Görüş Bildir
Haberler
Açlığa dair, "Dem Cafe"

Açlığa dair, "Dem Cafe"

Tugce Sahin
12.02.2014 - 00:27 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 02:02

Dem Karaköy

 Yeme-içme ve gezme sevdalısı biri olarak naçizane fikirlerimi yazıya dökme isteği duydum bir gece. Hazır böyle de bir imkan bulmuşken İstanbul'da beğendiğim yerleri, elimden geldiğince boş zaman buldukça sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakarsınız gurme falan olurum, e yeme-içmeye para yetiştirmek kolay değil öğrenciyken güzel olur :)

 Bu fikir içime sindiği anda aklıma gelen ilk yer 'Dem Cafe Karaköy' oldu. Birazcık bahsetmek gerekirse anlayacağınız üzere Karaköyde fakat biraz ücra sokaklarına sıkışmış bir cafeden bahsediyoruz. İlk girdiğimde bir tereddüt yaşadım açıkçası güzel olamayacağına dair ama neyse ki güzel neticelendi. Öncelikle çok eski bir binanın sadece zemin katında biraz rutubet kokusuyla karşılanıyoruz fakat içerisi gayet şık, otantik ve eğlenceli düzenlenmiş. Alan çok dar o yüzden güzel bir havada gidip kapının önünde oturmanızı önerebilirim. Bir de kalabalık gruplar gelince birdenbire çok basık bir yere dönüşebiliyor. 

 Menüden bahsetmek gerekirse, gerçekten harika. Adı üstünde dem, isimlerini sayamayacağım kadar -çoğunun adını okuyamıyorum bile- çok çay çeşidi mevcut, yanılmıyorsam altmış taneydi. Her zaman kırmızı çaylar favorilerim olduğu için 45 numara rooibos african cream'ı tercih ettim ve enfesti. Tabi ki her birinin bazı özellikleri olduğu için çok içmek doğru değil. Bundan olacak ki sadece bir fincanlık var demliğinizde hem de çokta uygun olmayan bir miktara, belki de uygundur aromalı çayların geliş fiyatı hakkında pekte bilgim yok açıkçası. :) İçimde kalan çaylardan ise 22 numaralı milky oolong isimli çay var yoğun süt buharında yapılıyor olması ilgi uyandıran cinsten. Yemek için çok çeşit yok porsiyonlar küçük ve pahalı ama yine lezzetlerine tek kelime edemeyeceğim. Ben etli panini tercih ettim, o da bir harikaydı. Gelelim tatlısına, çeşit sayısı gayet iyiydi fakat tatlı fiyatları -bir de yemeğe o kadar para vermişken- fazlaydı. Sufleyi tadalım dedik fakat sufle hiç de sufle gibi değildi tabi insan bir hayal kırıklığına uğruyor o kadar güzel şeyden sonra. Demde'ki suflelerden çok daha güzel sufleler çoğu yerde mevcut hem de gayet makul bir fiyata. Her zaman yediğiniz sufleler de 'aradığım tat bu değil ya' diyorsanız bir deneyin derim, belki de aradığınız budur. :)

 Hizmet harikaydı. Çalışanların hepsi güler yüzlü, genç insanlar herhangi bir kusurları yok. Uzun uzun sohbetler edebileceğiniz kadar da kafa dengiler. Yolunuz Karaköy'e düşerse -tercihen güzel ama hafif puslu bir havada- envai çeşit çay Dem'de sizi bekliyor olacak...

Tekrar görüşmek dileğiyle.. :)

**Bilgi için: http://www.demkarakoy.com/**

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın