Görüş Bildir
Haberler
Zonguldak'ta Açlık Grevi Yapan 282 Madenci Toplu Olarak İşten Çıkarıldı

etiket Zonguldak'ta Açlık Grevi Yapan 282 Madenci Toplu Olarak İşten Çıkarıldı

ATKN
17.06.2016 - 16:25 Son Güncelleme: 18.06.2016 - 11:41

Zonguldak'ta, paralel yapı soruşturması kapsamında kayyum atanan iki maden şirketinde çalışan 282 işçi, bugün itibariyle toplu olarak işten çıkarıldı. İşçilerden 85’i, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 18 Mayıs'ta maden ocağına girerek 11 gün boyunca ocaktan çıkmama kararı almış ve açlık grevi yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Kilimli ilçesi Gelik beldesinde 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan toplam 282 maden işçisi, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmaya başlamıştı.

85 işçi, kömür ocağına girerek dışarı çıkmama kararı almış ve açlık grevi yapmıştı

85 işçi, kömür ocağına girerek dışarı çıkmama kararı almış ve açlık grevi yapmıştı

Fotoğraf: ‏@parantezikapat

İşçilerden 85'i, geçen 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama kararı almış ve açlık grevi eylemi yapmıştı. 68 işçinin sağlık sorunları nedeniyle ocaktan çıkmasından sonra kalan 17 işçi de eylemin 11'inci gününde alacaklarının ödenmesiyle eylemi bitirmişti.

Deka ve Balçınlar Madencilik'te çalışan 282 işçi, bugün itibariyle toplu olarak işten çıkarıldı. İşçilerin, maden ocaklarında üretimin durdurulması nedeniyle İş Kanunu'nun ilgili maddesi gereği toplu olarak işten çıkarıldığı belirtildi. 

İşsiz kalan madenciler, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne giderek işsizlik maaşı başvurusu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kayyum tarafından mağdur edilmeye devam ediyoruz'

'Kayyum tarafından mağdur edilmeye devam ediyoruz'

Açlık grevi yapan madenciler, 11. günde ikna edilmişti

İşçi temsilcisi Cemal Akın, kayyum tarafından mağdur edilmeye devam edildiklerini söyledi. Bütün arkadaşlarının maddi olarak çok kötü durumda olduğunu anlatan Akın, şöyle konuştu:

'Şirket bizim toplu çıkışımızı verdi. Biz istemedik. Maaşlarımızın bir kısmı ödenmişti. Benim 5 bin 900 lira alacağım duruyor. Benim gibi alacaklı birçok madenci arkadaşım var. Tazminatlarımızı ve maaşlarımızı sorduğumuzda 'mahkemeye verin' diyorlar. Biz hemen mahkemeye vermek istemiyoruz. Alacaklarımızı ödeseler şimdilik yeter. Eylemi en son bitiren 17 işçi arkadaşımız alacaklarını aldı bir tek. Biz hâlâ bekliyoruz. Şimdi de toplu çıkışımız verildi.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
358
156
77
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Oylar akp ye işçi kardeşlerim unutmayın

Akşam Yıldızı

yok ya bu ülke dürüst insanlara göre değil .

İşçilerin haklarının yediğiniz gibi, doymayıp bir de işten çıkardınız... Çünkü oradaki halkın çoğunluğu CHP seçmeni.Çünkü o taraftan istediğinizi alamadınız... Devamını Gör

Yazık ya, herkes çoluğuna çocuğuna ekmek götürme derdinde.Gariban olmayan insanın yer altında ne işi var ki zaten... Devletten ve işverenlerden hayır yok.Se... Devamını Gör