Görüş Bildir
Haberler
Astrolojide Element ve Nitelikler

etiket Astrolojide Element ve Nitelikler

Tuğba Karadayı Ulusoy
09.10.2023 - 10:43 Son Güncelleme: 09.10.2023 - 15:34

Selamlar arkadaşlar,

Astrolojinin en temelinde 4 element ve bunların titreşimlerini temsil eden 3 nitelik bulunmaktadır. Element ve niteliklerin kombinasyonları ise burçları oluşturmaktadır. Burçları anlamak için element ve nitelikleri iyi kavramalı ve haritamıza göre de bunları dengelememiz gerekmektedir.

Aristo’ya göre tüm maddeler 4 elementten oluşmuştur ve bunlarda aslında 4 unsurdan oluşmaktadır.

Sıcak: Hareketlilik, yayılma

Soğuk: Hareketsizlik, yoğunlaşma

Nemli: Akıcılık, yumuşama

Kuru: Sabitlik gerilme

Sıcak + Kuru: Ateş elementini,

Sıcak + Nemli: Hava elementini,

Soğuk + Kuru: Toprak elementini

Soğuk + Nemli: Su elementini oluşturmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ateş elementi: Koç, Aslan, Yay

Ateş elementi: Koç, Aslan, Yay

Yunan mitolojisine göre Prometheus (Önceden gören anlamına gelmektedir.) insanlığa ateşi vermiştir. Bu sebepten ötürü Zeus tarafından bir kayaya zincirlenmiş ve her gün bir kartal tarafından karaciğerinin yenilmesiyle cezalandırılmıştır.

Ateş elementi dediğimizde ilk aklımıza gelen kelime bilgi ve cesarettir. Ateş elementi hareketi temsil etmektedir. Hareket eden her şeyin bir sıcaklığı, yaratıcılığı söz konusudur. Ateş elle tutulamaz, hem hayat vericidir hem de yakıcıdır. Aynı zamanda dürtüsellikle ve duygularla bağlantılıdır. Gün içinde de bizim duygularımız stabil kalmaz sürekli bir değişim gösterir. Bazen coşkulu oluruz, bazen öfkemizle hem kendimize hem de başkasına zarar verme riskimiz vardır. Erildir. Etkiseldir. 

Ateş elementi dengesizliğinde neler olur?

Hayat enerjimizi sönmüş gibi hissedebiliriz, duygusal gel-gitlerimiz olabilir, kontrolsüz öfke patlamaları yaşayabiliriz. 

Ateş elementi dengesizliklerimiz varsa ne yapmalıyız?

Ateş elementinde dengesizliklerimiz varsa, mum yakmak, spor yapmak, kırmızı giyinmek, güneşlenmek, şömine yakmak veya görselini seyretmek ateş elementini dengelemenize fayda sağlayacaktır.

Toprak elementi: Boğa, Başak, Oğlak

Toprak elementi: Boğa, Başak, Oğlak

Toprak elementi, en dünyevi ve doğayla bağlantılı elementtir. Toprak ana dediğimizde aslında besleyiciliği, doğurganlığı ilk aklımıza gelenlerdir. Kuru ve güçlüdür, sabittir, çok hareket etmez ancak ettiğinde ise yıkıcı olabilir. Çiçekler, dağlar, taşlar hep toprak elementinin sembollerindendir. Bereketiniz toprak elementiyle bağlantılıdır ve aslında toprak elementi pratik fayda sağlamak demektir. Para, kalıcı işler yapmak, uzun vadede sağlam işler yapmak hep Toprak elementinin göstergeleridir. Toprak en büyük dönüştürücülerden biridir, siz tohum ekersiniz o size besin verir. Dişildir. Tepkiseldir.  

Toprak elementi dengesizliğinde neler olur?

Sorumluluklarımızı yerimize getiremeyiz, bereketimizle ilgili problemler yaşayabiliriz. Hayattan keyif almakla ilgili sorunlar yaşayabiliriz. 

Toprak elementi dengesizliklerimiz varsa ne yapmalıyız?

Doğada vakit geçirebilir, seramikle ilgilenebiliriz. Çıplak ayak doğada yürümek, bitki beslemek, toprak renkleri giyinmek, taş biriktirmek, kumbarada para biriktirmek toprak elementinizi dengelemek konusunda fayda sağlayacaktır.

Hava elementi: İkizler, Terazi, Kova

Hava elementi: İkizler, Terazi, Kova

Hava elementi, iletişim, iş birliği, entelektüellik ve iletkenlikle bağlantılıdır. Bir parfümü de sesi de bilgiyi de hava elementi iletir. Bilgiyle direkt bağlantılıdır. Sıcak ve nemli olduğu için hem hareketli hem de akıcıdır. Kendini ifade etme, sosyalleşme, öğrenme ve algılama, ilişkiler kurma, bilgiyi sentezleme ile bağlantılıdır. Hava elementinde duygu yoktur, objektiflik ve mantık ön plandadır. Erildir. Etkiseldir. 

Hava elementi dengesizliğinde neler olur?

Fikirlerimizi ifade edemeyiz, iletişim problemleri yaşayabiliriz, alaycı olabiliriz, sübjektif olabiliriz.

Hava elementi dengesizliklerimiz varsa ne yapmalıyız?

Nefes çalışmaları yapabilir, her gün yürüyüşe çıkabiliriz. Kitap okumak, sosyalleşmek, gruplarla aktiviteler gerçekleştirmek, yeni insanlarla tanışmak hava elementini dengelememizde faydalı olacaktır.

Su elementi: Yengeç, Akrep, Balık

Su elementi: Yengeç, Akrep, Balık

Su elementi uyum sağlamayı, sezgileri, ruhsal konuları, empatiyi, maddenin ötesini hissetmeyi temsil eder. Suyun hafızası vardır derler ya duygusal olarak kırıldıkları konuları asla unutmazlar. Rüyalar ve gizemlerle bağlantılıdır. Duygusal bağ kurmayı temsil eder ancak sübjektiflikle de bağlantısı vardır. Besleyicidir, adaptasyonu yüksektir. Bolluk ve bereketle bağlantılıdır, arınma, temizlenme su elementinin önemli göstergelerindendir. Dişildir. Tepkiseldir. 

Su elementi dengesizliğinde neler olur?

Duygusal bağ kurmakta zorlanabiliriz, aşırı alıngan ve endişeli olabiliriz, bağımlılık geliştirebiliriz, empati yoksunu olabiliriz.

Su elementi dengesizliklerimiz varsa ne yapmalıyız?

Bol bol su içmeli, duş almalıyız. Akvaryum almak, yüzmek, deniz kenarında, su kenarında bulunmak, meditasyon yapmak, dua etmek, ibadet etmek su elementini dengelememizde faydalı olacaktır.

Nitelikler

Nitelikler

Nitelikler, elementlerin enerji titreşimlerini temsil etmektedir. Mevsime öncü burçlar giriş yaparız, sonrasında mevsim özelliklerinin sabitlendiğini yaşarız en sonunda ise mevsim bir sonraki mevsime geçiş yapar hem içinde bulunduğumuz mevsimin hem de bir sonraki mevsimi ara ara yaşarız. Burada bir adaptasyon söz konusudur.

Öncüler: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak

Başlatıcı enerjidedirler, inisiyatif almakla bağlantılıdır. Risk alma, girişken olma, girişimcilik, sabırsızlık, kendine güven önemli göstergelerindendir.

Sabitler: Boğa, Aslan, Akrep, Kova

Devamlılık, istikrar ve dayanıklılıkla bağlantılıdır. Belirli bir hedefe yürüme, elindekini koruma, değişime direnme, kök salma önemli göstergelerindendir. 

Değişkenler: İkizler, Başak, Yay, Balık

Adaptasyon enerjisidir, uyum sağlamayı gösterir ancak kararsızlık da verebilir. Yenilikçidir, arabulucudur ancak biraz huzursuz enerji de vermektedir. 

Tüm burçlar element ve niteliklerin birleşmesiyle oluşur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gölge ve sentez burç hesaplama

Gölge ve sentez burç hesaplama

Gölge ve sentez burç hesaplama elementlerin puanlanmasıyla oluşur. Eski bir teknik olduğu için jenerasyon gezegeni olan Uranüs, Neptün ve Plüton bu puanlamaya EKLENMEZ. 

Güneş, Ay ve Yükselen (ASC) burcun element ve niteliğine 3’er puan 

Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Tepe Noktası (MC) burcunun element ve niteliğine 1’er puan verilir. 

En yüksek olan element ve niteliğin oluşturduğu burca Sentez burç, en düşük element ve niteliğin oluşturduğu burca Gölge burç denmektedir. 

Marilyn Monroe’nin haritasından hesaplayacak olursak;

En yüksek puanı Hava + Sabit olduğu için Sentez burcu Kova burcu çıkmaktadır. ( Hava 8 - Sabit 9)

En düşük puanı Toprak + Öncü olduğu için Gölge burcu Oğlak burcu çıkmaktadır. ( Toprak 1 - Öncü 1)

Siz de haritanızdaki Sentez ve Gölge burçları hesaplayarak haritanızdaki en vurgulu ve en eksik enerjiyi bulabilirsiniz. Buna göre hayatınıza katacağınız insanlar ve konular da eksikliklerinizi tamamlayacaktır. 

Haftaya görüşmek üzere.

Sevgilerimle.

Instagram

X

Facebook

YouTube

Tiktok

'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio' 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0