Görüş Bildir
Haberler
2017'de Vizyona Girip Sinemaseverleri Muhteşemliğinin Büyüsü Altına Almış 16 Film

2017'de Vizyona Girip Sinemaseverleri Muhteşemliğinin Büyüsü Altına Almış 16 Film

Bu listede sizlere Vox.com'dan alışkın olduğumuz Hollywood ürünlerinden öteye giden filmleri derlemeye çalıştık. Süper kahramanlar, gerçek öyküler, belgesel eserler ve hatta hiç beklenmedik romantik komedi türlerinde bir film şölenine hazırlanın...

Kaynak: https://www.vox.com/culture/2017/6/28...
İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Manifesto

16. Manifesto

Harika oyunculuğuyla Cate Blanchett'i 13 farklı karakterde izlediğimiz sıradışı bir yapım. Bir filmden öte avant-garde bir sanat enstalasyonuna benzeyen bir eser, hatta öyle ki Sundance Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılmadan önce gerçekten bir sanat kurgusuydu.

15. Bu Dünyada Kendimi Evimde Hissetmiyorum Artık "I don't Feel At Home in this World Anymore"

15. Bu Dünyada Kendimi Evimde Hissetmiyorum Artık "I don't Feel At Home in this World Anymore"

Filmin adı aslında senaryoya dair her şeyi anlatmaya yetiyor diyebiliriz; bu dünyaya gıcık olmuş yalnız bir genç kadının öyküsünü izliyoruz. Oldukça tuhaf, özenle hazırlanmış ve güzel bir karmaşa içine sokulmuş senaryo kadının evi soyulduktan sonra başlıyor. Elijah Wood'un yardımcı oyunculuğuyla izlenmesi gereken olağan dışı bir macera. İnsanların tuhaf yanları ilginizi çekiyorsa bu filme mutlaka bir şans verin.

14. Logan

14. Logan

2003'ten bu yana yapılan en iyi X-Men filmi olmanın yanında, Hugh Jackman'ın 17 yıldır canlandırdığı Wolverine'i görmek de seyirciyi mest etti. Sinematografik dili çok başarılı olan bu filmde bilim kurgunun yanında, klasik Western tadı da alıyoruz. Logan'dan etkilenmek için bir çizgi roman hayranı olmanıza gerek yok!

13. Colossal

13. Colossal

Colossal'ı herhangi bir film kategorisine sokmak oldukça zor. Anne Hathaway'in hayattan bezmiş bir alkoliği canlandırdığı romantik komedi zaman zaman çok karanlık bir hal alıyor çünkü aslında bu bir canavar filmi!

12. Hayalet Hikayesi "Personal Shopper"

12. Hayalet Hikayesi "Personal Shopper"

Fransız yönetmen Olivier Assayas'dan farklı dünyalar arasında gidip gelen oldukça ürpertici bir hayalet hikayesi. Kristen Stewart'in alışkın olduğumuz soğuk yüzü, oynadığı amatör hayalet avcısı rolüyle bağdaşmış. Cannes Film Festivali'nde fazla beğeni almayan film herkese göre değil ama toplumun farklı noktalardaki hissiyatlarını inceleyen ve gerginliği giderek yükselen bir eser.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bacalaureat

11. Bacalaureat

Çocuklarımıza en iyi imkanları tanımaya çalışmamızın bol dikenli etiklerini inceleyen bir drama Romanya'dan geldi. Yönetmen Cristian Mungiu (4 Ay, 3 Hafta ve 2 Gün) kanunlara uygun yaşayan, namuslu Romeo isimli bir vatandaşın kızını üniversiteye sokarken yaşamak zorunda kaldığı yolsuzlukları ve bunlara ayak uyduruşunu anlatıyor.

10. Casting JonBenet

10. Casting JonBenet

1996 yılında ailesinin evinde öldürülen 6 yaşındaki güzellik yarışması birincisi JonBenet Ramseyn'in cinayeti hala aydınlatılamadı. Dünya tarihinde en çok konuşulan çocuk cinayeti olan Jon Benet dosyasını konu alan film, cinayetten çok Colorado'nun Boulder şehrinde yaşayan insanları konu alıyor. 

Yönetmen Kitty Green, film için Boulder kentine gidiyor ve oyuncu arayışına girdiği haberini kente salıyor. Seçmelere gelen kişilere, seçmelerde alınan kayıtlar dahil bütün materyalin filmde kullanılacağını açıklıyor. İşte elde edilen bu kayıtlar, sansasyonel cinayetlerin doğasını ve içinde geliştiği toplumu bizlere anlatıyor.

9. Wonder Woman

9. Wonder Woman

Söylenecek pek söz yok! Wonder Woman sadece bir süper kahraman hikayesi değil, bir özgüven, feminizm ve güzel mizah kokteyli. Yönetmen Patty Jenkins, Gal Gadot'un oyunculuğunu en yüksek seviyede kullanmış ve ortaya harika bir aksiyon çıkarmış!

8. Risk

8. Risk

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hakkında sinir bozucu ve karmaşık bir film Risk. Yönetmen Laura Poitras aynı zamanda Edward Snowden'in hikayesini anlatan Citizenfour'u da çekmiş ve film çevrelerinin beğeinisini toplamıştı. Yapımı toplam 7 yıl süren filmin temasında ise WikiLeaks'in öyküsünden çok Julian Assange'ın kişisel hedefleri, kuruluşunun hedeflerii egosu ve İsveç'te kendine yöneltilen cinsel istismar suçları var.

7. Okja

7. Okja

Tilda Swinton, küçük cesur Koreli bir kız ve dev bir domuz! Daha ne demeli? 

Okja nadir karşılaşacağınız bir film; dili İngilizce ve Korece arasında gidip geliyor ve teması komik, keskin, zaman zaman rahatsız edici, sanatsal ya da politik olabiliyor.  Snowpiercer ve The Host'un yönetmeni Bong Joon-Ho'un bu filmi sizi vejetaryen yapmaya yetebilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kadın Affetmez "The Beguiled"

6. Kadın Affetmez "The Beguiled"

Dev kadrosunda Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning ve Colin Farrell bulunan filmde bir intikam öyküsü izliyoruz. Savaşta yaralandıktan sonra Miss Martha Farnsworth kızlar okuluna yolu düşen bir askerin şanslı olduğunu düşünyorsanız yanılıyorsunuz.

5. A Quiet Passion

5. A Quiet Passion

İlk bakışta Emily Dickinson biyografisi gibi gürünen bir film daha derinlere baktıkça çok daha lirik bir esere dönüşüyor. 

Cynthia Nixon Emily Dickinson'u canlandırıyor ve film Terence Davies'in yönetmenliğinde detay konusunda çok zenginleşiyor. Hem görsel hem de anlatım bakımından harika bir portre, modern gün insanının anlayabileceği bir azize hikayesi!

4. The Big Sick

4. The Big Sick

Gerçek hayata bu kadar yakın romantik komedileri görmeyi gerçekten özlemiştik. Bu senaryonun yazarlarının gerçekte evli bir çift olan Emily V. Gordon ve Silicon vadisinden Kumail Nanjiani olması, öyküyü gerçek hayatlarını yansıtacak şekilde çizmeleri de filme komik bir realizm katıyor. Hastalıkta sağlıkta, uzun evliliklerin zorlukları ve tüm bunların yanında ailenin başına gelen beklenmedik bir hastalık filme çok muzip bir mizah katmış.

3. Tam Gaz "Baby Driver"

3. Tam Gaz "Baby Driver"

Listenin üst sıralarına gelirken, yarı macera, yarı müzikal film Tam Gaz, yönetmen Edgar Wright'tan harika bir aksiyon komedi türünü izleyiciyle buluşturuyor. Jamie Foxx, Kevin Spacey, Lily James, Ansel Elgort ve Jon Hamm'in oyuncululukları filmin karizmasına karizma katmış diyebiliriz.

2. I Am Not Your Negro

2. I Am Not Your Negro

Yönetmen koltuğunda Raoul Peck'in oturduğu bu belgesel türündeki yapıt, hayatını 1987 yılında kaybeden eleştirmen James Baldwin'in yaşamını anlatıyor. Samuel L. Jackson'un Baldwin'in anılarını, aldığı notları, hiç baskıya gönderemediği kitabını, makalelerini ve kimi video kayıtlarını seslendirdiği filmde bir ülkeyi başarılı bir gözlemci ve düşünürün gözlerinden görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kayıp Şehir Z "The Lost City of Z"

1. Kayıp Şehir Z "The Lost City of Z"

Listenin ilk sırasında şık ama bir o kadar hızlı bir film olan Kayıp Şehir Z'yi görüyoruz. David Grann'ın 2010 yılında çıkan ve kaşif Percy Fawcett'i konu alan kitabından uyarlanan film, izleyiciyi bambaşka bir zamana sürüklüyor.

Filmde Percy Fawcett'in hayatı boyunca, kayıp bir şehri aramak için Güney Amerika'ya yaptığı seyahatlerin peşine düşüyoruz. Başka bir medeniyetin, anlatılamaz, akla hayale sığmayan bir başka geçmişin varlığının peşine düşen araştırmacının öyküsü bizi sanki bir rüyanın içinde sürüklüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
31
23
20
19
18
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
thebananastand

Big Sick, Kumail Nanjiani için izlenir be

Sude Demir

spiderman?

Gizem Yenikler

Kayıp şehir ve Logan güzeldi, diğerlerini izlemedim, fırsatım olursa izlerim.