Görüş Bildir
Haberler
Akaryakıtta İndirim Bombası

Akaryakıtta İndirim Bombası

Mehmet Yılmaz
09.03.2014 - 12:23 Son Güncelleme: 09.03.2014 - 13:54

Akaryakıtta İndirim Bombası

EPDK, benzin ve motorin arasındaki fiyat farkının yüksek olduğunu belirterek tüm akaryakıt dağıtım şirketlerinden 20 Mart'a kadar indirim yapmasını istedi

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, görevine hızlı başladı. Yılmaz'ın imzasıyla akaryakıt şirketlerinin tamamına bir yazı gönderdi ve katkılı ve normal ürünler arasındaki fiyat farkının indirilmesini istedi. Eğer şirketler bu karara uyarsa benzin ve motorin 10 kuruş ucuzlayacak.

Vatan Gazetesi’nden Ufuk Şanlı’nın haberine göre , yazıda, “Katkılı ve standart ürün fiyatları arasındaki farkın 20 Mart 2014 tarihine kadar makul düzeye çekilmesi gerektiği” kaydedilerek, aksi halde Kurumun ilgili kanun gereği tavan fiyat uygulamasına geçeceği ifade edildi.

İki aya kadar tavan fiyat uygulama yetkisi bulunana EPDK, geçtiğimiz yıl da sektöre benzer bir uyarıda bulunarak süre tanımış, şirketlerden 3-5 kuruş arasında indirimler gelmişti.

Tavan fiyat gündemde

EPDK, ilk tavan fiyat uygulamasını 2009 yılının Haziran ayında yaptı. Kurul, fiyatların yükselişi üzerine dağıtım şirketlerini uyardı. Sektörde ilk kez tavan fiyatı uygulamasına neden olan Kurul kararında, “dağıtım şirketlerinin fiyat uygulamalarında en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınmadığı” tespit edildi.

Kurul, lisans sahiplerine fiyat uygulamalarını aykırılıkları giderecek şekilde 20 Haziran 2009 tarihine kadar süre verilmesine karar vermişti. Kurul, sonrasında ise tavan fiyat uygulaması başlatmış ve 2 ay süreyle benzin-motorin fiyatlarını belirlemişti. Sektörün uygulamanın Petrol Piyasası Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle EPDK aleyhine açtığı davada ise EPDK haklı bulunmuştu. Kesinleşen bu dava kararının da tavan fiyat konusunda EPDK’nın elini güçlendirdiği belirtiliyor.

Kaynak: http://ekonomiekibi.com/haber/detay/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Cumur

seçim arifesi yatırımı yersen