Görüş Bildir
Haberler
Akbelen'de Neler Oluyor? Jandarmadan Köylüye Sabah Baskını

Akbelen'de Neler Oluyor? Jandarmadan Köylüye Sabah Baskını

Ulaş
24.07.2023 - 11:19

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimine engel olan köylülere müdahale için sabah saatlerinde jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Limak Holding ve IC Holding tarafından yürütülen maden sahası genişletme çalışmaları bölgedeki halkın direnişi sayesinde engellenmişti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkizköy sakinlerinin iki yıllık mücadelesine karşılık bu sabah saatlerinde jandarma ekipleri TOMA'lar eşliğinde bölgeye gönderildi.

İkizköy eylemcilerinden Hasan Yorulmaz, “Kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 150 yıllık çam ağaçlarının kesileceğini aktardı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 150 yıllık çam ağaçlarının kesileceğini aktardı.

Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

'Akbelen ormanlarına gelen TOMA’lar ile gelen jandarmalar interneti kesip direnen köylüleri etkisizleştirip ormanın kesilerek yok edilmesi için uygun ortama hazırlamaya başlamışlar. Geçen hafta gördüğümüz 150 yaşında ağaçlar kesilecek.'

Köylüler yurttaşlara çağrıda bulundu...

Köylüler yurttaşlara çağrıda bulundu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akbelen Ormanı eylemcilerinden Esra Işık, “Bu vicdansızlıktır. Hepsine söylüyorum: Köyde doğmadınız mı, köy ne demek bilmiyor musunuz? Ne olur çıkın gelin” diye tepki gösterdi.

"Biz suç mu işledik, vatanımızı koruyoruz..."

Kesimi durdurmak isteyen kadınlar  'Biz vatanımızı, toprağımızı koruyoruz. Nerede bu memleketin insanları yok mu bize, bu ağaçlara sahip çıkacak kimse?' diye tepki gösterdi.

Gazeteci Mehveş Evin de "iklim değişikliği" vurgusuyla iktidara tepki gösterdi.

Gazeteci Mehveş Evin de "iklim değişikliği" vurgusuyla iktidara tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akbelen Ormanı’ndaki 740 dönümlük alında bulunan ağaçlar Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini işleten Limak Holding ve IC Holding ortaklığındaki YK Enerji tarafından kesilmek istenmişti. Nedeni ise termik santrallere linyit sağlayacak açık maden ocağı yapmaktı. Şirket bunun için gerekli izin belgelerini de almıştı ancak İkizköylüler karara itiraz etmiş ve nöbet tutmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz sene 17 Temmuz’da Orman Genel Müdürlüğü’nün ekipleri Akbelen Ormanı’na gelerek ağaç kesmeye girişmişti. Ancak köylüler ekipleri engellemişti.

10 gün sonra Manavgat olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde yangınlar çıkmış ve uzun süre havadan destek sağlanmadığı için kontrol altına alınamamıştı. Bu yerlerden biri de Muğla’ydı. Yöre halkı yangınlara müdahaleyle ile uğraşırken bu kez de YK Enerji tarafından tutulan işçiler adeta fırsat bu fırsat diyerek ağaçları kesmişti. Yangınları bahane eden şirket işçileri bir 105 ağaç kesmişti.

Yangınlarla boğuşan İkizköy halkı, ağaç kıyımına karşı eylem başlatmış, bölgeye jandarma gönderilmişti. Jandarma erleri nöbet tutan köylülere orantısız müdahalede bulunmuştu.

Kaynaklar: Diken / Duvar / T24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
45
31
20
13
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Nasıl bir döneme denk geldik vay be! Ülkede yangından ağaç kalmadı bunlar kalan ağaçları kesiyor… Nasıl bir iğrenç maddiyatçı topluluktur aklım almıyor…

Kzlt

Talan yağma imparatorluğu kurdular. Bir ülke başka ülkeyi işgal etse doğal güzelliklerini bunların yaptığı kadar yok etmez. Bu ülkenin yaşam alanlarını yok e... Devamını Gör

pofudukpofyumak

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Ship Man

bilmeyenler için özet geçeyim, kıçınızı bile yırtsanız orası alınmıştır..sikayet edebileceğiniz üst makam da alınmıştır..Gecmis olsun bacılar..