Görüş Bildir
Haberler
5 Yıl Sonra Nerede Olacaksınız?

etiket 5 Yıl Sonra Nerede Olacaksınız?

diazepam
08.05.2014 - 12:50 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 12:56

Mülakatlarda vazgeçilmez sorulardandır, 5 yıl sonra kendinizi nerede gördüğünüz. İş yerleri bunu merak eder çünkü sizin çalışma azminizi, hırsınızı, tutkunuzu, kendinizi nasıl gördüğünüzü bilmek isterler. Bugün biz size bu soruyu sormuyoruz, onun yerine cevabını veriyoruz. 

5 yıl sonra nerede olacaksınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dürüst bir şekilde cevap verin, son zamanlarda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

2. Elinizde olsa şu anda hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz?

3. Geleceğe dönük tek bir şey isteme hakkınız olsaydı?

4. Dinlenmek, rahatlamak istiyorsunuz ilk tercihiniz hangisi olurdu?

5. Gelecekle ilgili sizi en çok endişelendiren şey nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki reenkarnasyon var, önceki hayatınızda kimdiniz?

7. Gelecekte tamamen ortadan kalkmasını istediğiniz şey hangisi?

8. Diyelim sanatçısınız, hangi sanatla uğraşıyorsunuz?

9. Çocuğunuza tek bir öğüt verecek olsanız bu hangisi olurdu?

10. Ünlü birinin hayatı filme alınıyor ve başrol sizin, kim bu ünlü?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Siz, bir eksik bir fazla aynı yerde olacaksınız!

Siz, bir eksik bir fazla aynı yerde olacaksınız!

Biraz fazla biraz eksik ama bulunduğunuz yerin yakınlarındasınız. Sizin için hayat rayına oturmuş gibi, hırslarınızdan arınmış, işinizi gücünüzü yolunuza koymuş ilerliyorsunuz. Planlarınızda büyük değişiklikler, kariyer hamleleri yok. Belki hayatınızdan memnunsunuz, belki de artık bir değişim için takatiniz kalmadı.

Siz, kendinizi doğanın kollarına atacaksınız!

Siz, kendinizi doğanın kollarına atacaksınız!

Belki orman içinde sessiz sakin bir kulübe, belki dağ başında bir ev, belki yaylada ahşaptan bir mekan ama siz 5 yıl sonra kendinizi tabiat ananın kucağına bırakmış olacaksınız. İnsanlardan mı sıkıldınız, doğayı mı çok özlediniz bilinmez ama sessiz, sakin ve huzurlu bir yaşam aradığınız ve bunu bulmaya odaklandığınız kesin.

Siz, küçük bir sahil kasabasına yerleşeceksiniz!

Siz, küçük bir sahil kasabasına yerleşeceksiniz!

Her emeklinin hayalini siz bundan 5 yıl sonra gerçekleştirecek, küçük bir sahil kasabasına kapağı atacaksınız. Belki emekliliğinizin tadını çıkaracaksınız, belki de evden çalışabileceğiniz bir iş bulup soluğu orada aldınız. Fark etmez, her halükarda denizin sesi, yavaş akan bir yaşam ile başbaşa olacaksınız.

Siz, nihayet özlemini çektiğiniz o müdür koltuğuna oturacaksınız!

Siz, nihayet özlemini çektiğiniz o müdür koltuğuna oturacaksınız!

Siz mülakatta size sorulan 'bundan 5 yıl sonrasında kendinizi nerede görüyorsunuz?' sorusuna 'Sizin koltuğunuzda' diyen kişisiniz ve müjdemizi isteriz, 5 yıl sonra o koltuktasınız. Hırsla, tutkuyla çalışarak, kim bilir belki de birilerinin ayağını kaydırarak o koltuğa geldiniz. Artık biraz sakinleşin ve hırslarınıza gem vurun. Sinir, stres, baskı sizi yiyip bitirmeden akıp giden hayattan keyif almaya da bakın.

Siz, kendinizin patronu olacaksınız!

Siz, kendinizin patronu olacaksınız!

Okuldan mezun olan her öğrencinin günün birinde gerçekleştirmeyi istediği kendi işini kurup, kendi patronu olma hayalini siz yakalayacaksınız. Bundan 5 yıl sonra kendi işinizi kuracak, kendi yağınızla kavrulacaksınız. Bu size bir rahatlama getirmesin çünkü daha yeni başlıyorsunuz.

Siz, evlenip çoluk çocuğa karışacaksınız!

Siz, evlenip çoluk çocuğa karışacaksınız!

Okulu bitirdiniz, erkekseniz askerliği yaptınız, yaşınız da geldi... Siz 5 yıl sonra evden işe işten eve gidip gelen, hafta sonları aile pikniklerine giden biri olacaksınız. Tabir-i caiz ise çarklar arasındaki yerinizi alacak, rutin ama mutlu bir hayatın kollarına atılacaksınız.

Siz, parayı bulacaksınız!

Siz, parayı bulacaksınız!

Sizdeki bu hırs, bu azim, bu tırmalama ile 5 yıl bile geç olabilir ama en geç 5 yıl sonra parayı bulmuş olacaksınız. Hep o özlemini çektiğiniz lüks yaşama kavuşacak ve paranın mutluluk getirip getirmeyeceğini test edeceksiniz. Yalnız burada bir handikap var, yıllarınızı çalışmaya vermiş olmanız size hayatın nasıl yaşanacağını unutturacak ve maalesef kazandığınız paraları nasıl yiyeceğiniz konusunda sıkıntılar yaşayacaksınız. Belki de biraz cimrileşeceksiniz.

Siz, ünlü olacaksınız!

Siz, ünlü olacaksınız!

Ama 15 dakikalığına ama daha uzun süre, şurası bir gerçek ki siz ünlü olacaksınız. İnsanlar 5 yıl sonra sizi konuşacak, 'Trend Topic' olacaksınız, TV programlarına çıkacaksınız, belki sahnelerde olacaksınız. Hayaliniz nedir bilmiyoruz ama 5 yıl sonra sizden bu hayallerinizi bir gazete röportajında dinleme fırsatı bulacağız.

Siz, hayallerinizin peşinden koşmaya devam edeceksiniz!

Siz, hayallerinizin peşinden koşmaya devam edeceksiniz!

5, 10, 15, 20 hiç fark etmez siz hep hayallerinizin peşinden koşuyor olacaksınız. Bu koşu sizi yoran, yıpratan bir koşu değil, bilakis siz bu koşudan zevk alıyorsunuz. Hayallerinize asla tam olarak ulaşamayacağınızı biliyorsunuz belki de, bu yüzden kendinize hep büyük hayaller seçiyorsunuz ki sürekli kovalayın. Eğer bu yolculuk size keyif veriyorsa kime ne?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1536
943
648
497
335
268
267