Görüş Bildir
Haberler
15 Dakikada Bel İnceltme

etiket 15 Dakikada Bel İnceltme

Pegarose
11.07.2014 - 17:40 Son Güncelleme: 11.07.2014 - 17:45

15 Dakikada Bel İnceltme

İncecik bir bele sahip olmak için ihtiyacın olan tek şey ayıracağın 15 dakika bel inceltme egzersizlerinde.

Spor salonunda kardiyo yapmaktan hoşlanıyor olabilirsin; etrafta insanların koşuyor olması, çalan müzik ve artan adrenalin. Oysa ki hızla kalori yakmanın dışında özellikle bel-karın bölgeni de çalıştırmak istiyorsun.

İstanbul’da bulunan MyClub World’ün Fitness Danışmanı Berna Koca tarafından hazırlanan bu egzersiz programıyla belinin üç ayda biçimlendiğini göreceksin. Berna Hoca, güçlü karın kasları, düzgün bir postür, sağlam bir omurga ve şekilli kalçalar için sana muhteşem bir plan hazırladı. Bir ay sonra farkı hissedip, üç ay sonra da hayalindeki incecik bel ve sıkı karına sahip olabilirsin. Haftada üç gün yapacağın bu hareketlerle aşk tutamaçlarıyla vedalaşman an meselesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Side Lying Oblique Extension

Side Lying Oblique Extension

Yan yat. Vücutla ayaklar aynı hizada, alttaki bacak bükülü, üstteki bacak düz ve kalça hizasında. Sağ elin başını havada tutsun (a). Üstteki bacağı aynı paralelde aşağı doğru it. Böylece belinde bir boşluk oluşacak. Geri çektiğinde ise yandaki karın kası sıkışırken belin yere değecek (b). Oblikleri çalıştıran bu hareketi 15 tekrardan iki set yap.

Legs Up Abdominal Crunch

Legs Up Abdominal Crunch

Sırtüstü yere uzan. Bacakları bükmeden 90 derecelik açı olacak şekilde havaya kaldır. Eller başın yanında, dirsekler açık duruyor. (a). Nefes vererek crunch yap. Nefes verirken parmaklarının desteğiyle başını yukarı kaldır. Gözler göbek deliğine baksın (b). İki set halinde 15 tekrar yap.

Cat Stretch

Cat Stretch

Kedi pozisyonunu al. Nefes vererek sırtını yapabildiğin kadar yükselt. Karnı içeri çek, baş içeride ve gözlerin göbek deliğinde olsun (a). Nefes alarak beli iyice aşağı doğru bırakıp, başını da geriye doğru ittir (b). 15 tekrardan iki set uygula.

Plank

Plank

Yüzüstü yere yat. Dirsekler yerde ve omuzların hizasında (a). Nefes vererek vücut aynı düzlemde olacak şekilde tüm vücudu kaldır. 30 saniye kal, karın kaslarının çalıştığını hisset (b). Sol ayağı kaldır, bekle ve vücudun pozisyonunu bozmadan ayak değiştir (c). Beş kere tekrarla.

Straight Leg Bent Knee Gluteal Squeeze

Straight Leg Bent Knee Gluteal Squeeze

Kedi pozisyonu al; omuzlarla eller, kalçalarla bacaklar aynı hizada, baş vücutla aynı düzlemde bakıyor. Sol bacağı kaldır, vücutla aynı çizgide olsun (a). Nefes vererek sol bacağı havaya kaldır ve indir. Kalçalar sıkışana kadar 15 kez tekrarla (b). Sol bacağını dizden bük ve ayak tabanınla yukarı doğru 15 defa kaldır, indir (c). Aynı hareketi diğer bacağınla da yap. Bu egzersizde kalça ve arka üst bacak çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Side Plank

Side Plank

Vücudun karşıyı gösterecek şekilde yan yat. Sağ dirsek bükülü üst gövdeyi taşıyor, bacaklar üst üste ve düz dursun (a). Nefes vererek vücudu kaldır ve orada durabildiğin kadar bekle. Yan tarafındaki karın kaslarını hissetmelisin (b). 30 saniye durarak 5 tekrar yap. Sonra aynı hareketi diğer yönde de tekrarla. Yapamayanlar dizlerinin üstünde durabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1104
479
200
180
157
145
145
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın