Görüş Bildir
Haberler
Astroloji Eğitimi-1 Astroloji Nedir?

etiket Astroloji Eğitimi-1 Astroloji Nedir?

Tuğba Karadayı Ulusoy
29.09.2023 - 20:51 Son Güncelleme: 30.09.2023 - 12:06

Ders 1

Merhaba Arkadaşlar,

Size birlikte çok güzel ve basit bir şekilde astrolojiyi anlatmak için bir yazı dizisi hazırladım. Bu yazı dizimizle beraber astrolojiyi hayatımızda daha kolay bir şekilde uygulayabilir, zamanın kalitesini işlerimizle adapte edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yazı dizisi olduğu için öncelikle astroloji nedir, hangi alanlarda kullanabiliriz bunlardan bahsetmek istiyorum.

İlk yazı dizisi olduğu için öncelikle astroloji nedir, hangi alanlarda kullanabiliriz bunlardan bahsetmek istiyorum.

Astrolojinin ilk çıkış hikâyesi sanılanın aksine insan doğasını anlamak için değildir. Çok eskiden insanlar doğa ile bizlerden daha uyumlu yaşarlardı. Özellikle de tarım kültüründe ürünlerin ne zaman ekileceği, hasatın ne zaman yapılacağı, ne zaman hangi doğa olaylarının olacağını anlamak için gözlem yaparlardı. Bu süreçte de gezegenleri gözlemlerler ve belli periyotlarda benzer şeylerin yaşadığını gözlemlerlerdi. Kökeni Sümerlere dayanmaktadır.

Önceleri Ay’ın döngüselliği, sonradan da gezegen gözlemleri derken aslında belli bir istatistik oluşturdular. Çok tanrılı dönemlerde de tanrıların onlara kızdıklarını ya da sevindirdiklerini düşünüp bu gezegenlere tanrıların isimlerini verdiler. 

Aslında astroloji bir döngüselliği takip ederek tahmin etme sanatıdır. Bunu yaparken de astronomiden yararlanmaktadır.

Ben de bu yazı dizimde sizlere bu sembol dilini anlatacağım.

Bir doğum haritası nasıl çıkarılır?

Öncelikle kişinin ya da olayın gerçekleştiği tarih, saat ve mekân (şehir) bilgilerini girerek, bir doğum haritası çıkarıyoruz. Bu harita bir kişinin doğum anı, bir ülkenin kuruluş anı ya da bir olay anı da olabilir.

Bir astroloji haritası çıkarıldıktan sonra;

Gezegenler: Konunun ne olduğunu,

Burçlar: Konunun nasıl gerçekleşeceğini,

Evler: Konunun hangi alanda olduğunu,

Açılar ise konular arasındaki bağlantıyı göstermektedir. 

Mesela diyelim ki bir kişinin Ay’ı Aslan burcunda, 5. Evde.

Ay kişinin ihtiyaçlarını, Aslan bu ihtiyaçlarının nasıl olduğunu, 5. Ev ise hayatımızın hangi alanda olduğu göstermektedir.

Kişinin ihtiyaçları (Ay), kendini göstermek, eğlenmek (Aslan), çocuklar alanında. 

Demek ki bu kişi çocuklarla eğlenmeye ihtiyaç hissedebilir. Bu kişi bir anaokulu öğretmeni olmak isteyebilir. Tabi ki tek bir göstergeyle bunu söylemek mümkün değildir bu sadece bir örnektir ancak zamanla olayları birbirine bağlamayı da öğreneceğiz.  

Peki astrolojiyi hangi alanlarda kullanıyoruz bundan da bahsetmek isterim.

Doğum(Natal) haritası: Doğum haritasında kişinin doğum bilgileri çıkarılır ve potansiyelleri hakkında bize bilgi verir. Farkındalığımızı arttırmak için kullanılırız.

Horary (Soru) Astrolojisi: Kişi doğum saatini bilmese bile aklına bir soru geldiği anın haritası çıkarılarak sorunun cevabı verilir.

Seçimsel Astroloji: Evlilik, iş kurma, ameliyat gibi önemli olayların tayin edilmesi için kullanılır.

İlişkiler Astrolojisi: Partnerlerin birbirleri arasındaki uyumu, nerelerde zorlanabileceklerini belirterek ilişkideki zorlukların farkındalıkla atlatılması için kullanılır.

Medikal Astroloji: Kişinin potansiyel sağlık ve hastalık göstergelerinin bulunması için kullanılır.

Finansal / Kariyer Astroloji: Kişinin kariyerinin ve finansal avantajlarının ortaya çıkarılması için kullanılır. Ayrıca yatırım dönemlerinden bahsedilir.

Mundane (Dünya Astrolojisi): Dünya liderleri, salgınlar, ülkelerin durumu, finansal göstergeler, afetlerin tahmini için kullanılır. 

Rektifikasyon: Kişinin doğum saatini bulmak için kullanılır. 

Aslında bahsedebileceğimiz birçok astroloji uzmanlığı olmasına rağmen en popüler olanları bunlardır.

Peki astrolojide hangi gezegenleri kullanacağınız?

Peki astrolojide hangi gezegenleri kullanacağınız?

Semboller 

Öncelikle belirtmek isterim ki Güneş bir gezegen değil bizim yıldızımızdır ve tüm gezegenler Güneş’in etrafında dönerler. 

Ay ise bizim uydumuzdur o da gezegen değildir. Biz Güneş ve Ay’a ışıklar deriz ancak astrolojik olarak da gezegen deriz. (Astronomik olarak olmamasına rağmen.)

Güneş’in en yakınındaki gezegen Merkür’dür. Sonrasında Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüto gelmektedir.

Biz dünyadan bakış açısıyla astrolojiyi kullandığımız için en hızlı gezegenden sıralayacak olursak bizim kullandığımız gezegenler;

Ay, Merkür, Venüs, Güneş, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüto. 

Ay, Merkür, Venüs, Güneş ve Mars’a kişisel gezegenler,

Jüpiter ve Satürn’e toplumsal gezegenler,

Uranüs, Neptün ve Plüto’ya ise jenerasyon gezegenleri denmektedir.

Yazılarımın devamında da Güneş ve Ay gezegen olmamasına rağmen gezegen diyeceğim, baştan anlaşalım sonra onlar gezegen değil diye isyan etmeyin 😊

Böylelikle astrolojiye küçük bir giriş yapmış olduk.

İnternetten doğum haritanızı çıkartırsanız bir sonraki yazımda element ve niteliğin ne olduğunu ve haritanızda bunları hesaplamayı öğreteceğim.

Sevgiyle kalın. 

Instagram

X

Facebook

YouTube

Tiktok

'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio' 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0