Görüş Bildir
Ucunda Ödül Var: Yıllardır Bulunamayan Sanat Tarihinin En Ünlü Çalıntı Tabloları
Mona Lisa 1911 yılında bir müze çalışanı tarafından çalındığında dünya çapında gördüğü ilgi onu tarihin en ünlü sanat eserlerinden biri haline getirdi. Eser ancak iki yıl sonra geri alınabilmiş olsa da ünlü sanatçıların diğer pek çok başyapıtı bugün halen kayıp. Bunlardan birçoğu, 1990 yılında Boston'daki Isabella Stewart Gardner Müzesi'nde gerçekleşen ve sanat hırsızlarının 500 milyon doların üzerinde değere sahip tablolarla kaçtığı ünlü bir soygun sırasında çalındı. Gelin biz de tarihin en ünlü 10 çalıntı eserini birlikte keşfedelim. 👇 Kaynak: 1
Güç Bizimle Olsun! Star Wars Sergisi İstanbul'a Geliyor
Dünyanın gelmiş geçmiş en popüler yapımlarından biri olan Star Wars'un sergisi, İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak. 40 yıl boyunca bir araya getirilen ve 600'den fazla parçadan oluşan hayran koleksiyonunu görmek isteyenler için harika bir etkinlik olacak. Detaylar içerikte!
Reklam
Reklam
Sanat Eserlerini Anlamanıza Yardımcı Olacak Sanat Terimleri - 3
etiket
Bu yazı dizisinde amacım, galerilerde, müzelerde veya sosyal medyada gördüğümüz çalışmaları incelerken, anlamaya ve yorumlamaya çalışırken, bu eserlerle ilgili bilgileri okurken karşılaşacağımız ve bu eserleri daha iyi çözümlememize yardımcı olacak bazı sanat terimlerini bir araya getirmek ve kelime dağarcığımıza eklemek. Belki böylelikle sanat ve arkasındaki hikayeleri daha keyifle keşfeder hatta belki başkalarının da sanata bakarken daha çok şey kazanmalarına yardımcı olabiliriz.Sanat Eserlerini Anlamanıza Yardımcı Olacak Sanat Terimleri - 1 ve Sanat Eserlerini Anlamanıza Yardımcı Olacak Sanat Terimleri - 2 başlıklı yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.
Reklam
Reklam
Reklam
Sanat Eserlerini Anlamanıza Yardımcı Olacak Sanat Terimleri - 2
etiket
Bu yazı dizisinde amacım, galerilerde, müzelerde veya sosyal medyada gördüğümüz çalışmaları incelerken, anlamaya ve yorumlamaya çalışırken, bu eserlerle ilgili bilgileri okurken karşılaşacağımız ve bu eserleri daha iyi çözümlememize yardımcı olacak bazı sanat terimlerini bir araya getirmek ve kelime dağarcığımıza eklemek. Belki böylelikle sanat ve arkasındaki hikayeleri daha keyifle keşfeder hatta belki başkalarının da sanata bakarken daha çok şey kazanmalarına yardımcı olabiliriz.Sanat Eserlerini Anlamanıza Yardımcı Olacak Sanat Terimleri - 1 başlıklı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Reklam