Görüş Bildir
Haberler
9 Farklı Ülkenin Kavga Etme Biçimleri

9 Farklı Ülkenin Kavga Etme Biçimleri

diazepam
09.01.2015 - 14:41 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 14:43

Her ne kadar gidişatı ve sonuçları benzer olsa da kavga etme biçimleri de ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. İşte 10 ülkeden 10 farklı kavga biçimi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amerikan stili

Amerikalılar teke tek dövüşme hastasıdır ve nadiren itişip kakışma olur. Direkt birbirlerine dalarlar ve sert yumruklarla dövüşürler. Genelde taraflardan biri yere düşüp, ölüme yakınsadığı zaman ayırmayı tercih ederler. Bir kişiye on kişi dalma yoktur, kiminle dövüştüğünüz bellidir. Eğer ölmek istemiyorsanız dayak yedikten sonra efendi gibi ortamdan uzaklaşmanız sizin yararınızadır.

Bu Amerikan örneğinde ise bir polisin vatandaşa tepkisini görüyoruz. Polis olmasına karşın teke tek dövüşüyorlar ve tabiri caiz ise polis arkadaşın eline veriyor, burnunu.

2. Alman stili

Amerikan stili ile benzerliği kalabalık bire grup içinde olsanız dahi teke tek dövüşüyor olmanızdır. Bu stilde itişme kakışma bolca vardır buna karşın sert darbeler almanız da söz konusu. Ancak kavganın sonlanması için taraflardan birinin pert olmasına gerek yok.

Görüldüğü üzere yukarıda ölümüne başlayan kavga neredeyse sarılarak sona eriyor. Ama tabii neo nazilerin, oktoberfest'te biraya doymuş Almanların kavgası daha yaman oluyor.

3. Rus stili

En kompleks kavga stili Ruslara aittir. 4 ana başlık altında incelemek mümkündür. İlki burada gördüğünüz ve Rusya'da çok sık karşılaşılan 'sarhoş kavgasıdır'. Bu kavgaların neden çıktığı, kavgada kimin kimi dövdüğü asla belli değildir. Daha ziyade insanlar eğlenmek için bu kavgaları ayırmaz. Tarafların birbirlerine zarar vermelerine imkan yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkincisi 'şaka olarak başlayan' kavgalardır. Birbirine şaka yaparak başlayan kavga bir anda uçan tekme ile şenlikli bir hal alabilir. Sonra yine votkaya devam.

'Öngörülemeyen kavga' bir başka Rus stilidir. Adam gibi konuşurken daha ne olduğunu anlamadan bayılmanıza olanak veren bir kavga stilidir. Burada kavganın çıkacağını ilk tahmin edip hamlesini yapan büyük ihtimalle kazanır. Ola ki yumruk boşa giderse bu sefer de öteki taraf kazanır.

Son stil ise 'efelenme stilidir'. Taraflardan biri sanki karşısındakini öldürecekmiş gibi efelenir, dayılanır ve ilk hamleyi yapar ama %99 dayağı bu arkadaşlar yer. Hatta çoğunlukla ilk hamlede kendilerinden geçerler. Bir Rus klasiğidir.

4. İtalyan stili

Daha planlı programlı kavga biçimidir. Lise yıllarında gördüğümüz 'çıkışta bekle' tarzı kavgalar İtalyan stilinin özetidir. Taraflar haberleşir, randevular verilir ve mekanda kavgaya tutuşulur. Yine teke tek kavga mevzu bahistir. Birbirlerini öldürmeye çalışmasalar da bir hayli zarar verdikleri görülür.

Daha ciddi kavgalar ise uzun uzun konuşmaların, mimikleşmelerin ardından vuku bulur ve taraflar toplu halde birbirine girer. 1 dakika nihayete eren bir kavganın toplam süresi 1 saati bulabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kanada stili

Kanadalılar çok fazla kavga seven bir millet değil. Daha ziyade ağız dalaşı, itip kakma, bir iki yumruklaşma hepsi o. Bu barışçıl insanlara da bu yakışır zaten. Bir de su savaşları ve yastık kavgaları var meşhur ama ona gerek görmedik.

Bu kadar kavgasızlık onlara da zor geliyor tabi, bazen evlerinin arka bahçelerinde kavga günleri düzenliyorlar ancak o kadar naif bir millet ki birbirlerine zarar verecekler diye 15 kişi kavgayı ayırmaya hazır bekliyor. Canlarım ya.

6. İngiliz stili

Holiganların kanlı ve ölümlü kavgalarını saymıyoruz çünkü bunun adı kavga değil hayvanlık. Daha normal çerçevedeki kavgalarında yine belli mekanlarda buluşup, taraftarlar önünde, kayıt altına alarak dalaşmak makbul. Güzel, bol yumruklu, kanlı kavgaları mevcut.

7. Hint stili

'Kim kime dum duma' lafı Hint stilinin özeti adeta. Kim kime vuruyor, ne için kavga ediliyor, kim kimden belli değil. Önünüze gelene vuruyorsunuz, elinize geçeni birinin kafasına indiriyorsunuz ve kavga her geçen dakika yeni katılımlarla çığ gibi büyüyerek ilerliyor. Sonu ne zaman gelir belli değil, çünkü kavgasını eden çıkıyor, kavga fazla kasmıyor bu sebeple.

Bir başka kavga stili de klasik trafik kavgalarıdır. Yine aynı başı bozukluk burada da görülür. Biri başkasına vurur, o iner öbürünü döver, polis gelir hepsini döver... Yani Bollywood filmlerini çok uçuk bulmayın, adamların normali bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mesela bu da bir aile içi kavga. İneğin bakışlarına dikkat lütfen!

8. Arap stili

Arap stilinde de bir karışıklık söz konusu ama burada taraflar daha keskin çizgilerle ayrılmış durumda. Kadın erkek fark etmiyor, Arabistan'da kavga oldu mu kadın erkek tam olarak eşit.

Peki sebepleri ne oluyor genelde? Şu görsele biraz bakalım.... Baktık mı? Şimdi aşağı inelim.

İşte kavganın sebebi bu. Adam yolun ortasında durup, kırıta kırıta araçtan inerek yolu kapatıyor. Şimdi gel de dövme bunları.

9. Ve Türk stili

En baba, en kombo dövüş stili Türklere ait. Her milletten kavganın iyi yanlarını almışız üstüne fantastik öğeler ekleyerek servis ediyoruz. 1. kattan arabanın üzerine atlamalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boksör olduğunu bilmeden rakibi dövmeye çalışmalar...

Gazoz, bira, rakı şişeleriyle adam dövmeler hep bizde. Yani gönül rahatlığı ile diyebiliriz ki alayı gelsin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
45
43
27
15
10
6