Görüş Bildir
Haberler
Zirvedeki Polemiğin Perde Arkasında Ne Var?

Zirvedeki Polemiğin Perde Arkasında Ne Var?

FreiGeist
06.05.2015 - 09:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında “Gülen’i ziyarete Gül’e haber vererek gittim-hayır sonradan haberim oldu” polemiğinin perde arkası aydınlanıyor. 

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, New York’ta Birleşmiş Milletler Zirvesine katılan Gül heyetinde bulunan Davutoğlu’nun Gülen ziyaretinden bir hafta sonra haberdar oldu.

Kendisini haberdar eden isim ise o dönem Köşk kadrosunda bulunan bir isim, Gürcan Balık idi. 2013’ün Ağustos ayında Gül’e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu’nun yanındaydı. Hem Dışişleri’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı.

Ancak Gürcan Balık’ın, dönemin Başbakan’ı Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu bir toplantıdaki çıkışı Davutoğlu ile çalışmasının sonu oldu. Erdoğan, Balık ile ilgili rahatsızlığını Davutoğlu’na aktardı. Bunun üzerine Davutoğlu dönemin Cumhurbaşkanı Gül’e giderek Balık’ı Köşk kadrosuna alması için ricada bulundu. Gül ricayı kırmadı.

Gül gecikmeye çok kızdı

Ancak, Davutoğlu’nu Gülen’e götüren Balık öncesinde Gül’e haber vermedi. İlk bilgiyi bir hafta sonra iletti. Gül hem gidişe hem geç haber verilmesine çok kızdı. Bir süre sonra “Gülen’e yakın isim Gül’ün kadrosunda” diye haberler çıktı. Gül, Davutoğlu’nun “prensini” ekibine aldığı için hem Gülen görüşmesinden haberdar edilmedi hem de aradan aylar geçip Davutoğlu’nun bu görüşmesi ortaya çıktığında “bilgisi dahilinde” diye eleştirildi. Yani Gülen tartışmasının içine çekildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0