Görüş Bildir
Haberler
Ziya Selçuk Duyurdu: Yüz Yüze Yapılması Planlanan Sınavlar Ertelendi

Ziya Selçuk Duyurdu: Yüz Yüze Yapılması Planlanan Sınavlar Ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yapılması planlanan yüz yüze sınavların ertelendiğini duyurdu. Sınavlar yarı yıl tatilinden sonra yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Selçuk'un açıklamasına göre ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notu ders etkinliklerine katılım puanına göre verilecek.

Lise öğrencilerinin birinci dönem notları ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirlenecek.

Bakan'ın paylaşımı 👇

'Sevgili Öğrencilerimiz, 

Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar. 

Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarım bu dönem ders etkinliklerine katılım puan üzerinden alacak Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.. 

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz. 

Güzel bir gün diliyorum'

4-22 Ocak arasında ortaokul ve liselerde sınavların yapılacak olması tepkilere neden olmuştu. Öğrenciler ve eğitimciler sınavların ertelenmesini talep etmişti. 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
27
17
11
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Klasik yöntem, önce ortaya bir şey at, ortamı ger tepkiyi ölç, tutmazsa iptal et sonra iptal ettik diye alkış bekle.

H.A.A.

Çocuklar, her şeyi sizin için yapıyoruz diyor bakan. Tek amacımız geleceğimiz olan sizlersiniz diyor bakan. Ama aslında diyor ki sayın bakan ; her şeyde ol... Devamını Gör

Psimaxwe

Ya zaten yarıyıl tatili 24 aralık 5 ocak arası. Yani neyi erteliyorlar tam olarak çok sinirlendim ya. Erteleme falan yok resmen erteledik diyip aynı tarihler... Devamını Gör

Ozgur Ozlen

Yarıyıl tatili 22 Ocak-15 Şubat arası...