Görüş Bildir
Reklam
Karantinada Kalandan Kardeşine Aşık Olup Aşk Acısı Çekene Yalnızlığın Kitabını Yazmış Olan 17 Sanatçı
Kimi sabahın üçünde ilham bulur, kimisi yabancılarla hararetli bir konuşmanın ortasında... Bazıları ise ilhamı sessiz bir yalnızlığın içinde bulur. Birçok kişi için yalnızlık bunaltıcı ve üzücü olabilir, ancak ister hapishanede, ister karantinada, sürgünde veya kendi isteğinizle yalnız olun, bu genellikle sanat yapmak için mükemmel bir ortamdır. Hatta listemizdeki bazı sanatçılar sırf ilham gelsin diye kendisini bir yerlere kilitleyip yalnız kalmayı tercih etmiş. Gelin yalnızlıkta demlenmiş olan bu sanatçılara ve mükemmel eserlerine bir göz atalım. 👇
'Eagles' Grubuna Dahi İlham Olup Başka Hayatlara Büyülü Dokunuşlar Bırakan Zelda Fitzgerald Hakkında 15 Gerçek
Birçok kişi Zelda'yı ünlü yazar F. Scott Fitzgerald'ın eşi olarak tanısa da, Zelda bu sıfatın çok daha ötesinde bir hayata ve karaktere sahipti. Birçok alanda yeteneği olan Zelda Fitzgerald'ın başarıya giden yolları dikenlerle ve taşlarla doluydu. Kendisinden sonra birçok kişiye farklı alanlarda ilham kaynağı olan Zelda Fitzgerald hakkındaki on beş şaşırtıcı bilgiyi sizler için derledik.
Reklam
Sen Hangi Dünyaca Ünlü Müzik Grubuna Aitsin?
Oradan oraya dünya turneleri, bitmeyen konserler, sonu gelmeyen hayranlar... Kim istemez ki gerçek bir star olmayı?Peki hiç düşündün mü müzisyen olsaydım hangi dünyaca ünlü müzik grubuyla çalardım diye? Cevabın evetse merak ettiğin ne varsa bu testin sonunda.Haydi teste...
Fotoğrafçılık Nasıl Oldu da Bir Sanat Biçimi Olarak Kabul Edilmeye Başlandı?
Fotoğrafçılığın başlangıcında bir sanat formu olarak sınıflandırılması oldukça tartışmalara konu olmuştur. Ancak fotoğraf teknolojisi geliştikçe, fotoğrafçılığın benzersiz özellikleri daha belirgin hale geldi. Bugün fotoğrafçılığın bir sanat biçimi olduğuna dair bir tartışma bulunmasa da geçmişi biraz daha karmaşıktı.
Reklam
Çağdaş Sanat Gösterisi Olarak Kum Dolu Kovaları Yıkan Sanatçıya Gelen Yaratıcı Yorumlar Güldürdü
Çağdaş sanat, gerçekçi tabloları seven ve Rönesans döneminin ihtişamına hayran olan kitleler tarafından sık sık eleştirilen bir konu bildiğiniz gibi. Geçtiğimiz günlerde sanatçı Roman Signer'ın üst üste dizdiği kum dolu kovaları devirdiği performansı 'Böyle sanat mı olur abi?' etkisi yarattı. Gelen komik yorumları görmek, biraz da çağdaş sanatı sorgulamak için buyurun! 👇
Ulaşım, Endüstri ve İletişim Tarihini Koruyan Ankara Rahmi Koç Müzesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Türkiye'nin zengin endüstriyel mirasını koruyan büyüleyici destinasyonlarından biri hiç kuşkusuz Ankara Rahmi Koç Müzesi'dir. Ankara'nın kalbinde yer alan müze, ziyaretçileri ülkenin teknolojik ilerlemelerini ve yeniliklerini keşfetmek için zamanda bir yolculuğa çıkararak benzersiz ve sürükleyici bir deneyim sunuyor. Hadi hep birlikte müzeyi keşfe çıkalım.
Reklam
Reklam
Geçmişten Bugüne Tablolarda Kullanılan Renklerin Tarihi!
Renkler, tarih boyunca hem sanatın hem de insanlığın önemli bir parçası olmuştur. Tablolarda ve çevremizde gördüğümüz bu renkler, hislerimizi ve algılarımızı şekillendirerek dünyamızı anlamamızı ve daha iyi ifade etmemizi sağlayan temel araçlardır. Gelin bugün renklerin tarihini beraber inceleyelim.
Türk Minyatür Sanatı Nedir? Türk Minyatür Sanatının Tarihçesi
Türk minyatür sanatı, Türk kültürünün önemli bir parçası olan geleneksel bir resim sanatıdır. Türk minyatür sanatı, küçük boyutlu resimler üzerinde detaylı bir şekilde çalışmayı ve zengin renklerle ifade etmeyi amaçlar. Bu içeriğimizde sizlere, Türk minyatür sanatı hakkında detaylı bir bilgi vereceğiz.
Reklam