Görüş Bildir
Haberler
Zombi Severlere Özel Dizi, Film ve Kitap Önerileri

Zombi Severlere Özel Dizi, Film ve Kitap Önerileri

lunelure
29.12.2014 - 02:25 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:43

"Zombili Herşey" Önerileri!!!

Zombi konulu en iyilerden en yenilere film, dizi, ve kitap önerileri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Walking Dead (Dizi)

1. The Walking Dead (Dizi)

Yürüyen ölüler dünyasına hoş geldiniz!

Polis şefi Rick Grimes bir gün omzundan vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

Robert Kirkman'ın çizgi romanından uyarlama olan bu hikayenin yönetmeni ise Yeşil yol ve Esaretin bedeli gibi akla kazınan yapıtlardan tanınan Frank Darabont...

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt1520211/

2. Zombieland (Film)

2. Zombieland (Film)

Ruben Fleischer‘ın yönetmenliğini yaptığı Zombieland korku/komedi türünde bir yapım. Filmin başrollerini Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin ve Amber Heard paylaşıyor. Bill Murray ise konuk oyuncu olarak bir zombiyi canlandırıyor. Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt1156398/?ref_=nv_sr_1

3. 28 Days Later (Film)

3. 28 Days Later (Film)

28 Gün Sonra (Özgün adı: 28 Days Later), 2002 İngiliz yapımı film. Senaryosunu Alex Garland yapmış, yönetmenliğini ise Danny Boyle üstlenmiştir.

Londra'daki bir araştırma merkezindeki denek maymunların, bir grup aktivist tarafından serbest bırakılması ile çevreye ölümcül bir virüs yayılır. Virüsten etkilenen kişiler 15 saniye sonra insani özelliklerinden çıkıp, cinayete eğilimli saldırgan yaratıklara dönüşür.

Salgın patlak verdiğinde hastanede olan Jim, 28 gün baygın yattıktan sonra uyanır. Dışarıya çıktığı zaman tüm şehrin adeta bir hayalet şehir haline gelmiş olduğunu görür. Filmin bu kısımlarındaki boş Londra sokakları ve harika soundtrack izleyiciyi büyüler.

Aradan geçen zamanda neler olduğunu anlamaya çalışıan Jim, kendisine saldıran 'virüslü' yaratıklardan ancak Selena ve Mark adlı iki kişinin yardımıyla kurtulur.

Filmin ilerleyen bölümünde Jim ve Selena, kendileri gibi virüsten kurtulmuş bir baba-kız ile Manchester'daki askeri birliği bulmak üzere yola çıkarlar. Onları en az virüs kadar tehlikeli olaylar beklemektedir.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt0289043/

4. Rec (Film)

4. Rec (Film)

Genç bir TV muhabiri olan Angela ile haber kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu edinen bir program hazırlamaktadırlar. Oldukça sıkıcı geçen program bir telefonun gelmesiyle hareketlilik kazanır. Yaşlı bir kadının geçirdiği ev kazası ile ilgili gelen bu ihbar üzerine Angela ve Pablo itfaiyecilerin peşine takılır. Kadının evine varan ekip, evin içinden korkunç çığlıklar duyarlar. Bundan sonrası hafızalardan çıkmayacak bir kabustur.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt1038988/?ref_=fn_al_tt_1

5. Resident Evil (Film)

5. Resident Evil (Film)

Raccoon şehrinin dışında Umbrella Corporation isimli bir şirket tarafından yönetilen, Hive isimli bir genetik araştırma merkezi bulunmaktadır. Araştırmalar esnasında uygulanan deneylerden birinde üretilen T-virus isimli virüsü ele geçiren bir hırsız bu virüsü Hive binasının içerisine salar. Virüs The Red Quinn isimli yapay zekayı ele geçirir ve sonrasında merkezdeki herkese bulaştırmaya başlar. Tüm personel zombiye dönüşür ve bu zombiler Red Quinn tarafından yönetilir. Red Quinn'i durdurmak için merkeze gelen bir ekip bu yapay zeka makineyle savaşırken mutant zombilerle de baş etmeye çalışacaktır.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt0120804/?ref_=nv_sr_3

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shaun of the Dead / Zombilerin Şafağı (Film)

6. Shaun of the Dead / Zombilerin Şafağı (Film)

Shaun of the Dead'ı diğer zombi filmlerinden ayrı yapan komedi tadında olmasıdır

 Shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini en iyi arkadaşı Ed’le birlikte Winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Liz'in kendisini terketmesiyle Shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. Kız arkadaşının kalbini tekrar kazanıp annesiyle olan sorunlarını telafi etmeye karar verir. Artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. Ancak aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı Ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchester.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt0365748/?ref_=nv_sr_1

7. Dünya Savaşı Z - World War Z (Film)

7. Dünya Savaşı Z - World War Z (Film)

Dünya Savaşı Z (Orj: World War Z), 2013 yılında gösterime girmiş korku, dram ve aksiyon filmidir. Brad Pitt'inde başrolünde bulunduğu film, Güney Kore’de ortaya çıkan bir virüs insanları yaşayan ölüler haline getirmektedir ve insanoğlu ikiye ayrılır.

Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve Zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks'un 2006 tarihli Zombi Savaşı (World War Z) adlı kitabından uyarlandı.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt0816711/

8. Sıcak Kalpler / Warm Bodies (Film)

8. Sıcak Kalpler / Warm Bodies (Film)

Film, 'R' isimli bir erkek zombinin kurbanlarından birinin kız arkadaşıyla tehlikeli bir ilişkiye başlamasını anlatacak. Bu ilişki, başta R olmak üzere tüm zombileri değiştirecek zincirleme bir reaksiyonun ilk adımı olacak...

Zombiyi Hoult'un, kız arkadaşını da Palmer'ın canlandıracağı projede ünlü aktör Malkovich de General Grigio'yu, dünyayı işgal eden zombileri temizlemeyi kafasına koymuş kötü karakteri canlandıracak. Rob Corddry de R isimli zombiyle aynı düşünceleri paylaşan M isimli başka bir zombiye hayat verecek.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt1588173/?ref_=nv_sr_1

9. Cep / Stephen King (Kitap)

9. Cep / Stephen King (Kitap)

Günlük yaşamın vazgeçilmezi olan cep telefonları

hayatımızı kolaylaştıran bir araç mı, yoksa kıyametin habercisi mi?

Ekim ayının sıradan bir günüydü. Borsa 10.140 seviyesinde, uçaklarsa normal seferlerine devam ediyorlardı. Boston'da Boylston Caddesi'nde sevinçten adeta uçarcasına yürüyen Clayton Riddell içinse hayat çok daha mutlu ve umut vericiydi. İyi bir çizgi roman anlaşması yapmış, geleceğin umut dolu kapıları artık önünde açılmaya başlamıştı. 

Ancak, her şey bir anda olup bitti. Tahribatın nedeni, herkesin cep telefonlarından yayılan ve sonradan frekans adıyla anılacak olan fenomendi. Clay ve bu faciadan canını kurtaran birkaç kişi, kendilerini medeniyetin zifir karanlık çağında, etraflarını saran kaos ve inanılmaz bir katliamın içinde bulurlar. Frekans yüzünden insanlar akıldan yoksun bir sürüye dönüşürler. Ve onlar için evrim başlar...

Romanın uyarlanacak!!!

Daha önce John Cusack ile birlikte yine bir Stephen King roman uyarlaması olan 1408'de birlikte oynamış olan Samuel L. Jackson, bir başka King projesi için Cusack ile kamera karşısına geçiyor. Tod Williams tarafından yönetilecek olan film Stephen King'in 2006 yılında piyasaya çıkan Cell adlı romanından uyarlanacak.

Ocak 2014'te çekimleri başlayacak olan Cell filminde rol alacak iki ünlü isim, cep telefonu kullandıktan sonra aklını kaçırarak gözü dönmüş deliler haline gelen insanlardan kaçan iki arkadaşa can verecek. Cell filminin gösterim tarihi ise henüz belirsiz.

İyi Okumalar :)

10. In the Flesh (Mini Dizi)

10. In the Flesh (Mini Dizi)

n the Flesh oldukça sıra dışı bir zombi dizisi. BBC 3 kanalında yayınlanan bu dizide konumuz hayatta kalmaya çalışan insanlar değil; tedavi ve rehabilitasyonlarının ardından ailelerine geri dönmüş, topluma uyum sağlamaya çalışan zombiler. Kieren, “The Rising” denen günde pek çok kişi ile birlikte ölümden dönen bir zombi. Devlet “Zombi” oluşa bir tedavi buluyor, yürüyen ölüler hergün aldıkları ilaçlarla normal birey haline gelmeye başlıyorlar. Ve Kieren’da ilaç tedavisi ve terapinin ardından iyileştiğine inanıldığında ailesine geri gönderiliyor. Ancak büyük şehirlerde tedavi görmüş zombilerin topluma kazandırılması her ne kadar hoş karşılanıyor olsa da; zombi istilası sırasında çok zarar görmüş ve kendi kendilerini korumaya alışmış küçük kasabalarda durum hiç de öyle değil. Halk, “canavar”, “şeytan” olduğuna inandığı “zombi”lere karşı büyük bir kin gütmekte ve bu sebeple Kieren’da saklanmak zorunda kalıyor.

Zombi temasına rağmen In the Flesh aslında daha çok topluluklardaki linç psikolojisi, farklı olanın dışlanması,  ayrımcılık ve nefret suçları gibi sosyolojik konulara değinen oldukça derin bir dizi.

17 Mart’ta yayınlanmaya başlayan üç bölümlük bu dizinin hikayesi bir yarışmada keşfedilmiş ve yazarı da Dominic Mitchell.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt2480514/

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dead Set (Mini Dizi)

11. Dead Set (Mini Dizi)

Dead Set; İngiliz e4 kanalı yapımı beş bölümlük bir mini dizi. Big Borther (bizdeki adıyla Biri Bizi Gözetliyor) Yarışması’nın eleme gecesi ile başlıyor dizi. Big Brother Evinde yaşayan yarışmacılar hiçbir şeyden habersizken dünya bir zombi istilası ile karşı karşıya geliyor, set ve çevresi de bu durumdan etkileniyor elbette ve ortalık karışıyor. Hikaye ilerledikçe hayatta kalan bir avuç insan olduğunu, bunların büyük kısmının da bu evde olduğunu öğreniyoruz, zombilerin eve daha da çok yaklaşmasıyla ise aksiyonun dozu artıyor ve finale kadar hiç azalmıyor.

2008 yapımı dizide zombiler alışık olduklarımız gibi yavaş yavaş yürümüyor, 28 Fün Sonra filmlerindeki gibi çok daha hızlı hareket etmekteler. Ayrıca diğer dizilerin aksine bu dizi biraz daha “yetişkin” içeriğine sahip; vahşet sahneleri ile 18 yaş üzerindeki izleyiciye uygun bulunmuş. Zombiler üzerinden toplum eleştirisi yapan (aslında biraz da göze sokan) Dead Set sonlara doğru kara komedi kıvamına gelmekte.

İyi Seyirler :)

http://www.imdb.com/title/tt1285482/?ref_=nv_sr_1

12. Welcome to Zombie Earth (e-Kitap) - Wattpad

12. Welcome to Zombie Earth (e-Kitap) - Wattpad

Son olarak Wattpad adlı çevrim içi bir uygulamada. Yazılan ve en çok beğenilen zombi kurguları arasına giren 'Welcome to Zombie Earth'  adlı e- kitap var. 

   Okuyucuyu alıp o zombi dünyasına götürmesi ve devam etmekte olması sayesinde sevilen kurgunun konusu şöyle ;

   Bilinmeyen bir virüsün yayıldığı ve dünyanın %99'unun et yiyen hantal canavarlara dönüştüğü bir dünyada Walter ve onun küçük kız kardeşi Emily hayatta kalmaya çalışıyorlar. Önlerine çıkan her tehlike onlar için birer tecrübe haline geliyor. Ölülerin olduğu bu dünyada en çokta yaşayanlar tehlikelidir. Karşılaştıkları insanlar onlar için tehlike mi? Böyle bir dünyada insani duyguları yitirmeden yaşayabilmek mümkün mü? Peki ya böyle bir dünyada adaletli davranılmalı mı?

Bu hikayeyi Wattpad adlı siteden üye olmadan'da okuyabilirsiniz. Kurguya karşı kendi bakış açınızı belirtmek için yorum atmak veya beğenmek isterseniz üye olmanız gerekmektedir. 

İyi Okumalar :)

http://www.wattpad.com/story/13964210-welcome-to-zombie-earth

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
39
35
25
24
22
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Koca

the walking dead...

Server

Z nation...

Duru Uzun

Bu liste de benden. http://hayro.la/en-iyi-zombi-filmleri/