Görüş Bildir
Haberler
Askerlik İsteyene 3 Ay mı Olacak?

etiket Askerlik İsteyene 3 Ay mı Olacak?

ATKN
14.01.2016 - 11:27 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 16:36

Cumhuriyet gazetesinin haberinde, Genelkurmay ve Bakanlığın bir taslak üzerinde çalıştığı ve taslağa göre 2 ya da 3 ay temel eğitim alınacağı belirtilmiş, kalan askerlik süresinde ise isteyenlerin aylık asgari ücreti ödeme karşılığında izinli sayılacağı, askerlik yapmak isteyenlerin ise asgari ücret alacağı öne sürülmüştü. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bakanlıkta böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürekli tartışma konusu olan Askerlik Yasası’nın değiştirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni bir taslak üzerinde çalıştığı belirtilmişti.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre üzerinde çalışılan taslakta, askerlik yükümlülüğü olan her yurttaş için 2 ya da 3 aylık bir temel eğitim öngörüldüğü söylenmişti.

'Söz konusu değil'

'Söz konusu değil'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz

Meclis'te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basında çıkan haberlerin anımsatılması üzerine, askerliğin üç aya indirilmesine ilişkin bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

"Asgari ücreti yatıranlar izinli sayılacak, askerliğe devam edenler ise asgari ücret alacak"

"Asgari ücreti yatıranlar izinli sayılacak, askerliğe devam edenler ise asgari ücret alacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinin haberinde şöyle denilmişti:

'Temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacaklar. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere de tezkere verilecek.

Ancak asgari ücret yatırarak askerlik yapamayacak durumda olanlar veya gönüllüler ise askerliklerinin temel eğitim bölümü dışındaki dönemlerde her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek.

İsteyenlerin askerlik hizmetlerinin temel eğitim dışındaki bölümlerini para ile karşılamaları, kalanların ise alacakları maaş karşılığında askerlik yapacak olmalarının eşitsizlik ve mağduriyet duygularını da bir ölçüde gidereceği değerlendiriliyor.'

Cumhuriyet ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
31
22
9
8
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burağan

olması gereken buydu yerinde olmuş insanlara vatan borcu adı altında kölelik yaptırıyolardı ver parasını adam seve seve yapsın askerliğini

ne-bu-kadnezar

yani yine fakirler askerlik yapacak zenginler yatacak VATAN SAĞOLSUN...

Şarköylü metalci

ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü.