Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Zodyak'ın İncisi Başak Burcu Kadınlarına Gına Getiren 13 Astrolojik Klişe

etiket Zodyak'ın İncisi Başak Burcu Kadınlarına Gına Getiren 13 Astrolojik Klişe

Başak burcu 'En sevmediğiniz burç?' anketlerinde ön sıraları kimselere bırakmaz. Kadınına ayrı, erkeğine ayrı kızılır. 

Astroloji konuşulan bir ortama girip burcunuzu söylediğinizde insanlar yüzlerini Nurella gibi buruşturur, sonra 'Ay yazık, Allah kurtarsın cnm yha' der gibi bakarak Başak burcuna dair ne kadar olumsuz özellik varsa sıralarlar. Hiç kimse, Başak burcunun Beyonce gibi bir afet-i devran çıkardığından, hem güzeller güzeli hem de çok başarılı oyuncu Bergüzar Korel'i bünyesinde barındırdığından söz etmez. Varsa yoksa, Başak burcu titizdir, Başak burcu uyuzdur, Başak burcu huysuzdur.

İnsanın 'Bu Başaklar size ne etti?' diyesi gelir. İşte Başak burcu kadınlarına yaka silktiren, girdikleri her ortamda duymaktan yıldıkları 13 astrolojik klişe.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ay çok titizdirler, temizlik manyağı olurlar." Duyan da ilk randevuya ellerinde bulaşık süngeriyle gidiyorlar, temizlik yaparken keyiften twerk yapıyorlar sanır.

Başak burcu kadınları da, aklı başında olan her insan kadar kişisel temizliğine özen gösterir, yaşam alanını ahıra dönmesin diye düzenli ve temiz tutar. Tüm gün elinde çamaşır suyu şişesiyle gezen bir manyak değildir. Hatta kimi zaman canı istemez, 'Amaaan, bırak bugün de evi b.k götürsün' der.

2. "Dağı taşı analiz ederler, gözleri velfecri okur." Akıllı her insan karşısındaki tanımak için ufak tefek analizler yapar, Başak burcu kadını, diğer insanları Matrix'ten fırlamış gibi görmez.

Ağzı açık ayran budalası gibi her duyduğuna inanmaması, gelişimini layıkıyla tamamlamış bir yetişkin olduğunun göstergesidir sadece.

3. "Eleştiriyi çok severler, göz üstünde kaşa bile bahane bulurlar." Bir şeyin daha iyi olma ihtimali varken herhangi bir eleştiri getirmeyip sinsice kenara çekilmek asıl terbiyesizliktir.

Başak burcu kadını söz konusu olunca, eleştiri muhabbeti dallanır budaklanır, abartılara doyum olmaz. Başak burcu kadını gerekli gördüğü zamanlarda eleştiri yapar ve genelde yapıcıdır. Başkalarının eleştiriyi kaldıramıyor olması Başak burcu kadının derdi değil, eleştiri gayet besleyici bir şeydir.

4. "Mükemmeliyetçidir, hiçbir şeyi beğenmez, hiçbir şeyden tatmin olmaz." Çünkü Başak burcu kadını ona sunduğunuz her şeye gözlerinden kalpler fışkırarak tepki vermek zorundadır.

O burun kıvırarak bahsedilen şey gelişmiş, rafine zevklerdir. Her insan gibi, Başak burcu kadınının da hoşuna giden ve gitmeyen şeyler vardır. Ayrıca yaptığın bir işi en güzel şekilde yapmanın nesi kötü?

5. "Sürekli dırdır eder, her şeyden şikayet eder." Hangi burcun kadını için böyle şeyler iddia edilmiyor ki? Hiiç burçları alet etmeyelim, belli ki burada esas dert kadınlarla.

İnsanın çığlık atıp koşarak uzaklaşası geliyor böyle klişeler karşısında. Başak burcu kadınları ve diğer tüm kadınlar gerekli gördükleri durumlarda ısrarcı bir tutumla konuşurlar. Dırdır etmek cinsiyetle alakasız bir şeydir. Kafa ütüleyen erkeklerin nüfusa oranı hiç de düşük sayılmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Soğuk nevale olurlar, aşırı tutucudurlar." Mesafeyi korumayıp, henüz tanışılan biriyle saniyeler içinde can ciğer kuzu sarması olmanın garipsenmemesi daha garip.

Ayrıca sana soğuk nevaledir canım o, Başak burcu kadını, gönlünü verebileceği bir insan bulduğunda nadide bir sıcakkanlılıkla incilerini gözler önüne seriverir.

7. "Kendilerini çok beğenirler, yerlere göklere sığdıramazlar." Özgüvensiz olsunlar, ürkek bir ceylan gibi tir tir titresinler mi? Sorunu biraz da kendini sevmeyi bir sorun olarak görenlerde arayalım.

Kendini beğenen, seven, kendiyle barışık bir kadının bu yönünü eleştirmek ne kadar anlamsız. Ne güzel işte, kendisine kendisinden başkasının hayrı olmadığını bilen, aklı başında bir hanımefendi demek ki.

8. "Patavatsızlık düzeyinde dobradırlar." Biz ona gerçeklere katlanamamak diyelim. Başak burcu kadını ne görmüşse onu söylemiştir.

Birbirini yanlışlayan efsanelerden biri de budur, bir yandan patavatsız, denir, öte yandan sinsi denir. 'Başak burcu kadar kafana taş düşsün,' diyesi gelir insanın.

9. "Kontrol manyağı olurlar, hiç dağıtmazlar." Hiç de bile. Yeri geldiğinde onlardan iyi parti arkadaşı bulamazsınız.

Masaların üzerine çıkıp sütyen fırlatmalı dans etmiyor diye bir insanı kontrol manyağı ilan etmek de biraz acımasızlık ki canları isterse öyle şeyler de yapabilirler.

10. "Çok alıngandırlar, kalpleri hemen kırılır." Kabalık ettim dememek için karşı tarafı alınganlıkla itham etmek de biraz şey.

Başak burcu kadınları ince düşüncelidir, hassastır, anaçtır. Kendisine yapılan tatlılığa burun kıvırmaz. İpe sapa gelmez eşek şakaları yapıp, densiz densiz konuşup, 'Ama sen de çok alıngansın, Başak burcusun diye galiba,' demek sizin şeyliğiniz olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Çok dengesiz olurlar, bir dakikaları bir dakikalarını tutmaz." Duyan da, Başak burcu kadını, her gece keyif çığlıkları atarak gizli gizli yastık bıçaklıyor sanır.

Arada dengenin şaştığı olur elbette, fakat bu dengesizlik konusu fazlaca abartılır. Ağlarken bir anda evde kahkahalar atarak koşmak Başak burcu kadınının rutini değildir.

12. "Kimseyi beğenmezler, hayatlarına kolay kolay birini almazlar." Kendine yetebilen insanlar oldukları için başkalarının sevgisine, ilgisine muhtaç yaşamazlar, demek daha doğru olur.

Seçici olmak, herkesle gereksiz samimiyete girmemeyi tercih etmek ne zamandır olumsuz özellikler oldu acaba? Kendisiyle barışık, kendini seven, insanları tanımakta başarılı Başak burcu kadınları, doğal olarak vaktini vakfedeceği insanlar konusunda da etraflıca düşünür.

13. "Mükemmel erkeği ararlar." Yoooo. Başak burcu kadını da, her kadın gibi, mükemmel erkek diye bir şey olmadığını bilir.

Başak burcu kadını, gezegenin hiçbir köşesinde var olmayan bir şeyi arayarak kafayı yemeyecek kadar mantıklıdır. O da, diğer kadınlar gibi, en uyumlu olacağı adayı bir gün bulmayı ümit eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
807
249
66
38
12
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezgiliçe

Hislerime tercüman olan bir içerik olmuş, teşekkürler hazırlayan arkadaşa :) Başta aynada gördüğüm ve sonra tanıdığım Başakların %90ı temizlik manyağı olmama... Devamını Gör

mizantropist

başak burcuyum ama hiç başak burcu bir arkadasım olmadı olmasını çok isterim birlikte realizmin dibine vururuz ^.^

eylül ebru

Tam bir başak burcuyum yapacak bir şey yok :-)