Görüş Bildir
Haberler
Zorluğuyla Beyin Acıtan Bu Dikkat Testini Geçebilir misin?

etiket Zorluğuyla Beyin Acıtan Bu Dikkat Testini Geçebilir misin?

Dikkat, pek çokları tarafından yanlış bilinir.

Dikkat, bir şeye odaklanmak değil, kendine odaklanmaktır. Zihninle iş birliği yapabilmek, onun dizginlerini ele alabilmektir.

Bakalım, bu dikkat testimize göre sen zihninle arandaki bağı ne denli güçlendirmiş, onun hakimiyetini ne kadar eline almışsın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zihninizin akış mekaniğinin yönü ile başlayalım! Önce soldakine ya da sağdakine bakın ve sonra ortadakine. Kadın ne yöne doğru dönüyor?

2. Aşağıda akan görsele 5 sn kadar bakın!

Üste bakmak yok! Arabanın plakasının son hanesini hatırlıyor musun?

3. Soru işareti olan yere hangisi gelmeli diye sorsak bir de?

3. Soru işareti olan yere hangisi gelmeli diye sorsak bir de?

4. 10 saniyen var! 60'ı 1/3'e bölüp, çıkan sonuçtan -30 çıkarıp, sonra da 2 e bölersen sonuç ne olur?

5. Beyni biraz kurcalayalım! Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fillerin arasına saklanmış pandayı bulmanız kaç saniye sürecek bakalım!

6. Fillerin arasına saklanmış pandayı bulmanız kaç saniye sürecek bakalım!

7. Bu GIF'e yaklaşık 10 saniye kadar bak bakalım!

Üste bakmak yok! Sağ alt köşedeki göz ilk olarak hangi yöne dönmüştü hatırlıyor musun?

8. Zihinde canlandırma yetinizi biraz zorlayalım! Boşluğa hangisi gelmeli?

8. Zihinde canlandırma yetinizi biraz zorlayalım! Boşluğa hangisi gelmeli?

9. Son soru! Tahminen şurada 4 kenarlı kaç tane şekil vardır?

9. Son soru! Tahminen şurada 4 kenarlı kaç tane şekil vardır?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İnsanların beyniyle beslenen bir psikopatsın!

Sen, dikkatini toplama konusunda oldukça başarılı ve yoğunlaştığı işlerde yüksek yüzdeyle başarı elde eden birisin. Çalışma ve öğrenme sürecinin en önemli faktörlerinden biri olan, dikkat konusunda iyi olduğun tartışmasız bir gerçek. Dikkatiyle beslenen, algılarını her daim açık tutan bir insan olarak, gelişime oldukça açık bir zihne sahipsin. Sahip olduğun hafıza sarayındaki en önemli konuğun olan dikkat olgusunu, çevrendeki insanları birer birer çözerek doyuruyor, resmen karşındaki insanın zihninden besleniyorsun. En önemlisi de bir iş üzerindeyken konsantrasyonu sağlamak için zamana ihtiyaç duymadığın gibi, dikkatin zamana yenik de düşmüyor, sürece başından sonuna kadar aynı yoğunluk ile yaklaşıyorsun. Ne diyelim, bu dünyaya üstün meziyetlerle gelen şanslı azınlıktansın!

Dikkatini, beyninin el feneri yapmışsın!

Sen, lafı uzattıkça uzatmayan, en kestirme yoldan sadede gelebilen, zihni berrak insanlardan birisisin. Yüksek dikkatin sayesinde, fikri soyutlama kabiliyeti edinmişsin ve fikrin dışındaki kabuk kısmını soyup, içindeki özü görebilme yetisine sahip olmuşsun. Dikkat konusunda pek bir problemin yok, sadece ayrıntıcı bir yapın olduğu için önce olayı, süreci iyice irdeleyip beyninde kendince bir kodlama yaptıktan ve gerçekten dikkatini vermen gerektiğine kanaat getirdikten sonra enerjini yoğunlaştırıyorsun. Çünkü senin için önemli olan, birden fazla işe dikkatini parça parça vererek, çoklu sonuç elde etmek değil, aksine tüm enerjini bir iş üzerine -yeterince zaman harcayarak- olabilecek en iyi sonucu elde etmek. Beynin el feneri olan dikkatin hiç sönmesin!

Zihninin derinleri düşünceyle dolmuş!

Sen dikkatini tek bir noktada toplamakta zorlanan, zihninin derinlerinde aynı anda binlerce farklı düşünce geçirebilenlerdensin. Senin için tüm konsantrasyonunu tek bir şeye yoğunlaştırmak oldukça zor. Zihninin elde ettiği sonsuz derinlik sayesinde, beyninin içindeki tüm düşüncelere aynı anda hakim olma çabası içindesin. Sahip olduğun parlak zeka sayesinde pek çok şeyi unutuyor olsan bile, kimsenin göremeyeceği ince ayrıntıları fark edebilip, kimsenin görmediğini görüp, düşünebilirsin. Bu da sana diğer insanlara göre çok daha yüksek yaratıcılık ve estetik görebilme yetisini sağlamış. Zaten dikkatini toplayamamanın en büyük nedeni her şeyin sende bolca bulunması değil mi?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3060
802
426
368
179
178
148
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mizantropist

her testte su dönen kadını sormak zorunda mısınızz

KOVALA NEJDET

arabanın plaksının son hanesi nedir dediniz yukarı çıkıp baktım hepinizden daha zeki olmasam bile daha kurnazım ve bu dünyada kurnazlar asla aç kalmaz :)))

MoonChild

yahu şu birinci soruyu sormaktan bıkmadınız mı?