Görüş Bildir
Haberler
Başkentteki Otobüs Faciasında Şoför İçin 22 Yıla Kadar Hapis İstendi

Başkentteki Otobüs Faciasında Şoför İçin 22 Yıla Kadar Hapis İstendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, EGO’ya ait otobüsün Dikimevi’nde durakta bekleyenlere çarpması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili iddianame düzenledi. Otobüs şoförü Erol Ayaz hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. EGO ve otobüsü üreten firma hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’da 1 Ekim 2015’te Dikimevi Kavşağı’ndan gelen belediye otobüsünün kaldırıma çıkması sonucunda, otobüs durağında bekleyen ve kaldırımda yürüyen 12 kişi yaşamını yitirmiş, 12 kişi de yaralanmıştı. 

Soruşturma kapsamında otobüs şoförü hakkında iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Savcı Namık Kemal Saltık’ın hazırladığı iddianamede, otobüs şoförü Erol Ayaz şüpheli olarak, kazada hayatını kaybedenlerin 17 yakını müşteki, 12 kişi ise mağdur olarak yer aldı. Ayaz’ın, ‘bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, mahkemeye gönderildi.

İddianamede, bazı EGO görevlileriyle otobüsü üreten firma hakkında ise bilirkişi raporu doğrultusunda takipsizlik kararı verildi. Otobüsün viteste bırakılarak el freni çekilmediği kaydedilen bilirkişi raporunda, şüpheli Ayaz’ın kontrolsüz araç kullandığı ve acil stop butonunu kullanmadığına yer verildi. Raporda, EGO hakkında ‘araçların bakımını zamanında yaptırdığı’ değerlendirmesinde bulunuldu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda