Görüş Bildir
Haberler
Pınar Özkent Yazio: Varsın YKS’de Baraj Puanı Kalkmış Olsun, Senin Yolun Başka!

etiket Pınar Özkent Yazio: Varsın YKS’de Baraj Puanı Kalkmış Olsun, Senin Yolun Başka!

Pınar Özkent
13.02.2022 - 10:07 Son Güncelleme: 13.02.2022 - 10:56

Enseyi karartma dostum. Varsın o birkaç saatle kaderini belirliyor(muş gibi) hissettiğin üniversite sınavında baraj puanı da kalkmış olsun. Seni yıpratamazlar, kendini geliştirmeye devam ettikçe senin yolun başka. Varsın köşe başındaki apartmanlardan devşirilmiş üniversiteler dolup taşmış olsun. Kafanı karıştıramazlar, kendi yaşamının sorumluluğunu aldıkça senin yolun açık. 

Önünde koskoca bir okyanus var. İster kıyıda kalıp bildiğin sularla yetinir, ister cesaret ve azimle kulaç atıp hiç görmediğin yeni dünyalar keşfedersin. Ve bu keşif sadece senin olacak dostum, çünkü onlar kıyıda kalmaya devam edecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sınav yolun başı, sonu değil.

Bu sınav yolun başı, sonu değil.

Nerede okursan oku, ister hakkın yenmiş olsun, ister sınavda stresten bildiğini de unutmuş ol, sen kendi yolunu bulacak kadar azimliysen ve ilimin peşinde adım atmaya kararlıysan; yaşam sana gülümseyecek. Er ya da geç.. Çünkü bil ki, hayat üretenleri seviyor… 

Herkes tarafından parmakla gösterilen yıldız bir öğrenciydim ben. Ancak hayal ettiğim üniversiteyi kazanamadım, çünkü bu sınavın kaderimi belirlediğine inandığımdan büyük kaygıyla oturdum soruların başına. Şimdi taaa 24 yıl öteden bakınca o zamanki halime, o birkaç saatin yaşamımı belirleyemeyeceğini görüyorum. Çünkü her ne kadar yıldız üniversitelerden birinden mezun olmamış olsam da, orada okuyanların birçoğundan daha başarılı oldum kariyerimde. 

Çünkü aslında yaşam her gün yenileniyor ve önemli olan senin yerinde saymaman. Merakla ve hevesle dünyayı keşfetmeye çalışman, kendini geliştirmen ve dünkü halinden bir küçük adım dahi olsa ileride olabilmen. 

Rekabetin kendinle olsun. Dün bildiğinin üzerine yeni bir şey katabildiysen, kendine ait bir vizyonun varsa, sımsıkı tutunduğun bir hayalin varsa; sen zaten başarılısın. Çünkü başarı dediğimiz şey nerede okuduğundan çok, hayallerine ve değerlerine ne kadar sahip çıktığınla ilgili; bir kağıt parçası değil. Bunu zaman geçtikçe daha net göreceksin. 

Omuzlarını düşürme dostum, sana haksızlık edemezler, çünkü yarışın kendinle. Hayat seçimlerden ibaret. Nefes aldığımız her an bu hayatı nasıl yaşayacağımıza dair seçimler yapabilme gücümüz var. 

Sana önerebileceğim en önemli şey, güçlü yönlerinin farkına vararak seçimler yapman olur. Seni eşsiz kılan yeteneklerin var, parladığın yerler.. Onlardan bahsediyorum. İnsan ancak potansiyelini yaşayabileceği bir yönde gittiğinde daha mutlu hissediyor. Seni kendinden uzaklaştıracak, güçlü yönlerini desteklemeyecek seçimler yapmaktan uzak dur. Bu bölüm tercihlerin için de geçerli. 

Dünyada tek bir doğru yok. Bir tutkun varsa, sana yemek yemeyi unutturacak kadar yapmayı sevdiğin bir şey varsa, onun peşinden git. Çünkü sen ancak, kendi sesini bulduğunda bu hayatta daha anlamlı bir şeyler yaptığını hissedeceksin. 

Varsın baraj puanı kalksın dostum. Varsın işsizler ordusu çoğalsın. Seni durduramazlar, sen başkasın.

 “Bu dünyada her insanın sahip olması gereken tek bir özellik olsa ne olurdu?” diye bana sorsan, AZİM derim. (Dürüstlüğü zaten temel kabul ederek)

Ne olursa olsun, kararlılıkla ayağa kalkıp devam edebilmek “azim”

Hayallerin için canın hiç istemese de her gün çalışmak ve adım atabilmek “azim”

Pes etmemek, yeniden başlayabilmek, alternatif yollar bulabilmek “azim”

Yaşamlarımızı azimli olmak değiştirir. Başarı ve mutluluk onu takip eder.

Azminle dönüştüreceğin bir yaşamı kucakla. Çünkü sen bunu hak ediyorsun!

Web1

Web2

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın