Görüş Bildir
Haberler
'PYD Davet Edilirse Cenevre'yi Boykot Ederiz'

'PYD Davet Edilirse Cenevre'yi Boykot Ederiz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, PYD'nin Cenevre'deki Suriye toplantısına davet edilmesi durumunda görüşmeleri boykot edeceklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura Cuma günü Cenevre'de yapılacak barış görüşmeleri için davetiyeleri gönderdiğini duyurmuştu. 

Davetiyelerin kimlere gönderildiğine dair henüz resmi bir bilgi paylaşılmazken bazı kaynaklar tarafından PYD'nin de muhalif kanatta temsili için davet edildiği öne sürüldü.

'Boykot ederiz'

NTV'de katıldığı programda konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şunları söyledi:

'Cenevre'de Suriye barış görüşmelerinde eğer PYD masada olursa Türkiye görüşmelere katılmayacak, yani boykot edecek. Giderler başka yerde görüşürler o ayrı bir şey, ama müzakere masasında terör örgütleri olamaz. Türkiye'nin tutumu nettir. Muhalefetin de bunu kabul etmesi mümkün değildir. Terör örgütleriyle iç içe olmak onların da imajını bozar, onlara yarar değil zarar verir.'

Dün akşam CNN International’da Christiane Amanpour'a konuk olan Başbakan Davutoğlu, Cenevre görüşmelerinde Suriyeli Kürtleri masada istediklerini, ancak PYD’yi kabul etmeyeceklerini söylemişti.

NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
54
21
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

(tavsan skini daga sürtmüş, daği sktim demiş :D) ulan dünyada sizi %49`luk çomar surusunden başka takan yok amk, bu ozguven bu kibir nereden geliyor anlamak ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Dünya Liderimiz sağolsun. Bu arada seni buldugum iyi oldu. Aslen nerelisin!?

infinite

Daha düne kadar bunlarla uzlaşırken ne ara bu kadar karşıt oldunuz

Pasif Kullanıcı

sayın bakan!!! sen sarı öküzü vereli çok oldu