapmamızı imkansız hale getiriyor"

"Rusya'da normal gazetecilik yapmamızı imkansız hale getiriyor"

CNN'den yapılan yazılı açıklamada, 'CNN, durum değerlendirmesi yapar ve gelecekteki adımları konusunda çalışırken Rusya'daki yayınlarını durduracaktır.' ifadesine yer verildi.

Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait de yaptığı yazılı açıklamada, 'Büyük bir üzüntüyle Rusya'daki faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık.' ifadesini kullandı.

Putin'in imzaladığı düzenlemenin 'bağımsız gazetecileri içeri atmak için' tasarlandığını kaydeden Micklethwait, 'Bu durum, Rusya'da normal gazetecilik yapmamızı imkansız hale getiriyor.' değerlend

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Vah vah , eminim Rus halkı bu işe çok üzülmüştür , şimdi Rusyada neler olup bitiyor diye nerden haber alacaklar.

Hemşirebey

Seni muhatap bile almayacağım ideolojin var sanıyorsun o bile yok o yüzden teşekkürler yorumun için..

Kürş Efendi

Tam da rusya ile aralarına tampon yaptıkları Ukrayna halkının işine yarayacak bir hamle gelmiş. İşte şimdi Rus yöneticiler acı çekerken, savaş istemeyen Rus ... Devamını Gör

Miray Durmuş

işte şimdi kesinlikle bitecek savas