Görüş Bildir
Haberler
Zuckerberg'den Müslümanlara Destek: 'Haklarınızı Korumak İçin Savaşacağız'

etiket Zuckerberg'den Müslümanlara Destek: 'Haklarınızı Korumak İçin Savaşacağız'

ATKN
10.12.2015 - 12:09 Son Güncelleme: 10.12.2015 - 23:41

Donald Trump'ın Müslümanların ABD'ye girişinin durdurulmasını istemesinin ardından yaptığı açıklamada Müslümanların Facebook'ta her zaman hoş karşılanacağını ifade eden Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, 'Eğer bu toplulukta Müslümansanız, Facebook'un lideri olarak burada her zaman hoş karşılandığınızı ve sizin haklarınızı korumak için savaşacağımızı ve sizin için barışçıl ve güvenli bir çevre yaratacağımızı bilmenizi isterim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump'ın Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen durdurulması çağrısını yapması, çok tartışılmış ve tepki çekmişti.

İsim vermeden Trump'ın sözlerinin aksini savunan Mark Zuckerberg, Facebook profili üzerinden yaptığı açıklamada Müslüman kullanıcıların yanlarında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Müslümanlara destek için ben de sesimi çıkarmak istiyorum'

'Müslümanlara destek için ben de sesimi çıkarmak istiyorum'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Topluluğumuzdaki ve dünyanın her yerindeki Müslümanlara destek için ben de sesimi çıkarmak istiyorum. Paris saldırısından sonra, Müslümanların, başkalarının yaptıkları eylemler için zulüm görmekten dolayı hissettiği korkuyu ancak hayal edebilirim.

'Bir Yahudi olarak ailem bana tüm topluluklara karşı uygulanan saldırılara karşı çıkmamı öğretti'

'Bir Yahudi olarak ailem bana tüm topluluklara karşı uygulanan saldırılara karşı çıkmamı öğretti'

Bir Yahudi olarak, ailem bana tüm topluluklara karşı uygulanan saldırılara karşı çıkmamı öğretti. Eğer bugünkü saldırı size yapılmamışsa bile zaman içinde özgürlüğe yapılan tüm saldırılar herkesi incitecektir.

'Burada her zaman hoş karşılanacağınızı ve haklarınızı korumak için savaşacağımızı bilmenizi isterim'

'Burada her zaman hoş karşılanacağınızı ve haklarınızı korumak için savaşacağımızı bilmenizi isterim'

Eğer bu toplulukta Müslümansanız, Facebook'un lideri olarak burada her zaman hoş karşılandığınızı ve sizin haklarınızı korumak için savaşacağımızı ve sizin için baroşçıl ve güvenli bir çevre yaratacağımızı bilmenizi isterim.

'Umudu kaybetmemeliyiz'

Çocuk sahibi olmak bize çok fazla umut verdi fakat birinden nefret etmek kinizme yenik düşmenizi kolaylaştırır. Umudu kaybetmemeliyiz. Bir arada durdukça ve birbirimizin içindeki iyiyi gördükçe herkes için daha iyi bir dünya inşa edebiliriz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in sözlerine destek verdi. Erdoğan, ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump'ın Müslümanlar ile ilgili söylediği sözler üzerine, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in yayınladığı mesajını değerli bulduğunu ifade etti.

Erdoğan'dan destek: "Terörist müslüman, müslüman terörist olamaz"

Erdoğan'dan destek: "Terörist müslüman, müslüman terörist olamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, 'İslam'ın bir barış dini olduğunu, barış dini İslam'ı kendi kirli emelleri için araç olarak kullanan cinayet şebekelerinin, her gün masum insanları, en başta da Müslümanları katlettiğini' belirtti.

'Adına DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, El Şebab denilen bu karanlık yapılar, İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlara figüranlık yapıyorlar. Terörist Müslüman, Müslüman terörist olamaz. İslam ve terör kelimesinin bir arada sıkça kullanıldığı bu zamanlarda, aradaki bu büyük farkı ifade ettiği için de Mark Zuckerberg'in mesajını ayrıca değerli bulduğumu belirtmek isterim.'

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
536
61
15
5
4
3
0